X

[VIDEO] Minune a Sfântului Părinte Justin Pârvu. Din icoana sa a izvorât mir la conferința de la Iași, dedicată Sfinților din închisori

Aseară 19 martie 2019, la o Conferință despre Sfinții Închisorilor susținută în Iași, din icoana părintelui Justin Pârvu a izvorât mirVă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aseară 19 martie 2019, la o Conferință despre Sfinții Închisorilor susținută în Iași, din icoana părintelui Justin Pârvu a izvorât mir.

Mărturia unei credincioase, participantă la conferință

Minunea Sfinților cei Vii – izvorâtori de mir
Conferința ,,Avva Iustin și Sfinții închisorilor”,
Iași, 19 martie 2019

Astăzi a fost despre SFÂNTUL PĂRINTE JUSTIN ȘI DESPRE SFINȚII DIN ÎNCHISORI, zi în care Dumnezeu ne-a arătat Slava Sa prin acești Sfinți români care s- au jertfit și au murit pentru libertatea și credința neamului românesc și pentru fiecare dintre noi!

Am trăit poate cea mai mare MINUNE VĂZUTĂ la sfârșitul Conferinței, când toți oamenii din sală au început să se închine la Sfintele Moaște și la Icoanele cu Sfintii din Închisori.

Prima dată a început să izvorască mir din Sfintele Moaște, pe rând, din toate cele aduse spre închinare, iar mai apoi a început să izvorască mirul din icoane.

Icoana mare cu Sfântul Părinte Iustin a izvorât cel mai mult mir, iar mireasma era foarte foarte puternică.

Postez fotografiile pe care am reușit să le fac și video, fiind martoră la această mare minune și datoare să împărtășesc tuturor ceea ce s-a întâmplat la Conferința cu SFINȚII din Închisori.

Mărturisesc că am văzut cu ochii mei, cum a curs mir încontinuu și din Sfintele Moaște și din Icoane, preț de aproape 2 ore. Oamenii luau mirul cu tot ce aveau la îndemână și acesta izvora din nou.

Să ne ajute Dumnezeu să ne întărim în credință, să îi facem cât mai cunoscuți, să ne rugăm lor, pentru că sunt foarte grabnic ajutători și să îi urmăm pe calea sfințeniei, a jertfei și a muceniciei întru dragostea lui Hristos Domnul, Amin!

Minunat ești Doamne, întru Sfinții Tăi cei Vii!
Slavă!

Părintele Justin este cel ce a scos din întunericul temniței la lumina adevărului idealul și crezul camarazilor săi de suferință, ce și-au sacrificat tinerețea și întreaga lor viață slujirii cuvioase a lui Dumnezeu și dăinuirii neamului românesc. De altfel Părintele Justin este primul Stareț care închină o mănăstire în memoria acestor martiri și mărturisitori ai Bisericii lui Hristos, martiri ce prin smerenie și demnitate nu și-au închinat genunchii înaintea fiarei roșii de la Răsărit, salvând onoarea României, într-un regim de aprigă asuprire comunistă.

Părintele Justin întotdeauna s-a simțit dator să le cinstească memoria și să le recunoască jertfa:

„Aceşti sfinţi ai închisorilor, de la Aiud, Piteşti, Gherla, din toate puşcăriile noastre, formează cea mai măreaţă şi frumoasă coroană pentru împodobirea ţării noastre înaintea lui Dumnezeu. Ei sunt soluţia grăitoare, numai nu strigă de acolo. Izvorârea sf. mir din osemintele lor, aşa după cum se cunosc minunile acestea, e aşa de grăitoare încât nu ne rămâne decât să le urmăm sfaturile, fapta şi eroismul vieţii lor. Acesta este de fapt un alt mesaj pentru neamul nostru. Aceştia sunt ultimii dintre sfinţii români care izvorăsc mireasmă şi vindecări în toate colţurile lumii – mesajul este să le urmăm viaţa, curajul mărturisirii. Vreau să văd ziua când nu ne vom mai teme că avem în bisericile noastre la închinare moaştele acestor sfinţi mucenici” (Din învățăturile și minunile Părintelui Justin).

Să cerem canonizarea Sf. Părinte Justin Pârvu!

NOTĂ OrtodoxINFO

Minunea se repetă la Iaşi. Ieri, 19 martie, la Conferinţa Sfinţilor Închisorilor, a izvorât din nou mir de la moaştele martirilor din închisorile comuniste, dar şi de la icoanele părintelui Justin Pârvu.

