X

Modificări în învățământ: Clasa pregătitoare devine Clasa I și clasa a IX-a trece la gimnaziu

Structura sistemului de învățământ va fi modificată, potrivit propunerii făcute vineri de ministrul Educației Ecaterina Andronescu. Prima schimbare va fi redenumirea clasei pregătitoare. Aceasta se va numi ”clasa întâi”.

Clasa întâi este aici ceea ce este azi clasa pregătitoare. Asta pentru că în mentalul colectiv a intrat din păcate cu clasa zero. Ceea ce este total greșit, cum să fie un copil clasa zero?”, a motivat Andronescu propunerea de redenumire a clasei pregătitoare.

Schema prezentată ca propunere  de ministrul Educației arată că nu va mai exista o clasă pregătitoare, ci elevii intră direct, de la grădiniță, în clasa întâi, la vârsta de 6 ani.

Clasele din ciclul primar clasic vor fi I-III, urmând ca la clasa a IV-a elevii să aibă în continuare învățător, dar și profesori.

La clasa a 5-a vom introduce și profesori, la limbile străine. Vom avea și o evaluare pentru că am stabilit niște competențe și trebuie să le și verificăm”, a declarat Ecaterina Andronescu.

 

 

Evaluările Naționale noi sunt propuse să aibă loc la clasa a III-a (actuala clasă a II-a) și la clasa a VI-a (actuala clasă a V-a). În prezent Evaluările Naționale au loc la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Clasa a IX-a trece la gimnaziu, prin redenumirea claselor, iar o altă noutate ar fi apariția unui consilier de carieră în schema de la clasele VII-IX.

Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a va deveni Evaluarea Națională de la clasa a IX-a.

Cei care nu fac față la Evaluarea Națională propunem să facă un an suplimentar. Nu înseamnă un an de repetenție, neapărat, ci să nu lăsăm pe nimeni să treacă mai departe de acest nivel fără compețentele necesare”, potrivit Ecaterina Andronescu.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
"Educația" copiilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

6 comentarii

 1. Cele mai multe experimente gen „Menghele”s-au facut cu invatamantul.Pe timpul comunismului,inafara chestiilor politice,invatamantul era foarte bun.Pacat!

  1. Total de acord. Continuturile erau clare si bine structurate. Nu trebuia schimbat mare lucru, decat inlocuirea textelor propagandistice comuniste cu texte din opere literare cu adevarat valoroase. La istorie, mai ales cea a secolului XX, erau de facut mai multe modificari – in sensul de a prezenta istoria reala. In rest … matematica, fizica, chimia, biologia, geografia – este acelasi continut. De ce trebuie predat acum mai alambicat? Ce rost are introducerea unor pseudo-discipline de tipul educatie civica sau educatie tehnologica? Ce educatie tehnologica este aceea in care de fapt nu inveti sa faci nimic?
   Pe vremea aceea se facea scoala si sambata, cand aveam, de obicei, orele de lucru manual – adevarata educatie tehnologica, dupa mine.
   Aceste ore se faceau cu cate doua clase – care erau separate pe fete si baieti – fetele invatau sa coase, sa tricoteze, sa croseteze, iar baietii faceau lucruri practice precum traforaj, tamplarie.
   La fel sportul – se facea cu cate doua clase – in care un profesor facea numai cu fetele si altul numai cu baietii. Asa am prins eu scoala, ultimii ani de liceu fiind primii doi de dupa revolutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.