X

Bustul criminalului de români Károly Kratochvil, amplasat la Târgu Secuiesc FĂRĂ avize legale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, lider al organizației județene Covasna a UDMR, a participat în data de 17 ianuarie a.c. la Târgu Secuiesc la o depunere de coroane de flori la bustul lui Károly Kratochvil, un ofițer al armatei austro-ungare (detalii aici).

Károly Kratochvil a comandat Regimentul 4 Infanterie Honvezi din compunerea Brigăzii 39 Infanterie Honvezi și apoi Divizia Secuiască.

Istoricul Marius Diaconescu consideră că Károly Kratochvil este un criminal de război transformat în erou de propaganda maghiară.

„Istoricii maghiari îi atribuie lui Kratochvil şi trupelor sale de mercenari, aşa-numita „Divizie secuiască”, meritul de fi oprit avansarea armatei române. Românii s-au oprit din cauza condiţiilor stabilite de reprezentanţii Antantei, care au impus o nouă linie de demarcaţie în zona Ciucea-Huedin – Zalău – Sighet. În aprilie 1919, când s-a dat ordin de atac, aceste trupe de mercenari secui au fost spulberate de armata română. Károly Kratochvil a fost luat prizonier şi închis în lagărul de la Braşov. Mercenarii secui de sub conducerea lui Károly Kratochvil s-au remarcat prin terorizarea populaţiei româneşti. Izvoarele istorice atestă atrocităţile secuilor lui Kratochvil faţă de români: jefuirea şi maltratarea românilor aflaţi în teritoriul de dincolo de linia de demarcaţie, arestarea fruntaşilor români, dezarmarea gărzilor naţionale româneşti şi arestarea comandanţilor lor etc.

Nici măcar să-şi îngroape morţii în linişte nu i-au lăsat pe români. În 26 Februarie 1919, în timpul slujbei de înmormântare a patriarhului luptei naţionale a românilor ardeleni, George Pop de Băseşti, secuii au tras cu mitralierele asupra românilor din cimitir!

Secuii lui Károly Kratochvil sunt autorii crimelor din Oradea: asasinarea liderilor românilor Ioan Ciordaş şi Nicolae Bolcaş în 3 Aprilie 1919! Unii pasează responsabilitatea acestor asasinate regimului lui Béla Kun, asasinii fiind consideraţi secui bolşevizaţi. Fals, vina morală nu îi aparţine lui Béla Kun şi regimului bolşevic, pentru că în regiunea Oradea activau de câteva luni trupele de mercenari secui organizate de Károly Kratochvil şi tovarăşii săi” (detalii aici).

Halucinant este faptul că, în mod ilegal, cultul personalității acestui criminal de război este promovat în spațiul public chiar de către membrii ai UDMR care îl glorifică fără jenă Kratochvil.

Bustul lui Kratochvil este amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc fără a avea avizele legale în vigoare, după cum reiese dintr-o adresă a Direcției Județene pentru Cultură Covasna.

Astfel, potrivit DJC Covasna, bustul lui Kratochvil este amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc, pe domeniul public, fără a avea avizele legale din partea Primăriei Târgu Secuiesc, condusă de UDMR-istul Bokor Tibor, încă din anul 2009.

FOTO: Liderul UDMR Tamas Sandor, cu pălărie, la bustul lui Károly Kratochvil, 17 ianuarie 2019, facebook.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Psalmul 3
    1. Doamne, cât s-au înmulţit cei ce mă necăjesc! Mulţi se scoală asupra mea;
    2. Mulţi zic sufletului meu: “Nu este mântuire lui, întru Dumnezeul lui! ”
    3. Iar Tu, Doamne, sprijinitorul meu eşti, slava mea şi Cel ce înalţi capul meu.
    4. Cu glasul meu către Domnul am strigat şi m-a auzit din muntele cel sfânt al Lui.
    5. Eu m-am culcat şi am adormit; sculatu-m-am, că Domnul mă va sprijini.
    6. Nu mă voi teme de mii de popoare, care împrejur mă împresoară.
    7. Scoală, Doamne, mântuieşte-mă, Dumnezeul meu, că Tu ai bătut pe toţi cei ce mă vrăjmăşesc în deşert; dinţii păcătoşilor ai zdrobit.
    8. A Domnului este mântuirea şi peste poporul Tău, binecuvântarea Ta.

    1. Amin !

      Bine faci ca citesti acest psalm…el este impotriva dusmanilor …si ar trebuii ca toti de pe acest site sa isi faca timp sa il citeasca zilnic …macar pana vine ” papa” ca sunt sigur ca atunci se va intampla o minune si nu o sa mai vina ….

  2. Acum măscăricii aia de la institutul wc-iessel și c.n.c.d numai sar in sus?!, Când este vorba despre mișcarea legionară și despre marii eroi ai neamului, imediat imediat​ fac spume la gura

  3. La sarbi sa slovaci astfel de monumente nu ar fi aparut si nu vor aparea niciodata ! Aia nu sunt toleranti asa cum sunt romanii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button