X

Țara în care ura a pus stăpânire pe tot: Bătrână de 83 de ani, concediată pentru că are “vârsta expirată”

Femeia îşi câştiga pâinea de pe o zi pe alta

sofia-chitoran-batrana-concediata

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un caz dureros a avut loc în Gorj, acolo unde o bătrânică de 83 de ani, care îşi câştiga pâinea cinstit, muncind 2 ore pe zi ca femeie de serviciu într-o grădiniţă, a fost concediată pe motiv are vârsta expirată.

Sofia Chiţoran are 83 de ani, dar este toată un suflet. Munceşte de dimineaţa până seara şi tot are energie. Aceasta fusese angajată ca femeie de serviciu la grădiniţa din Leurda, Motru, acolo unde ajungea la ora 5 dimineaţa, făcea focurile, dădea cu mătura şi făcea curat.

Bătrânica făcea tot ce putea mai bine pentru ca în momentul în care copiii veneau la grădiniţă să găsească curat. Acum, însă, femeia a fost concediată pe motiv că are o vârstă prea înaintată. Bătrânica câştiga 440 de lei pe lună pentru cele 2 ore lucrate zilnic, pe lângă pensia de 600 de lei pe care o are.

Suma pe care o câştiga la grădiniţă nu era una mare, dar o ajuta să trăiască de pe o zi pe alta şi să-şi pună şi câţiva bani deoparte pentru zile negre.

“Mă scol şi fac curat la copii, pentru că mi-au fost dragi copiii, sunt mici, frumoşi şi curaţi. Îmi mai spun şi câte o poezie. Îi mai întreb şi câte degete au la o mână. Pot să mai muncesc. Cât o să mai am zile o să lucrez. De dimineaţa, la ora 5,00, când ajung, fac focul, după care mă apuc şi mătur mochetele. Apoi, ud mătura şi dau ca să nu fie praf. Şterg măsuţele, scăunelele. Mai fac curat şi prin curte, la locul de joacă. Apoi, aştept să vină copiii. Doamna vine la ora 8,00”, a spus bătrânica pentru Adevărul.

Inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Marcela Mrejeru, a declarat:

“Doamna a fost angajată ca îngrijitor cu taxă forfetară, adică fără contribuţie la pensie până la 1 aprilie 2001. Apoi, în 2003, s-a schimbat Codul Muncii şi directoarea a angajat-o cu 0,25 normă de bază, crezând că face vechimea. Nu ştia că se face an pe an, ci trei luni la un an lucrat, conform normei de 0,25. Săptămâna trecută i-a închis contractul de muncă, pentru că avea vârsta expirată. Am sunat-o pe doamna director de la Grădiniţa Motru ca să dea o notă explicativă. Nu a spus la şcoală că mai avea o pensie de la CAP”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Stoler Filip,e prima si ultima data cand stau de vorba cu tine:m-ai golit sufleteste.Esti nou pe aici si te erijezi in normatorul Ortodoxiei.Mi-am spus si eu parerea despre parintele Arsenie Boca.Apoi mi-am retras-o.Ai sarit asupra mea ca un uliu.Sint printre singurii preoti de pe aici si m-ai facut albie de porci:baptist adventist,martor al lui iehova,eretic.Eu ti-am spus doar ca esti prea agresiv si ti-am sifonat “smerenia”.Eu in schimb nu m-am suparat ca m-ai facut eretic.Nu asta era duhul Sfintilor Parinti.Ei chiar cand dojeneau,plecai folosit.Le merit pe toate si te iubesc.Mantuire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button