Sfinţii Închisorilor au dat mărturia sfinţeniei lor şi anul acesta la Iaşi, la binecunoscuta conferinţă ţinută mereu în data de 19 martie.

Unul dintre părinţii care au vorbit în cadrul conferinţei a mărturisit că, aseară, “a fost o abundenţă de mir”.

Mai întâi de la moaştele martirilor din temnițele comuniste, iar mai apoi, mirul a izvorât de la icoanele părintelui Justin Pârvu, duhovnic și stareț al Mănăstirii Petru Vodă din județul Neamț.

Moaştele izvorăsc mir an de an

Conferinţa Sfinţilor Închisorilor se ţine în fiecare an din 2009 încoace. Şi, pentru că, atunci în 2009, la sfârşitul conferinţei, a izvorât mir din moaştele unui sfânt mucenic de la Aiud, ca o pomenirea a acestui eveniment, organizatorii s-au hotarât să se ţină din nou o conferinţă în 2010. Din nou au izvorât mir moştele.

S-au făcut conferinţe şi în 2011, 2012 şi 2013.

În ultimii doi ani fiind aduse şi alte sfinte moşte ale noilor mucenici şi mărturisitori, unele izvorând din nou mir bine mirositor.

observator.tv

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

57 comentarii

 1. Dar Parintele Iustin a fost canonizat si eu nu stiu? Cum spuneti voi ca e Sfant. A fost un preot cu har intr-adevar, dar ca sa il declaram Sfant sunt mai multi pasi de urmat.
  Tot voi ati postat de Papa Franscisc ca tot face sfinti episcopi catolici. Nu functioneaza asa.

  1. Elisabeta, esti varza! Cum poti sa-l compari pe Parintele Iustin cu ereticii catolici? Daca nu a fost canonizat nu inseamna ca nu este Sfant. Mai citeste, mai documenteaza-te si apoi comenteaza.

   1. Elisabeta ,te rog sa ma ierti ca iti spun dar gresesti profund,compari mere cu pere,in primul rand Parintele Iustin e ortodox si dupa cum vezi izvoraste mir din icoana lui pe cand papa francisc este tatal ereticilor si inaintemergatorul antihristului.Un sfant al Domnului nu are nevoie de aprobarea oamenilor ca sa izvorasca mir din icoana sa asa ca nu mai face comparatii aiurite, comentariul tau in cateva cuvinte ne arata pojghita duhovniceasca pe care o ai.

  2. Nu cumva abia a fost pictat tabloul si inainte sa se fi uscat bine, in contact cu caldura a provocat scursura aia?

   1. Sinner

    Scursura?
    Nu cumva esti dintre stricatii la minte neo “acrivisti” pigmei ce s-au apucat de ceva vreme sa-l atace pe parintele Justin Parvu?

  3. La mormantul Parintelui Marturositor Iustin S-AU FACT MINUNI DUPA MOARTE !
   MINUNI A FACXUT SI IN TIMPUL VIETII !
   Ia colectia revistei Atitudini. Are o rubrica dedicata minunilor par Iustin Parvu: inaimnte si dupa trecerea la cele vesnice.

   PS: imi place sa crec ca esti de buna credinta !

  4. Nu te pune femeie cu lucrarea Duhului Sfant care sufla incotro vrea El si tu, femeie, habar nu ai. Da, Sfantul Iustin Parvu. Noi, cativa, recunoastem si marturisim : este Sfant !

 2. Canonizarea este abia o RECUNOASTERE a bisericii luptatoare de aici a finteniei unor oameni care si-au petrecut si incunat viata pe pamant (uneori intr-un anonimat desavarsit, de nici nu se va stii vreodata aici pe pamant despre ei, dar asta nu inseamna ca nu sunt sau sunt mai putin sfinti decat ceilalti, decat cei recnuoscuti aici) si fac parte din biserica triumfatoare in Imparatia lui Dumnezeu. Aceasta “recunoastere” este intotdeauna posterioara, ulterioara – sfinteniei de care s-au invrednicit in imparatia lui Dumnezeu in momentul in care au parasit aceasta viata. Biserica pamanteasca abia “recunoaste” apoi, posterior, adevereste sfintenia acestor suflete, in primul rand pecetluita de Dumnezeu Acolo. Deci nu Biserica pamanteasca “sfinteste” sufletele, asa cum se spune deseori neglijent si se si crede aloi, ci ele sunt sfinte deja din clipa in care au ajuns la Dumnezeu. Iar Biserica doar le recunoaste.

