X

VIDEO: Poliția din Arizona torturand pasagerul din dreapta al unui autoturism, cu 11 elecrosocuri, inclusiv în testicule, deoarece nu avea documente de identitate

Abuz de putere: Imaginile video arata cum un barbat a primit electrosocuri de 11 ori de la politistii din Arizona,S. U.A.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Postat: 8:30 PM, 8 Februarie ,2019

Actualizat: 4:30 AM, 9 Februatrie ,2019

De: Dave Biscobing

Pe 27 iulie 2017, Johnny Wheatcroft a fost pasager într-un Ford Taurus argintiu in timp ce doi agenti de poliție din Glendale, Arizona au oprit în fața lor în parcarea Motelului 6. Oprirea a fost pentru o presupusă încălcare a regulii de semnalizare a directiei. Minute mai târziu, Wheatcroft a fost incătușat cu fața în jos pe asfaltul fierbinte, într-o zi in care temperatura ajungea la 42 de grade Celsius. I-au fost aplicate electrosocuri de 10 ori, de un ofițer ce il ingenuchea din spate, in timp ce un altul, ofițerul Matt Schneider, l-a lovit în zona inghinala și i-a scos pantalonii scurti pentru a-i administra un ultim electrosoc în testicule, potrivit unui proces federal și cadrelor filmate de o camera video, obținute de postul de televiziune Scripps, detinut de KNXV-TV.

Scena a fost mărturisită de fiii săi de 11 și 6 ani.

“N-am mai văzut așa ceva vreodata… Aceste fapte sunt inadmisibile. E un comportament scandalos.

Multi experți independenți în domeniul aplicării legii, care au fost de acord să revizuiască incidentul, au declarat ca acest comportament al ofiterilor a fost ilegal, potențial criminal, și unul dintre cele mai crude și tulburatoare cazuri de abatere si abuz in functie pe care le-au văzut vreodată.

“Nu am mai văzut așa ceva niciodata”, a spus Jeff Noble, avocat și fost șef adjunct al poliției din Irvine, California, care a depus mărturie în sute de cazuri, printre care Tamir Rice și Philando Castile. “Îmi amintește de un caz din New York, unde un individ a luat in mana o coada de matura și a indesat-o in anusul suspectului. Acest lucru este inadmisibil. E un comportament scandalos.”

Fostul inspector al Departamentului de Politie din Los Angeles, T. Williams, a avut aceasi parere.

“A intrecut orice limita”, a spus Williams, un martor expert care a depus mărturie în procesul Philip Brailsford în numele procuraturii. – “Asta e inuman.”

Urmăriți imaginile camerei corporale brute în playerul de mai jos. AVERTISMENT: Videoclipul conține limbaj și violență necenzurate.

Schneider a fost suspendat timp de 30 de ore și rămâne agent activ al politiei, arată înregistrările.

Experții au declarat că este îngrozitor faptul că ofiterul Schneider, care a câștigat mai multe premii de la șeful poliției și care a reprezentat ​​de două ori localitatea Glendale la emisiunea TV Polițiștii, nu a fost demis din functie. De asemenea, ei cred ca autoritatile orasului Glendale ar fi trebuit sa transfere cazul pentru ancheta și urmarire penala.

“In cazul in care a lovit în mod intenționat un pasager în testicule si apoi l-a lovit în mod intenționat în sau lângă organele genitale, sunt surprins că nu a fost judecat”, a spus Seth Stoughton, fost agent de poliție care este in prezent avocat și profesor la Universitatea din Carolina de Sud la Scoala de Drept. “Acesta ridică o jumătate de duzină de steaguri roșii care sugerează necesitatea unei revizuiri aprofundate, inclusiv o revizuire pentru a determina dacă ofițerul a comis si alte infractiuni.”

Pe 8 februarie, Departamentul de Poliție din Glendale a lansat o declaratie care prezinta diferit faptele.

În plus față de declarație, Departamentul de Politie din Glendale a lansat imagini video de 30 de secunde ale camerei de supraveghere, care redau incidentul.

