X

Cenzura Facebook. Naționalismul și separatismul alb, interzise pe platformele sale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Facebook a anuntat, miercuri, ca a interzis laudarea, sustinerea si reprezentarea nationalismului si separatismului alb pe platformele sale de socializare, intensificand masurile de combatere a propagarii mesajelor de ura. 

Aceasta politica va fi implementata de saptamana viitoare, a anuntat operatorul retelei de socializare, intr-o postare pe blog, conform Reuters.

Facebook, Twitter si YouTube, parte a grupului Alphabet, sunt presate sa elimine continutul referitor la suprematia alba si cel neo-nazist de pe platformele lor.

Ca reactie, Facebook si-a marit echipele care monitorizeaza continutul si a eliminat paginile utilizate pentru promovarea si organizarea de demonstratii pentru grupurile care sustin suprematia albilor.

Anterior, Facebook permitea o parte din continutul legat de nationalismul alb pe care nu il considera rasist, dar a decis recent sa isi schimbe politica.

“In ultimele trei luni, conversatiile noastre cu membri ai societatii civile si academice, care sunt experti in relatii rasiale din intreaga lume, au confirmat ca nationalismul alb si separatismul nu pot fi separate in mod semnificativ de suprematia alba si grupurile care raspandesc ura”, a explicat Facebook.

“In viitor, nu vom tolera lauda sau sustinerea nationalismului si separatismului alb”, a precizat compania.

Facebook a aratat ca va incepe sa puna in legatura oameni care cauta termeni asociati suprematiei albe si o organizatie numita “Viata dupa ura”, care ajuta oamenii sa iasa din grupuri care raspandesc ura.

Reprezentantii “Viata dupa ura” nu au raspuns imediat solicitarilor de comentarii.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Astia vor sa iesim in strada sa face scandal cu masura asta. Nu vad alta explicatie decat ca vor sa ne scoata in strada

    1. Nu ajuta la nimic sa facem scandal, trebuie doar boicotat. Daca aveti cont de Facebook, stergeti-l, sau daca aveti nevoie de el nu alocati mai mult timp decat este necesar. Daca va intreaba cineva daca folositi Facebook sau il aduce in discutie, spuneti ceva negativ de el. Vedeti ca Facebook detine printre altele si WhatsApp si Instagram.

  2. Ei consideră naționalismul alb o problemă?
    Dar de ce nu i-au măsuri împotriva fanatismului religios islamic? Care într-adevăr reprezintă o mare problemă, mai ales în U.E de ceva vreme

  3. Ooo dar ce mărinimos și echidistant este FB,un adevărat apărător, al cui al statelor care riscă să fie rupte de fanatici minoritari în nici un caz…….deci????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button