  Spre exemplu, Sfintii Martirii Brancoveni a trebuit sa vina revolutia sa fie canonizati, au fost prin ’92. Pai acestia au fost sfinti abia incepand cu 1992, si aproape 300 de ani nu au fost sfinti (pt ca nu a dorit sai putut Biserica)? Sau au fost sfinti de cand li s-au rostogolit capetele taiate? Si asa pot si date foarte multe alte exemple, de canonizari tarzii, dupa sute de ani. Dar oamenii aceia erau sfinti odata cu savarsirea acestei vieti. Cu mare majoritate se intampla cam asa.

  Insa, in momentul in care se INVEDEREAZA sfintenia unui om prin diverse minuni, marturii multime, adica Dumnezeu doreste in mod concret cunoasterea acestui fapt, consider ca e o mare napasta pentru popor daca nu accepta deschis si la vedere acest lucru, si mai ales pentru ierarhi care ar trebui sa accepte primii, prin cunostintele lor, aceste toate lucruri (dar si pentru popor e o napasta, caci in ciuda a ceea ce pot face sau nu face ierarhii din diverse interese, are partea lui de vina pentru pasivitate, indiferenta, lene, prostie si chiar rautate)

  1. Acelas, foarte bine ai explicat. Bravo! Stiti de ce cred eu ca plange Parintele Iustin, si de ce tocmai la Iasi??? Pentru ca sa apropie venirea inaintemergatorului antihristului, adica ereticul Papa, tocmai in inima ortodoxiei romanesti, adica la Iasi! Poate face Dumnezeu o minune si le strica planurile!

   1. din câte am observat eu icoanele plâng unde-s multe blestemății. iași-ului i s-a dus buhul în materie de violență domestică

 3. Da nu stiu cum sa va spun, dar in continuare Parintele Iustin NU este sfant. L-a dezgropat cineva si a vazut nu este putrezit si ca miroase a mir? Ati uitat cum arata Sfintii?? Ati vazut-o pe Sf Parascheva?
  Nu poti spune despre orice preot care a avut har, a fost placut de oameni si a avut curaj sa spuna lucrurilor pe lume ca e Sfant.
  Pana una alta vreau DOVADA, nu vorbe in vant.

  1. Mai era cineva care prin 1989 decembrie tot zicea “dovada”… Nu i-a folosit.
   Uite, eu zic ca Parintele Justin e sfant Si, de la cei ce zic ca nu e sfant “Pana una alta vreau DOVADA, nu vorbe in vant”.

   Bre Elisabeta, esti pe aratura.

  2. Nu voi dezbate ce au spus deja ceilalți comentatori despre sfințenia Părintelui Iustin, dar vreau să fac o precizare pentru Elisabeta. Orice preot ortodox cu hirotonie validă (vrednic sau mai puțin vrednic) are HAR.

  3. Un om sfant este dovedit în primul rand prin viața sfanta, credinta dreapta, sfinte moaste, minuni. Deci nu exclusiv prin sfinte moaste.

 4. Asa l-au dezgropat si pe Parintele
  Argatu de la Boroaia ca tot spunea lumea ca e Sfant, Sfant. Au vazut ca miroase, au aparut viermii si l-au bagat inapoi in groapa.
  Nu sariti iar ca vai ce grozavii spun. Nu il judec pe preot, nu am nicio treaba, au avut har, au fost pt Ortodoxie, ș.a.
  Dar NU MAI SPUNETI CA SUNT SFINTI
  fara sa fi fost CANONIZATI!!

  1. Bai, liniste! ca zice Elisabeta ca Sfintii Inchisorilor nu sant sfinti…
   Si ne si prezinta un caz particular (nu am prea auzit de parintele Argatu prin cartile cu Sfintii Inchisorilor) din care rezulta foarte clar ca are dreptate. Ea oricum are dreptate, nici nu inteleg de ce a mai vrut sa si demonstreze dreptatea ei.

 5. Biserica, in cazul Romaniei, Biserica Ortodoxa este o creatie a lui Iisus Hristos, la care sunt chemati sa slujeasca mireni si preoti. Nu toti sunt vrednici de aceasta Biserica, iar asta inseamna pierderea harului si asteptarea Judecatii unde poate avea loc iertarea sau osanda, adica lipsa de comuniune cu Iisus Hristos si cu cei plecati din aceasta lume: rude, prieteni,… Clerul, care uneori isi aroga functia de sef al Bisericii (pe ce baza?), trateaza lucrurile ce tin de viata Bisericii in duh pamantesc. Pt ca nu am vazut patriarhi, mitropoliti, episcopi sa fie asa cum vrea Iisus Hristos: smerit si slujind celor mai mici, nu devenind sef si asteptand sa i se aduca onoruri si stima in consecinta. Se poarta cu mireni de parca ar slugile lor, ca si cum ei , mirenii nu au cunostinta de Cuvintele omnulului, scrise in Biblie, ca si cum ar fi fara har si venetici.

