X

Consecință sau scop? Guvernul din Noua Zeelandă ia în discuție restricționarea regimului armelor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Noua Zeelanda continuă să fie în șoc după atacul de vineri când 50 de oameni au fost împuscați mortal de un extremist.  Astăzi, guvernul ia deja în discuție restricționarea regimului armelor. Atacatorul și-a cumpărat legal armele și muniția chiar din orașul unde a dus la îndeplinire masacrul.

Câteva mii de oameni, majoritatea tineri s-au adunat duminică seară la un priveghi în memoria victimelor atacului de acum 3 zile. S-au rugat, au cantat și au dansat celebrul HAKA un ceremonial de lupta specific populației maore.
Cel mai grav atac terorist din istoria Noii Zeelande a intensificat și eforturile pentru restricționarea accesului la arme de foc.

Multi cetățeni au început deja să predea de buna voie la poliție armele de foc pe care le dețin legal. Atacatorul ți-a cumpărat de altfel 4 din cele 5 arme folosite de la un magazin din orașul Christchurch.

Poliția australiană a efectuat percheziții la 2 locuințe, inclusiv la care sorei atacatorului. Nu au găsit nimic și au spus că familia bărbatului cooperează pe deplin cu autoritățile.

Vineri, australianul de 28 de ani a ucis 50 de oameni in doua moschei din orașul Christchurch. A transmis atacul pe internet unde anterior a publicat și un așa-numit manifest în care își exprima viziunile extreme împotriva imigranților.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Referitor la scop au mai apărut știri conform cărora moscheea era supravegheata de serviciile lor . Aceasta moscheea era posibil sa fie centru de recrutare pentru terorism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button