X

Rusia trimite TRUPE în Venezuela pentru a-l susţine pe Nicolás Maduro

Două avioane ruseşti au aterizat pe aeroportul din Caracas la bordul cărora se afla un militar de rang înalt rus, precum şi 100 de soldaţi ruşi, relatează Reuters.

Potrivit Reuters, ofiţerul de rang înalt ar fi chiar şeful statului major al forţelor terestre ruseşti, Vasily Tonkoshkurov. Iar la bordul celui de-al doilea avion s-ar afla 35 de tone de mărfuri.

Avioanele, un Ilyushin IL-62 de pasageri şi un Antonov AN-124 destinat transportului de mărfuri, au decolat vineri de pe aeroportul Chkalovsky, au făcut o escală în Siria, pentru că mai apoi să zboare către Venezuela.

Federaţia Rusă este unul dintre statele care încă îl recunosc pe Nicolás Maduro drept preşedinte al Venezuelei. De altfel, Moscova a trimis în Venezuela și în decembrie 2018 două bombardiere strategice capabile să transporte arme nucleare – un gest menit să fie mai mult în mesaj transmis Statelor Unite. Şi tot în urmă cu aproximativ trei luni, forţele armate ale celor două state au susţinut exerciţii militare comune.

Categorii
Al III-lea război mondial
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Asa zice Reuters dar astea sunt avioane de transport materiale, ajutoare ca au si personal militar la bord e altceva precum altceva e cu bombardierele TU care patruleaza ca militarii si voluntarii sunt acolo de mult timp deoarece au de aparat investitiile facute la fel ca si chinezii si cubanezii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.