 6. Aseara la conferinta Sfintii Inchisorilor a curs mir din toate moastele prezente. Din icoana Parintelui Iustin Parvu a inceput deasemenea sa curga mir cand i s-a citit acatistul. Va imaginati amploarea minunii? Va imaginati ca aceasta vine ca o palma peste obrazul ierarhilor nostri care nu i-au canonizat, mai mult chiar, primesc ca pe un ierarh un papa eretic care vine sa-i beatifice pe uratorii dreptei credinte? Cred ca mirul reprezinta vocea Sfintilor strigand impotriva primirii acestui papa care va aduce mult rau.Prin aceasta minune Dumnezeu a aratat clar cine sunt cu adevarat Sfinti ai inchisorilor, indiferent de ce ar considera oamenii. Slava Domnului! Caci in vremuri de tacere ne arata adevarul!

  1. e ironic că papa n-a avut timp să treacă și pe la sfânta Paraschiva deși e născută-n perioada schismei

 7. Degeaba spui Ana Maria ca aseara a curs mir si ca a fost observat fizic de oameni pentru ca Elisabeta nu vrea sa creada si gata, in fond e dreptul ei. Eu cred ca-l confunda pe parintele Iustin cu “marele” nostru patriarh Daniel, cel iubitor de catolici si eretici.
  Sfintii inchisorilor au fost prigoniti in trecut si sint prigoniti si azi pentru ca asa e refrenul polic corect, insa ceea ce este foarte dureros este faptul ca la aceasta prigoana participa si unii asazisi ortodocsi ce vor ingrosa rindurile de gura casca cind ne va pingari tara loctiitorul lui Hristos pe pamint, infailibilul papa.
  Draga Elisabeta, daca nu ai aflat inca “DOVADA” mai caut-o, dar nu cu ochii si cu mintea, ca alea i-ti joaca feste ci cu inima.
  In fine…ce zici mergi sa-l intimpini pe papa cu urale si sa asculti o rugaciune de-a lui in Catedrala de Mintuiala?

 8. E clar: Parintele Iustin Parvu e normatorul Ortodoxiei pentru noi, romanii cei de pe urma, iar papa si cei ce-l vor primi pe el (,,ierarhii”) sunt eretici!

 9. Da am inteles Minunea lui Dumnezeu prin intermediul icoanei Parintelui Iustin Parvu. Un semn sa ne trezim la realitate ca mai este un pas pana ne vor catoliciza cu totul. Dar tot nu inteleg de ce spuneti ca este Sfant. Toti Sfintii trecuti in calendar au Moaste. Pana la dezgropare nu poate fi numit nimeni Sfant.
  Sfintii inchisorilor de care spuneti pot fi numiti Sfinti doar daca au moaste.
  Ce nu intelegeti? Doar asa in ideea ca a facut inchisoare pt credinta si a dus o viata corecta de crestin spuneti ca e Sfant sau ce? Vom vedea daca e cazul peste ani. Una peste alta astazi nu are Sfinte Moaste.

 10. Elisabeta, nu toti sfintii au sfinte moaste. Duhul sfant descopera crestinilor, trupului Bisericii, daca cineva e sfant, iar crestinii il cinstesc ca atare. Si sunt multe carti publicate in care crestinii dau marturie despre sfintenia Parintelui Justin. Cand se va deschide mormantul, trupul neputrezit al parintelui va fi un alt argument in vederea recunoasterii sfinteniei lui, canonizarii. Insa el este sfant, ptr ca deja Duhul Sfant a vadit aceasta Trupului bisericii, crestinilor; acum ierarhii trebuie sa deschida dosarul de canonizare caci dovezi sunt fff multe si sa recunoasca realitatea. Pe Sf Paisie Aghioritul l.au canonizat dupa 20 de ani de la moarte, fara a deschide mormantul si a vedea sfintele moaste. Marturiile oamenilor si multimea minunilor au fost suficiente.

  1. Cum sa nu aiba toti Sfintii Sfinte Moaste? De unde ai scos chestia asta?? In toate pelerinajele din Rusia, Grecia, am mers la RACLELE Sfintilor si m-am rugat, nu la MORMINTELE LOR!!
   Sfintele Moaste sunt semne de la Dumnezeu ca sa vedem dreapta credinta. De ce catolicii nu au sfinti decat tot asa inventati. Nu au racle cu Sfinti ca noi Ortodoxii. In cazul de fata astept sa fie dezgropat sa il recunosc ca Sfant, nu “alte dovezi”.

