X

APEL la rugăciune. Mâine, Iohannis pune în discuție introducerea obligatorie a educației sexuale în școli


Mâine, la președinția României va avea loc o dezbatere despre introducerea obligatorie in scoala a disciplinei Educatie pentru sanatate (de fapt, pentru promovarea sexualitatii, homosexualitatii si a altor perversiuni sexuale). Majoritatea celor invitati sunt de la ong-uri anticrestine si de promovare  a homosexualitatii.

Va rugam din tot sufletul sa inmultiti rugăciunea catre Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului pentru ca sa nu ingaduie uciderea a ceea ce a mai ramas curat in sufletele copiilor (Psaltirea, Acatistul Sfantului Acoperamant, Paraclisul Maicii Domnului, Rugaciunea lui Iisus). Transmiteti mesajul catre cat mai multi.

Preot Mirel

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
"Educația" copiilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

23 comentarii

 1. Sa ne intelegem una este „Educatia pentru sanatate” (inainte a fost educatia sanitara) si alta e „Educatia sexuala”. E bine ca e desfasurata aceasta discutie si cu invitatii respectivi dar ati fi vrut sa se p4ocedeze ca la Creta sau precum la Istambul si referendum cu parteneriatul civil al familiei cand ei aveau planificat si executat de mult distrugerea familiei, de cand au abrogat Codul familiei bagand familia in codul civil ,fara nici o discutie ,fara nimic ?

  1. Si de ce nu ii spune clar Educatie sanitara, daca asta e? De ce Educatie pentru sanatate? Ca este interpretabil. Pentru … care sanatate?

 2. Domnule Saftoiu Ilie,
  Sunt atat de vicleni incat au evitat sa expresia ,,Educatie sexuala”. Acuma: sa-i intrebam pe homosexuali si pe necredinciosi daca sunt de acord ca perversiunile sexuale sa fie predate in scoala, mi se pare o nebunie. Intrebarea dumneavoastra, retorica desigur, nu este foarte clara.

  1. Nu va suparati intrebarea nu e retorica de loc ci la obiect :ati fi vrut sa se procedeze ca in cazurile precedente sau e bine ca aceasta problema sa fie discutata? Parsivismul satanrlor care conduc lumea si ne conduc si pe noi e mare. Urmeaza elaborarea oficializarea programelor cu tot ce „trebuie” cu toate ca in sistemul educational au trecut la treba pe sest. Urmeaza aprobarea legii parteneriatului civil de catre camera deputatilor si masurile aferente acesteia asupra familiei

   1. ???APEL la rugăciune???
    Eu cred că treaba asta nu se rezolvă prin rugăciune ci cu un referendum IMPERATIV de care politicienii nici nu vor să audă, dacă cele 3 milioane de adeziuni la familia tradițională pe lângă întrebarea propusă ar fi fost și „dacă poporul vrea ca referendumul să fie imperativ” cerută de semnatarii pentru familia dintre un bărbat și femeie atunci nu ar fi existat boicotul pentru că poporul devenea suveran de facto nu agent electoral, dar unde nu-i cap vai de picioare. Rugăciunea este pentru suflet nu pentru legi stabilite de hoți.

    1. Rugaciunea catre Dumnezeu are mai multa putere sa rezolve aceasta problema deoarece daca ne rugam Dumnezeu va lucra astfel incat sa se opreasca acest rău. Daca ne indoim de puterea rugaciunii inseamna ca nu avem credinta in Dumnezeu. Deci in primul rand rugaciunea, apoi celelalte atitudini. Doamne ajuta!

   2. Din cele ce spuneti chiar dvs., este o discutie doar de forma, pentru a consemna intr-un cadru legal ceea ce au inceput deja sa faca.

   3. Sa stiti ca aceasta educatie pentru sanatate include si pe cea sexuala, am vazut într-un text oficial asta. Numele e deghizat, satana nu se arata pe fata, ca e viclean. Sa nu ne unselal, ci sa ne rugam, sa luam atitudine, cat se mai poate !

 3. Toate vin in valuri peste noi in primul rand datorita tradarii ierarhilor la Creta. Cui se roaga oare aceste parinti de la Schitul Lacul?
  Lui Iohanis si tuturor ereticilor, ANATEMA!