Imaginile redate publicului larg sunt pline de omisiuni și informații care nu se potrivesc cu înregistrările originale.

Insa in cadrul procesului depus la Curtea Districtuală din Arizona, SUA de către avocații Marc Victor și Jody Broaddus, se sustine ca agentii de politie au încălcat drepturile constituționale ale lui Wheatcroft și ale soției sale Anya Chapman și s-au angajat în “utilizarea excesivă a forței și a torturii”.

Jhonny Wheatcroft și sotia sa Anya Chapman, care au fost arestați și acuzați de atac deosebit de grav asupra unui ofițer de poliție, au petrecut luni bune închisoare după incident, deoarece nu și-au putut permite plata cautiunii.

Doamna Chapman a fost de acord să se învinuiască pentru a obtine o pedeapsa mai mica, ca sa poata ajunge acasă la copiii ei”, au declarat avocații cuplului.

Acuzațiile împotriva lui Wheatcroft au fost respinse de biroul de avocatura județean Maricopa după ce procurorii au văzut videoclipul inregistrat de camera video.

Wheatcroft, care este în prezent în închisoare pentru o fapta de efractie fără legătură cu cazul prezentat, condamnare ce rezultă dintr-un furt de sârmă de cupru, nu a fost disponibil pentru comentarii.

Pentru a realiza o analiza independentă, postul ABC15 a vorbit cu trei foști agenti ai legii, care au depus marturii ca experți în cazurile de abuz in functie de poliție din întreaga țară: Williams, Noble și Stoughton.

KNXV a călătorit în sudul Californiei pentru a intervieva pe Williams și pe Noble în persoană. Stoughton a fost intervievat la telefon.

Analiza inregistrarilor de catre cei trei fosti agenti ai legii pe secvente

Secventa 0:00 – 0:55

Ofițerii Matt Schneider și Mark Lindsey abordează mașina pentru o presupusă incalcare a regulii de semnalizare. Schneider, care a susținut că a văzut abaterea, se îndreaptă spre locul pasagerului unde stă Johnny Wheatcroft. Ofițerul Lindsey se îndreaptă spre partea conducătorului auto. Un prieten al lui Wheatcroft, Shawn Blackburn, este șoferul. Pe locurile din spate, se afla soția lui Wheatcroft, Anya Chapman si cei doi copii ai lor.

WILLIAMS: Sunt ingrijorat cu privire la justificarea inițială a opririi.

NOBLE: ofițerul de control nu se duce pe partea conducătorului auto sa investigheze semnalul de semnalizare. S-a concentrat pe pasager, care îmi confirma că poate nu de asta suntem aici. Nu prea sunt interesați de încălcarea semnalului de semnalizare.

Secventa : 0:55 – 2:05

Schneider ii solicita de mai multe ori pasagerului Jhonny Wheatcroft actele pentru identificare. Acesta răspunde întrebând de ce este necesar, pentru ca nu el conducea mașina. Ofițerul îi spune: “Dacă sunteți pasager într-un vehicul, trebuie să aveți acte de identitate”. Si pentru ca Wheatcroft nu ofera actele de identitate, agentul Schneider il ameninta: “Vă pot duce la post și vă putem lua amprente. “

NOBLE: Deci pasagerul pune intrebari foarte rationale: “De ce imi ceri buletinul?” Si ofiterul ii spune: “Daca esti pasager intr-un vehicul, trebuie sa-ti prezinti buletinul”. Nu trebuie să dea actul de identitate… Nu este adevărat. Nu este corect. (Atunci ofițerul spune): “Te pot duce la sectie și iti pot lua amprentele.” Nu, nu poți. Nu poți. Acesta folosește autoritatea sa într-un mod necorespunzător, pretinzand că poate să-l aresteze sau să-l rețină să-i ia amprente atunci când nu a făcut nimic gresit.