   1. Doamne ajuta, Elisabeta!

    As dori sa stii ca nu toti sfintii au avut trupuri neputrezite, ci sunt foarte multi carora le-a ramas doar scheletul – bine mirositor, de culoare maro deschis, de foarte multe ori izvoratoare de mir. Unul din sutele de exemple este chiar Sfantul Apostol Andrei. Iar cel mai recent, Sfantul Gheorghe Pelerinul. Dar sunt foarte multi, in toate tarile ortodoxe, inclusiv la rusi si greci! Doar cerceteaza si vei afla!

    Sunt mai multe tipuri de cinstire pe care Dumnezeu le-o inchina Sfintilor. Unora le da neputreziciunea, altora nu. E o taina. Dar este profund neortodox sa spui despre o persoana care are toate celelalte semne ale sfinteniei ca nu e sau nu poate fi Sfant, doar pentru ca nu are trupul neputrezit. E o grava eroare!

    Neputrezirea trupului poate fi unul din semnele Sfinteniei, dar nu e una definitorie. Sunt altele cu mult mai importante, neputrezirea Cauta textele Sfintilor mai noi sau mai vechi despre Sfinti, canonizare si Sfinte moaste si vei afla ca asa este. Inclusiv in “Catehismul ortodox”, dar si in “Invatatura de credinta”.

    Suntem multi oameni foarte bine intentionati, dar ne pripim si facem greseli – uneori poate prea periculoase – din necunoastere si lipsa de intrebare (la Dumnezeu si duhovnic).

    Te salut cu toata simpatia si respect, Doamne ajuta!

    1. Tradiţia patristică ortodoxă atribuie caracterizarea de Sfânt acelor persoane care au ajuns la îndumnezeire şi constituie mărturisitorii acesteia [ai îndumnezeirii] în cadrul istoriei. De asemenea, recunoaşterea spontană şi unanimă a sfinţeniei nu a fost niciodată arbitrară, nici nu s-a bazat pe bunul renume sau pe moralitate, ci pe mărturii palpabile şi sensibile, şi pe dovezile provenite de sus ale realităţii îndumnezeirii.

     Condiţiile prealabile ale practicii Bisericii Ortodoxe în privinţa recunoaşterii Sfinţilor

     1.Apartenenţa la Biserică („prin intermediul Sfântului Botez”)
     2. Mărturisirea credinţei ortodoxe
     3.Viaţa sfântă
     4.Servicii deosebite aduse religiei creştine şi Bisericii (Sf. Constantin cel Mare, de exemplu)
     5.„Mărturia minunilor săvârşite de Dumnezeu prin mijlocirea Sfântului, în viaţă sau după moarte”.

     Pe lângă semnele amintite mai este considerat semn al sfinţeniei nestricăciunea trupului după moarte. Dar, pentru ca acest semn să fie dovada sfinţeniei, trebuie să fie însoţit necondiţionat de darul săvârşirii minunilor. De asemenea, recunoaşterea spontană şi unanimă a sfinţeniei nu a fost niciodată arbitrară, nici nu s-a bazat pe bunul renume sau pe moralitate, ci pe mărturii palpabile şi sensibile, şi pe dovezile provenite de sus ale realităţii îndumnezeirii. (Bazându-se pe această condiţie prealabilă, atât Patriarhul Nectarie (al Ierusalimului), dar şi Evghénios Voúlgaris resping moaştele apusene, negând totodată existenţa sfinţeniei adevărate în Occident, după schismă.)

     Potrivit tradiţiei bisericeşti, canonizarea este făcută de către Biserică, dar la iniţiativa credincioşilor, indiferent de statutul lor în Biserică.

     Material realizat dupa texte ale parintilor Ilie Cleopa si Gheorghios Metallinos.

