X

Co-fondator GREENPEACE, despre încălzirea globală: „Cea mai mare escrocherie din istorie”

Sursa: quixoteslaststand.com

Patrick Moore, co-fondator Greenpeace, folosește cuvinte dure la adresa mișcărilor ecologiste moderne, numind încălzirea globală „cea mai mare înșelătorie din istorie” și denunțând folosirea de către acestea a sentimentelor de „frică și vinovăție” pentru a-și accentua mesajele.

„Catastrofa climatică este exclusiv o campanie a fricii – mă rog, a fricii și vinovăției,” a declarat Moore moderatorului Breitbart Radio, Rebecca Mansour. „Vă este teamă că vă omorâți copiii pentru că vă conduceți SUV-ul și emiteți dioxid de carbon în atmosferă și vă simțiți vinovați că faceți asta. Nu există motivații mai puternice decât acestea două.”

„Ticăloșia contemporană privind problemele climatice este cea mai mare amenințare pentru iluminare de la Galileo încoace.”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Nimic nu se compară cu asta,” insistă Moore, categorisind mișcarea ecologistă contemporană drept „un ameste toxic de ideologie, politică și religie.”

„CO2 este hrana vieții! Nu este poluare,” declară în mod cvasi-eretic, susținând că folosirea combustibililor fosili de fapt „a salvat viața de la dispariție prematură” pentru că CO2 a scăzut în continuu de la ultima eră glaciară, abia ajungând pentru plantele de pe pământ pentru a supraviețui, până când omenirea a intervenit în timpul Revoluției Industriale.

Moore, care a înființat grupul-pionier al activismului ecologist cu peste 50 de ani în urmă pentru a protesta împotriva războiului nuclear, și-a atras un val uriaș de susținere din partea conservatorilor și a democraților obosiți, după ce a publicat o critică usturătoare la începutul acestei săptămâni la adresa Alexandriei Ocasio-Cortez, a cărei mișcare donquijotescă Green New Deal [Noul Pact Verde – n.tr.] a devenit standardul secolului 21 pentru mișcările ecologiste. El a continuat în aceeași linie, criticând mișcarea anti-schimbări climatice pentru „cooptarea și coruperea” politicienilor și pentru că a permis ca mediul să fie tratat ca o minge de fotbal politic, fără a înțelege sensurile din spatele retoricii.

„Ar fi fost același lucru dacă democrații semnau un pact de suicid”, spune Moore. „Nu numai pentru viitorul lor politic, dar și pentru viitorul economic al SUA, pentru toți acești oameni care susțin Noul Pact Verde, care este un document complet și cumplit de ridicol”.

Dar cele mai dure cuvinte Moore le-a păstrat pentru Mișcarea Rasăritul de Soare, despre care crede că asigură spatele lui Ocasio-Cortez:

„Ei spală creierele acestor copii, făcându-i să creadă că lumea se sfârșește în următorii zece ani. Cu siguranță sunt miliardari în spatele acestui lucru. Vreau să știu cine sunt ei. Cred că trebuie să-i vânăm și să-i prindem.”

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Despre gogoașa încălzirii globale nu are rost să o luăm de la capăt, aveți mai jos câteva articole direct la subiect:

Peste 31 000 de oameni de știință spun că ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ este o MINCIUNĂ TOTALĂ; acum se coalizează împotriva pseudo-științei

Încălzirea globală CONTRAZISĂ din nou / Natural News: MASA DE GHEAȚĂ din Oceanul Arctic a CRESCUT cu aproape 40% din 2012

Vortexul polar va lovi și Marea Britanie. Mai nou, cercetătorii anunță o mini-epocă de gheață și o reducere a activităţii solare cu până la 60%

Ceea ce este interesant este faptul că, de data asta, vine și dă cu termometrul de pământ o icoană vie a ecologiei moderne, Patrick Moore. Cum era și firesc, declarațiile lui Moore au fost preluate cam peste tot, pe nemestecate; când tatăl „religiei” Greenpeace apare dintr-odată din chilia lui de pustnic și mătură pe jos cu mișcările anti-încălzire globală, înseamnă că așa e! Știe el mai bine… Dealtfel, ne-o și spune: noroc cu Revoluția Industrială, că altfel se usca clorofila-n micșunele, de prea puțin CO2! Mai contează că ecologia era și contra emisiilor de dioxid de carbon, pe lângă defrișări, extincții de specii, radioactivitate, poluări de ape marine sau curgătoare și altele asemenea? Mai stai să te întrebi cum de vine un guru al ecologiei și-ți spune așa, deodată, că nu-i adevărată încălzirea și că e bine cu emisiile de carbon? Păi nu mai stai, că doar ți-o spune Moore!

