X

Europa de Est câștigă bătălia contra standardelor duble în materie de alimente

Europa de Est câștigă bătălia contra standardelor duble în materie de alimente

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Negociatorii europeni au ajuns, miercuri, la un acord dur cu privire la regulile pentru așa-numitele alimente cu dublă calitate – produsele cu același nume dar cu ingrediente diferite pe diferite piețe.

”Dosarul finalizat cu succes de reprezentanții ANPC și ai Ministerului Economiei la Bruxelles, care protejează milioane de consumatori est-europeni de dublul standard, a ajuns în atenția publicației Politico”, anunță, la rândul său, pe Facebook, Ministerul Economiei.

Țările din Europa Centrală și de Est au impus reguli menite să pună punct acestei practici care, potrivit est-europenilor, înseamnă produse de mai slabă calitate.

Proiectul de lege, consultat de Politico, definește un produs cu dublă calitate ca fiind cel “care are compoziții sau caracteristici semnificativ diferite”.

Companiilor le va fi interzis să comercializeze astfel de produse, “dacă aceasta nu este justificată de factori legali și obiectivi”.

Acești factori variază de la lipsa sezonieră a ingredientelor până la legislațiile naționale menite să reducă zahărul din produse alimentare și băuturi, de exemplu.

Industria a susținut mult timp că astfel de variații ale ingredientelor nu au nicio legătură cu calitatea produsului la vânzare. Ele spun că diferențele se datorează preferințelor diferite ale consumatorilor din Europa, precum și condițiilor diferite de producție sau reglementărilor naționale.

Dar, conform noilor reguli, gusturile diferite ale consumatorilor nu vor fi considerate o justificare validă pentru vânzarea de produse diferite.

Companiile care comercializează alimente cu dublă calitate în conformitate cu excepțiile aprobate trebuie să informeze consumatorii cu privire la diferențele de ingrediente. Proiectul de lege spune că aceste informații trebuie să fie “ușor de identificat”, dar nu prescriu soluții specifice.

Normele trebuie să primească aprobarea finală a Parlamentului European și Consiliului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Europa de Est nu a câștigat nici o bătălie!!! 1. Cei care au impus acest standard slab cantitativ sunt tocmai ei. 2. Se vede de la o poștă că, deși suntem în Uniunea Europeană și în NATO nu suntem egali cu ceilalți și nu beneficiem de nici un statut privilegiat, ba din contră, pierdem pe toate planurile. 3. Uniunea Europeană reprezintă maximul în materie de răutate și viclenie. : îți dă în cap, îți sparge capul, apoi tot ei vin să îți bandajeze rana, pe motiv că îți face “bine”: îți propune să intri într-o comunitate (numită UE) prin anumite standarde, apoi îți ia suveranitatea, îți taie din libertăți și îți impune ce vor ei. 4. Să nu ne lăsăm duși de val de impresia de “bine” venită de la ei!!! 5. Sănătate și numai bine!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button