   2. Elisabeta, Sf Paisie Aghioritul a murit in 1994 si a fost canonizat in 2014. Insa nici pana astazi nu s.a deschis mormantul sfantului. Din cate stiu, chiar Sf Paisie a cerut sa nu i se deschida mormantul, asa cum ceruse si ca inmormantarea sa fie facuta in taina. Deci il cinstim ca sfant desi trupul lui este inca in mormant si , poate, niciodata nu se va deschide mormantul sa vedem sfintele moaste.
    La Mtirea Putna ai vazut tu moastele Sf Stefan cel Mare ? Il cinstim pentru ca Biserica, adica credinciosii de generatii, ne confirma ca e sfant, anume ca a trait in dreapta credinta, in fapte bune…
    Sfintii sunt sfinti ptr ca Dumnezeu ii face sfinti, rasplatind eforturile si stradaniile lor in credinta. Daca ei nu sunt canonizati pe pamant sau daca nu stiu cine nu ii recunoaste ca sfinti ptr ca nu le vede sfintele moaste, sau din alte motive, astea nu schimba cu nimic starea lor: ei tot sfinti sunt.

 11. @ Elisabeta

  Ai un nume frumos, cu o insemnatate pe masura: “Dumnezeu este perfectiunea”.

  Pacat ca nu te reprezinta.

  Iti faci pacate gratuit si degeaba. Nu e greu sa citesti, sa te documentezi, sa fi mai rezervata in afirmatii… caci… e post. Chiar nu te costa nimic daca taci. Si chiar nu te costa nimic sa strigi “Slava lui Dumnezeu!”, cand vezi mirul curgand. Ti-ai face muuult bine.

 12. La ce Biserica sau conferinta s-a intamplat minunea?Daca stii mai multe detalii spune-ne si noua!E la ecumenisti sau nu?!

  1. roman

   Conteaza? Iata ce putem citi la http://www.calendar-ortodox.ro/luna/februarie/februarie24.htm:

   În luna febriarie, ziua a douăzeci şi patra, pomenirea aflării cinstitului cap al sfântului prooroc Înaintemergător şi Botezător Ioan.

   Cinstitul cap şi de îngeri mult preţuit al Înaintemergătorului s-a aflat, întâia oară după bunăvoirea şi arătarea sfântului Ioan Înaintemergătorul, de doi monahi oarecare, în casa lui Irod, mergând aceştia la Ierusalim, spre a se închina la purtătorul de viaţă mormânt al Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Iar de la aceşti monahi luându-l un oarecare olar, l-a dus în cetatea emesenilor şi cunoscând olarul cum că prin mijlocirea sfântului cap avea bună norocire, îl cinstea în chip de negrăit. Când a fost să moară, l-a lăsat surorii sale, zicându-i să nu-l mişte de la locul său, nici să-l descopere, ci numai să-l cinstească. Iar după moartea acelei femei, sfântul cap al Botezătorului a ajuns de la unii la alţii şi mai pe urmă a ajuns la un oarecare Eustaţiu monah şi preot, care era de aceeaşi credinţă cu eresul arienilor. Acesta fiind alungat de către dreptcredincioşii din peştera unde locuia, căci precupeţea tămăduirile care se făceau de sfântul cap şi le arăta ca făcute de eresul lui, din voia lui Dumnezeu cinstitul cap a rămas în peşteră şi a fost ascuns acolo, până în vremea lui Marcel care era arhimandrit pe vremea împărăţiei lui Valentin cel tânăr şi a lui Uraniu episcopul Emesiei. Atunci mulţi având descoperiri, cinstitul cap a fost găsit a doua oară, într-o oală de lut, care servea pentru apă şi a fost adus şi pus în biserică de episcopul Uraniu, făcând nenumărate tămăduiri şi minuni.

   Cu ale Înaintemergătorului Tău rugăciuni, Hristoase Dumnezeul nostru, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi. Amin.

 13. Eu cred ca Elisabeta va intelege pana la urma daca este bine intentionata…..
  Numai un om sfant a putut avea asa putere in cuvant si daruire de jertfa pt dreapta credinta….numai la asta daca te gandesti..si te copleseste!
  Sa fim recunoscatori ca Dumnezeu ne-a daruit o asa comoara….si nu invers.

 14. Sfintii părinți ai Ortodoxiei nu sunt sfinți pentru că noi oamenii îi declarăm așa, sau îi canonizează și declară sfinți, tot oamenii, de fapt! Sfințenia lor reiese din faptele, patimile, lupta lor pentru o lume mai bună, pentru aducerea în inimile noastre a bunătății și jertfei Lui Iisus Hristos, pentru o umanitate nemerituoasă! Această sfințenie este în primul rând, validată în fața Lui Dumnezeu, al cărui ostaș credincios a fost și arhimandritul Iustin Pârvu! Dumnezeu să-l odihnească între cei iubiți ai Săi!