Secventa : 2:05 – 2:55

Agentul Schneider deschide apoi ușa autoturismului și apucă brațul drept al lui Wheatcroft. Prin apucarea brațului, împiedică alunecarea completa a centurii de siguranță. Ofițerul isi scoate apoi aparatul de electrosocuri si il aplica pe brațul lui Wheatcroft. Wheatcroft spune: “Te rog, opreste-te. N-am facut nimic gresit.” Shnieder raspunde:” Uite cum sta treaba, te-ai impotrivit si asta am sa-ti fac, crede-ma. Asculta ce iti spun. Relaxeaza-ti bratul. “Wheatcroft intreaba: “Ce am facut gresit? Ce am făcut greșit?”

WILLIAMS: Nu am văzut sa fi opus rezistenta. Am vazut ca pune întrebări. Vezi (ofițerul) începe greșit. Începi greșit. Vezi ce face el, intensifica problema fără nici un motiv real.

NOBLE: Uită-te la pasager, nu există nimic amenintator in comportamentul lui. Nu a făcut niciun fel de amenințări. Tot ce a făcut este să pună câteva întrebări… Suntem în punctul in care acest domn, nu a gresit cu nimic, daca a-i intreba un agent de politie rational. Ce a facut pentru a permite unui agent de politie să-l atingă în acel moment? Deci, pentru a folosi forța, trebuie să aveți o retinere legală sau arestare legală, de ce s-a ajuns aici? S-a ajuns pana la acest punct doar pentru o încălcare a regulii de semnalizare, insa nu el era șoferul.

Seventh: 2:55 – 3:20

Schneider isi pune deoparte aparatul de electrosocuri si-și folosește cealaltă mână pentru a-l rasuci de cot pe Wheatcroft și-l imobilizeaza. Centura de siguranță se infasoara in jurul capului și picioarelor lui Wheatcroft, în timp ce ofițerii încearcă să-l tragă din mașină.

WILLIAMS: Nu este nevoie să-i răsuciți brațul. Nu e nevoie de asta… E încă legat în mașină. Ce poate face? Cum va iesi… Ii cereti sa nu faca una si alta. Nu poate face nimic pentru că este legat în centura de siguranță.

NOBLE: I-a fost blocata incheietura mainii, in timp avea centura pe umăr. Orcine ar fi pus intr-o pozitie similara, s-ar apleca astfel. Si dacă persoana nu este flexibila, asta este dureros. Nu ar trebui să fie o surpriză pentru acest ofițer, că pozitia implica o oarecare rezistență. Pentru că îl pune într-o poziție de durere. Aceasta este o mișcare de respectare a durerii. Îi răsucește încheietura mâinii, îi apasa mâna stângă pe cot fortandu-l inainte, insa acesta este oprit de centura de siguranță.

Secventa: 3:20 – 4:10

Cu Wheatcroft încâlcit în centura de siguranță, un alt ofițer îl împinge de mai multe ori în partea stângă, folosind repetat aparatul de electrosocuri pe functia “stun drive”- mod de utilizare care este în general considerată a fi o tehnică de complianta a durerii. Ofiterul Schneider se întoarce apoi și își declanșează aparatul de electrosocuri pe Wheatcroft, care se află la sol între ușa mașinii și vehicul, cu centura de siguranță înfășurată în jurul picioarelor. Ofițerii i-au aplicat apoi de mai multe ori aparatul de electrosocuri. Apoi ii pun si cătușele.

WILLIAMS: I s-au aplicat electrosocuri in timp ce inca era legat în centură. Nu ar fi trebuit să existe toata aceasta utilizare de forta a agentilor. El nu poate respecta ordinele pentru că nu îi permiteți să se conformeze… Ceea ce vedeți aici este un manual greșit – privit din orice unghi.

NOBLE: Wheatcroft nici macar nu se misca si ei isi folosesc din nou aparatul de electrosocuri. (Reporter: Deci, nu există niciun motiv pentru asta? E vorba de durere, vor doar sa-l raneasca?) Absolut. Tocmai asta este. Este vorba de durere. Este vorba despre provocarea durerii acestui om. Nu există un scop legitim de aplicare a legii pentru a utiliza aparatul de elecrosocuri.

