X

Paşapoartele britanice nu mai conţin menţiunea ”Uniunea Europeană”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Paşapoarte britanice care nu au menţiunea „Uniunea Europeană” au fost puse în circulaţie începând cu 30 martie, a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne, chiar dacă Brexitul, programat iniţial pentru 29 martie, nu s-a materializat încă, transmite France Presse, potrivit Agerpres.

Ministerul a fost interpelat vineri pe reţeaua socială Twitter de către o britanică care s-a declarat „cu adevărat şocată” de coperta noului său paşaport.

Trump afirmă că SUA nu mai au capacitatea de a primi migranţi: „Ţara noastră este plină. Aşadar faceţi cale întoarsă”

„Suntem încă în UE. De ce noul meu paşaport nu reflectă acest lucru?” a întrebat Susan Hindle Barone.

„Paşapoarte (de culoare) bordo care nu prezintă cuvintele Uniunea Europeană au fost puse în circulaţie pe 30 martie”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne într-un comunicat.

„Pentru a vinde stocurile rămase, paşapoarte cu menţiunea Uniunea Europeană vor continua să fie eliberate pentru o perioadă scurtă de timp după această dată”, a precizat purtătoarea de cuvânt, subliniind că „cele două modele sunt în egală măsură valabile pentru a călători”.

Regatul Unit trebuia iniţial să părăsească UE pe 29 martie, exact la doi ani după ce a activat articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care guvernează modalitatea de ieşire a unei ţări membre din UE.

Dar în luna martie guvernul condus de Theresa May a solicitat o amânare a acestei date, pentru a evita un potenţial haos al unei ieşiri fără acord, care ar fi pus capăt peste noapte, fără perioadă de tranziţie, celor 46 de ani de apartenenţă la UE.

În timp ce data de ieşire este acum fixată la 12 aprilie, Theresa May a cerut vineri o nouă amânare, până la 30 iunie, pentru a încerca să scoată din impas dezbaterea referitoare la Brexit şi să găsească un acord de divorţ care să poată fi acceptat de Parlamentul britanic.

Formatul comun (culoarea, menţiunile de pe copertă, numărul de pagini etc.) ale paşapoartelor statelor membre ale UE a fost decis printr-o rezoluţie a Consiliului European din 1981, pentru a „consolida sentimentul cetăţenilor de apartenenţă la aceeaşi comunitate” şi „a facilita” circulaţia acestora.

Ministerul britanic de Interne a reamintit că acest text nu este obligatoriu.

Paşapoarte britanice în culoarea albastră anterioară vor intra în circulaţie de la sfârşitul anului 2019, a spus instituţia.

Grupul francez Gemalto, specializat în securitatea digitală, a obţinut contractul de fabricare a acestor paşapoarte noi, ceea ce a provocat furia unor susţinători ai Brexitului care doreau atribuirea contractului unei companii britanice.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button