 15. Ar fi bine ca tot suntem in post, sa fim mai buni si sa nu ne judecam. In primul rand sunt de parere ca daca vrei in sufletul tau ca Parintele Iustin sa fie un Sfant el sfant va fi si te va ajuta de dincolo cerandu-i ajutorul. Noi toti care dorim sa ne apropiem de credinta trebuie sa ne analizam pe noi inainte sa vorbim despre altii..Si apropo, este mare pacat sa judecam un Inalt Preot indiferent ce a facut acel om, rugati-va pentru vindecarea lui si feriti-va de cuvintele lui mincinoase, cautati adevarul si nu judecati.
  De curiozitate, ce facem cu acest papa? Vine pe un pamant sfant si noi ce facem?! Hai sa ne strangem cat mai multi “undeva” pe net si sa stabilim cum ne vom manifesta nemultumirile cand acesta va fi la IASI

 16. Nu va mai prefaceti ca nu intelegeti ce spun! Sfant nu esti declarat dupa “alte dovezi sau semne”. Esti putrezit sau nu asta e dovada. De ce nu cred in sfinti catolici declarati de ei. Pt ca nu au Sfinte Moaste, nu au Racla, sunt doar denumiti asa Sfinti. Dumnezeu tocmai ne-a lasat acest semn ca sa VEDEM dreapta credinta.
  Si pt cunostintele voastre, Sfintii nu stau in pamant. Singuri se arata in vis la cineva si ies la suprafata. Asta inseamna sa fii SFANT!!!
  Sfant in mormant auzi…..

  1. Nu e adevarat ce spui. “Sfintii” catolici nu sunt cinstiti deoarece acestia nu au darul facerii de minuni, ca trupuri neputrezite (foarte bine conservate) au foarte multe. Definitorii pentru constatarea sfintenii sunt alte criterii: apartenenţa la Biserică (prin intermediul Sfântului Botez), mărturisirea credinţei ortodoxe, viaţa sfântă, facerea de minuni (inainte si dupa moarte). Daca exista acestea, nestricaciunea trupului nici nu mai conteaza, trece in plan secundar, iar ca acest semn să fie dovada sfinţeniei (nestricaciunea), trebuie să fie însoţit NECONDITIONAT de darul săvârşirii minunilor.

   1. Cu riscul de a ma repeta: Sfantul Apostol Andrei are ca sfinte moaste doar oasele.
    La fel sute si mii de sfinti, inclusiv in Grecia si Rusia.

    Oricum, Parintele Iustin, Parintele Cleopa, Parintele Arsenie Papacioc – sunt toti Sfinti, si inca Mari!

    Ps: Admin, am mai avut doua comentarii pentru sora Elisabeta, dar nu au aparut; as aprecia daca le postezi, deoarece eu cred ca daca le va citi, poate isi va reveni din aceasta eroare.

    Imbratisari fratesti. Doamne ajuta!

    1. Sunt Sfinti care nu sunt intregi, dar NU SUNT DOAR OASE. Sunt parti din trupul lor neputrezite si emana acel miros minunat. Sa il dezgroape pe parintele Iustin sa vedem daca nu e putrezit si daca emana vreo mireasma. Atunci voi crede ca e Sfant.
     Repet. Sfintii NU STAU IN MORMANT. Sfintii ies la suprafata!!
     Daca hotareste Biserica Ortodoxa Romana sa il treaca in randul Sfintilor, NU inseamna ca si este. Poate e mucenic, a fost preot cu har, a slujit ortodoxiei adevarate, dar de unde pana unde sunteti gata ca e Sfant?

  2. Elisabeta,
   Daca sfintele moastele sunt singurul tau criteriu…esti in inselare!
   Sfantul Paisie Aghioritul nu are sfinte moaste….sfantul Antonie cel Mare nu are sfinte moaste…sfantul prooroc Moise asemenea…nu are sfinte moaste…etc…
   Daca era dupa cum spui tu….nu mai erau trecuti in randul sfintilor…pt ca nu au sfinte moaste!
   Sper sa intelegi.

   1. Pai cine i-a trecut in randul Sfintilor? Poti trece asa pe oricine? Crezi ca rusii trec in randul Sfintilor asa orice preot carora li s a parut lor ca ar fi? Primul criteriu e sa nu fii putrezit si cand e dezgropat sa emane acea mireasma.