Secventa : 4:10 – 4:50

În timpul secventei anterioare, ofițerii spun că Anya Chapman a lovit ofițerul Lindsey în cap cu o pungă plina cu articole de plastic. Ați auzit că Schneider spune: “Mark este rănit”. Ofițerii încearcă apoi sa il tragă pe Wheatcroft departe de vehicul, dar picioarele sale sunt prinse inca în centura de siguranță. Fiul sau de 11 ani din mașină se duce pe scaunul din față pentru a-l elibera din centura, în cele din urmă… Schneider îi poruncește baiatului să meargă în fața vehiculului, făcându-l să izbucnească în lacrimi și să tipe.

NOBLE: Încearcă să ii faca sa inteleaga pe politisti: “Încerc să mă conformez. Sunt blocat si nu pot să fac ceea ce vrei să fac.” Un copil, un mic copil, care tocmai i-a eliberat picioarele, care in definitiv a ajutat agentii de politie,( caruia Schneider) începe să dea ordine ca și cum ar fi un suspect. Și realizezi ca băiatul care a făcut ceva bun, care doat a încercat să-l ajute pe ofițer, este atacat.

WILLIAMS: Micutul a avut un comportament mai bun decât ofițerii de politie… ofițerii ar fi trebuit să facă asta.

Secventa : 4:50 – 6:00

Wheatcroft se așează cu fața în jos pe asfalt, incatusat, in timp ce un agent il apasa cu genunchiul in spate. Ofițerul Schneider se întoarce apoi, îl acuză pe Wheatcroft ca loveste și apoi îl izbeste pe Wheatcroft de două ori in zona organelor genitale. Apoi agentul Schneider ii trage cu mana stanga pantalonii scurti ai lui Wheatcroft sub zona feselor și ii aplica electrosocuri în testicule, conform procesului lui Wheatcroft. La scurt timp după aceea, Schneider își reîncărcă aparatul și, de data aceasta, îl plasează pe penisul lui Wheatcroft în timp ce se află lângă el, spunându-i: “Mai vrei o data? Taca-ti gura. Am terminat (injurand) cu tine.

WILLIAMS: Asta a intrecut orice limita. Asta este inuman… Nu exista nici un motiv sa ii aplici electrosocuri in timp ce este incatusat. Au patru, cinci ofiteri acolo. Toate aceste electrosocuri nu ar trebuit făcute; bine, nu ar fi trebuit sa existe de la bun inceput.

NOBLE: Nu este un accident… Aceste fapte au aspectul unui act intenționat. Nu există absolut nici un scop legitim de aplicare a legii. Aceasta este…

Secventa: 6:00 – END

O mână de ofițeri il ridica pe Wheatcroft în picioare și ii indeparteaza aparatul de electrosocuri de pe piele. El striga in durere, Schneider ii spune: “Taci… nu ar fi trebuit sa fii prost mai devreme… Inceteaza sa te comporti ca un copil.” Lui Wheatcroft i-au fost aplicate electrosocuri de 11 ori, conform avocatilor sai. El a fost plasat într-un vehicul de poliție și a fost condamnat la închisoare pentru două atacuri deosebit de grave. Nu a primit tratament medical. Experții au spus că ar fi trebuit să aibă.

NOBLE: A fost rau de la început, dar mai tarziu situatia s-a înrăutățit.

WILLIAMS: Ei au început greșit și au terminat greșit. Nu există nicio justificare pentru ceea ce au făcut.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. America-i satanistă, sifilitică!
    TOATE MURDĂRIILE DE-ACOLO AU PORNIT, DE LA BABILONUL ĂSTA ORDINAR, EXTINS ÎN EUROPA DE VEST, APOI ÎN EST, PRIN LEGIFERAREA DATĂ DE COMUNIȘTII ALBAȘTRI, RECTE U.E.!

    Încercați noaptea, dacă vă treziți și n-aveți ce face, să butonați TV-ul pe pro-cinema! O să vedeți toate anomaliile posibile și imposibile prin filmele-alea denaturate, în care poți să juri că protagoniștii, actorii, nu sunt oameni! Rămâi trăznit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button