 4. Duce-se in pustie.
  Numele lor sa dispara ca praful ce-l sufla vantul.

  Sa se scoale Dumnezeu, si sa se risipeasca vrajmasii Lui, si sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul. Sa piara cum piere fumul, cum se topeste ceara de fata focului, asa sa piara demonii de la fata celor ce-L iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul Crucii, zicand:

  Bucura-te, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, care gonesti demonii cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine, a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorat la iad, si a calcat puterea diavolului, si te-a daruit noua pe tine, cinstita Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrajmasul.

  O, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, ajuta-mi mie cu Sfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu si cu toti Sfintii, in veci. Amin.

   1. Sunteți cleric, ca sa puteti citi rugăciunile Sf Vasile cel Mare? Sunt rugăciuni foarte puternice, astea nu sunt pentru oricine. Mai ales mirean.

 5. Nu ajunge faptul că sexul este unica cauză a unui mare război?
  În România și în întreaga lume nu este pace! Sunt foarte multe victime!
  Numai în țara noastră sunt zeci de milioane de morți prin avort!
  Iar acum falsul președinte vrea ca aceste trei litere să fie obligatorii!
  Elevii trebuie să știe: Unica soluție a problemelor este ABSTINENȚA, punct!
  Iar adevărata educație trebuie făcută în familie! Nu de către stat, punct.
  Nu se discută! Învățământul obligatoriu, jos! A fost impus de Cuza masonul.

  1. Andreea

   Zice asa comunicatul DIN PARTEA CHILIEI BUNA VESTIRE din 22.03.2019:

   Circulă de câteva zile pe mediile de socializare, mai ales pe Whatsapp, o repostare a unui articol mai vechi (26.11.2015) al Mărturiei Athonite, pe care părinții Chiliei l-au publicat sub formă de comunicat în contextul acelei situații de acum 4 ani, cu privire la introducerea în școli a educației sexuale și a promovării homosexualității.

   Cei care au făcut această repostare acum, fără binecuvântarea părinților, au făcut-o fie din prea multă râvnă, prost înțeleasă, fie din pură rea-intenție, ceea ce este și mai grav. Deoarece ea a adus multă tulburare în sufletele credincioșilor ortodocși.

   Rugăm pe toții creștinii să nu mai plece urechea la astfel de zvonuri și de „ALARME DE GRADUL 0”, ci să aibă discernământ duhovnicesc și să verifice informațiile ce le primesc.

   Harul Preasfântului Duh să lumineze sufletele pline de evlavie și să le întărească în nevoința Sfântului Post! Amin.

   Dar nu gasim nici un articol din 26.11.2015 la:

   https://marturieathonita.ro/arhiva-articole/

 6. Sa stiti ca aceasta educatie pentru sanatate include si pe cea sexuala, am vazut într-un text oficial asta. Numele e deghizat, satana nu se arata pe fata, ca e viclean. Sa nu ne unselal, ci sa ne rugam, sa luam atitudine, cat se mai poate !

 7. Nu sunt de acord că e firesc să ne rugăm Domnului sa facă pentru noi ceea ce putem face noi înșine cu ceea ce ne-a dat.

  Implicarea socială, asumarea ideilor creștine, traiul curat, milostenia, duhul blândeții in relațiile dintre noi, acestea sunt actele care sunt rugăciuni adevărate și care ne pot ajuta.

  Exemplul nostru ar fi urmat și demonul nu ar avea spor.

  Au fost doar câteva sute de oameni la marșul contra uciderii pruncilor. Daca ar fi fost referendum pentru a recunoaște pruncul că om din momentul concepției, nu am mai fi avut nici 3 milioane

  Rugăciunile ipocriților care suntem noi, ucigași de copii și preacurvari nepocaiti, nu sunt duficiente.

  Prezenta noastră în societate ca modele ar rezolva de la sine aceste inițiative.

 8. Trebuie urmarit ce legi si decrete va semna Iohannis in ultimele zile de presedentie. Politicienii romani sunt iscusiti sa strecoare marile tradari chiar in ultimele zile ale mandatului: vezi de exemplu cedarea pe te miri ce si mai nimica a drepturilor de exploatare ale platformei petroliere din zona Insula Serpilor (Calin Popescu Tariceanu, 2008), gratierea lui Miron Cozma (Ion Iliescu, 2004). Tot ce nu va fi reusit in 4 ani va incerca sa strecoare cand opinia publica e distrasa spre predarea stachetei catre noul presedinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.