    1. Vorbim romaneste …sau alta limba??
     Tocmai ti s-a arata ca nu asta este primul criteriu..putrezirea sau neputrezirea moastelor…….sunt sfinti care nu au sfinte moaste…mai clar de atat nu poate!…ti s-a adus ca argument unii dintre cei mai mari sfinti ai Bisericii…si tu tot nu vrei sa intelegi!
     Sfintenia lor a fost hotarata prin exemplul vieti lor.
     Neputrezirea este unul dintre motivele care dovedesc sfintenia….dar nu este regula…..ce este asa de greu de inteles?
     Primul criteriu dupa care vrei sa afli daca un om este sfant sau nu…este felul in care a luptat si aparat dreapta credinta..ortodoxia! Llucru care il vedem din plin la parintele Iustin Parvu.
     Acum intelegi?
     Nu il trece nimeni dupa capul lui….ci insusi faptele lui vorbesc!

     “Dupa roadele lor ii veti cunoaste”….

    2. primul criteriu este dreapta credinta, apoi starea sufletului in momentul trecerii la Domnul, apoi vietuirea cuvioasa, facerea de minuni, sfinte moaste s.am.d. Sfantul Nectarie de Eghina e numai oase, raspandite in lumea intreaga, desi la inceput trupul sau a fost gasit intreg, neputrezit, din dragoste pentru oameni trupul sau a urmat cursul firesc si s-a impartit tuturor. Si iata ca e mare sfant, mare facator de minuni. Nu te substitui judecatilor lui Dumnezeu.

 17. Conducerea Bisericii, nu va mai canoniza nici un sfant care a luptat, lupta sau va lupta impotriva fiarei si a slujitorilor ei.
  Poate ca nu vrea, nu intereseaza, nu poate.
  Dar Dumnezeu nu are nevoie de recunoasterea noastra sa-i puna pe Sfintii Sai langa El.
  Si nu toti ce sunt declarati sfinti de eretici, se afla langa Domnul.

 18. Vezi tu Elisabeta, de aia i-si bat joc de noi ortodocsii celelate religii si liberi cugetatori, ca fiind pupatori de ciolane. Tu faci parte din categoria de credinciosi care se duc pe la diverse manastiri, facind cozi interminabile la pupatul sfintelor moaste, crezind ca in aceasta fapta sta esenta ortodoxiei.
  Daca criteriul tau principal pentru un sfint sint sfintele lui moaste atunci esti, dupa cum ti-au spus fratii mai sus, in grava inselare, ducind in derizoriu Adevarul ortodoxiei. Pe de alta parte la cite chimicale mincam in ziua de azi, s-ar putea ca multi dintre noi sa nu mai putrezim si sa devenim “sfinti”.
  Un sfint este sfint inca din timpul vietii iar canonizarea Bisericii survine ca o confirmare a faptelor si minunilor lui.

  1. Nici neputrezirea și nici minunile nu sunt mai importante decât curăția vieții și dreapta mărturisire de credință.
   Poate pentru putina noastră credință care cerem semne și minuni ne poticnim căutând dovezi și facem zgomot acoperind glasul conștiinței.
   Sf. Prooroc Ioan Botezătorul Înaintemergatorul Domnului, înger în trup singurul dintre oamenii sfinți pictat cu aripi în icoane nu a săvârșit nici o minune cât a trăit pe lumea asta.Dar de dincolo multe minuni a săvârșit și sfintele lui moaște pe mulți au mâgâiat și au întărit în credință. Nu cred că toate minunile s-au făcut în prezenta sfintelor lui moaște, lucru valabil pentru toți sfinții care s-au învrednicit de darul neputrezirii. Ştie cineva dacă tâlharul de pe cruce are sfinte moaște?
   Dacă am avea credință nu ar fi nevoie de nici o minune ca să putem spune : Sfinte Cuvioase Părinte Iustin roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!

 19. Aceasta icoana este facuta in spatiul pravoslavnic si este ca o cutie cu GEAM . In decursul timpului s-au facut speculatii cum ca Mirul curge din lemnul icoanelor , fiind vorba de izvorire din lemnul icoanelor . Dar cine a mai vazut ca MIRUL sa izvorasca din GEAM – STICLA !!! . Nu am fost acolo , dar cred ca aceasta a fost sa fie pentru cei ce nu cred si nu marturisesc ca Sfintii Inchisorilor ar fi Sfinti . Luati aminte Sfinte Sinod !!! Daca puterea civila – antiteii , nu recunosc aceasta , iar noi (Biserica prin Sf. Sinod) nu facem nimic , credinciosii ne vom departa de la aceasta Biserica , pierzand increderea in cler . Tine-ne Doamne In Credinta Adevarata – Ortodoxa , si nu ne lipsi de Mantuire .

 20. Elizabeta, femeia nu trebuie sa invete pe barbat.. Stai in banca ta cu conceptiile tale ca aduci tulburare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button