X

Alertă de apă plată contaminată cu E-Coli! Ce spun reprezentanții Bucovina și autoritățile în domeniu

EXCLUSIV! Alertă de apă plată contaminată cu E-Coli! Ce spun reprezentanții Bucovina și autoritățile în domeniu
Capital a transmis ieri mai multe solicitări de presă către Ministerul Economiei și Ministerul Sănătății, întrucât conform surselor noastre Societatea Națională a Apelor Minerale (SNAM) a livrat peste 13,7 milioane de litri de apă infestata cu E.coli și alte microorganisme periculoase pentru sănătatea oamenilor către unii dintre cei mai importanți jucători de pe piața românească în acest domeniu.

Ministerul Economiei este unic acționar al SNAM și principalul obiect de activitate al companiei este să gestioneze eficient apa minerală aflată în proprietatea statului, pe care o revinde ulterior către mai multe societăți îmbuteliatoare. Până la această oră nici Ministerul Economiei și nici cel al Sănătății nu au transmis un răspuns oficial către noi.

Raportul la care facem referire a mai apărut în presă și la jumătatea anului 2018, dar totul a fost trecut în tăcere până acum când ni s-a semnalat că două branduri celebre de apă au dispărut de pe piață. Este vorba despre Aquatique, care aparține grupului Romaqua Borsec și Bucovina, care aparține grupului polonez Maspex.

Reprezentanții Borsec ne-au invitat la sediul companiei, unde am aflat, în urma unei analize detaliate, că apa plată pentru bebeluși, Aquatique nu are nicio problemă și că distribuirea ei a fost stopată temporar din cauza unei defecțiuni tehnice la linia de îmbuteliere. La sfârșitul lunii aprilie aceasta o să apară din nou pe rafturi, iar clienții o pot consuma liniștiți.

Reprezentanții Bucovina ne-au transmis și ei un punct de vedere, prin intermediul unui e-mail, pe care îl prezentăm integral. Capital continuă, însă investigația pentru a descoperi la ce îmbuteliator a ajuns apa contaminată.

„Referitor la solicitarea Dvs. de mai jos, vă informăm că nu avem cunoștință despre problema ridicată de către Dvs., și, prin urmare, nu putem răspunde la întrebarea adresată, vă rugăm să vă adresați instituțiilor abilitate.

În cazul apei minerale naturale îmbuteliate și comercializate sub brandul „Bucovina”, vă asigurăm că efectuăm zilnic un proces riguros de testare a apei minerale naturale, pe fiecare linie de producție și pe fiecare lot de producție, atât înainte de îmbuteliere, cât și după îmbuteliere. Fiecare lot de produs finit rezultat după umplere și etichetare ajunge pe piață numai după ce testele fizico-chimice și microbiologice confirmă că este sigur pentru consum.

Societatea noastră respectă cu rigoare prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1020 din 1 septembrie 2005 pentru aprobarea Normelor tehnice de exploatare și comercializare a apelor minerale naturale. Astfel, toate echipamentele de exploatare, de transport, înmagazinare, condiționare și îmbuteliere a apei minerale sunt proiectate astfel încât să excludă orice risc de contaminare a apei, conservând totodată proprietățile și calitățile apei minerale naturale.

Apa minerală naturală necarbogazoasă (plată) „Bucovina” este îmbuteliată și distribuită în mod normal prin toate canalele de distribuție din România, eventualele sincope de stocuri în unele magazine fiind cauzate de cererea tot mai mare din partea consumatorilor, în contextul creșterii consumului de apă îmbuteliată”, se arată în punctul de vedere al reprezentanților Bucovina.

Totuși apa plată Bucovina se găsește foarte greu în magazine în momentul de față și conform surselor Capital, motivele ar fi unele de natură penală. Vom reveni cu detalii.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Sănătate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.