Practica ne-a învățat că nimic nu este exact ceea ce pare așa că uite, noi stăm și ne întrebăm: dar ce l-o fi apucat pe Moore?  De unde atâta vehemență?

Și, mai înainte de toate, cine este totuși Patrick Moore?

Să-i analizăm puțin CV-ul. În afară de faptul că este co-fondator al Greenpeace, Wikipedia ne mai informează că Patrick Moore este om de afaceri canadian și nu-i tocmai sărac, având o fermă de somoni. Dacă până prin anii ´70 era contra energiei nucleare, ulterior a schimbat macazul, zicând că e de bine. Între 1977 și 1986 a fost chiar președintele Greenpeace, după care a părăsit organizația pe motiv că aceasta o cotise rău către stânga din punct de vedere politic. Cam de prin anii ´90 începe să fie speaker, uneori plătit pentru asta, pe la tot felul de conferințe și congrese pe teme energetice (adică nucleară, petrol, cărbuni, etc.). Prin 2010, ajunge să reprezinte Asia Pulp and Paper (APP), o companie indoneziană bănuită și acuzată de ecologiști de masive defrișări ilegale. Este consilier pe probleme de climă și energie al Heartland Institute, un think-tank american libertarian, înființat de miliardarul David H. Padden în 1986 și care e anti-încălzire globală dar mai mult pe motive politice, încălzirea globală fiind de stânga iar institutul de dreapta… Faptul că institutul e libertarian spune însă multe. O scurtă deslușire a minunatului libertarianism o puteți găsi citind comentariul OrtodoxInfo de la acest articol:

Statul orwellian: cum a devenit Marea Britanie un stat polițienesc…

Revenind la Moore, n-ar mai fi multe de spus. Nu e cu încălzirea globală, dar e de acord cu energia nucleară, chit că produce deșeuri radioactive pentru sute de ani. E ecologist dar crede că hrana modificată genetic e bună! Luptă pentru o planetă verde dar ia bani de la o firmă suspectată că defrișează ilegal păduri. Până ieri-alaltăieri, Moore nu avea o problemă serioasă cu încălzirea globală în sine, pe care nu prea o nega, chiar susținând cumva că e naturală și că știința ar trebui doar să găsească metode să ne adaptăm la temperaturi mai mari. Nu vrea poluare dar susținea că glifosatul de la Monsanto nu face rău și că oricine ar putea să bea un pahar din deliciosul erbicid fără să aibă probleme de sănătate!!! Ăăă, poftim…?!?! Mda, ați citit bine…! Iar când a fost invitat să savureze și el o ceașcă de glifosat, a dat-o la întors: „Nu sunt un prost!”. Ia priviti-l aici:

Păi se poate, domnule Moore…?!

Bănuiala noastră este că, de fapt, trebuia creat un nou show de ochii lumii, pe motiv de ecologie de această dată, dar acum cu actori consacrați, mai di granda, pentru un alt scop: prețul petrolului! Moore este de dreapta, ca și Trump… Iar Trump are o problemă cu Venezuela… Venezuela nu mai exportă petrol, că are embargo și e în prag de război civil la ea acasă, deci este mult mai căutat petrolul din Orientul Mijlociu, sorbit cu nesaț de sondele americane, fie ele de dreapta sau de stânga din punct de vedere politic. Deci, prețul ar trebui să crească repejor, că e rost de profituri grase, mai ales că anul trecut, în ultimele trei luni, din octombrie până în decembrie 2018, prețul a căzut în cap cu peste 30%!!! Iată un grafic elocvent:

Sursa: cnbc.com

Ne întrebăm și noi: să fie ăsta motivul pentru care americanii, în viziunea lui Moore, nu trebuie să se simtă vinovați că se duc și la toaletă cu SUV-ul? Oare de-asta o fi fost bună Revoluția Industrială?

Nu vă lăsați prea înfierbântați de falsitatea încălzirii globale. Pe cât de fals este subiectul, de multe ori pe atât este și lupta contra lui, tot o făcătură! Nu uitați ce ne-a învățat marele nostru Eminescu:

Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi și nouă toate;
Ce e rău și ce e bine
Tu te-ntreabă și socoate;
Nu spera și nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu rămâi la toate rece.

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Nu am sa uit lectia de la materia “Cunostinte Despre Natura”, clasa a 4-a, anul 1996: “plantele folosesc pentru a vietui CO2, pe care il transforma in oxigen prin procesul de fotosinteza.”

    Prin urmare, cei ce spun ca CO2 e nociv pentru mediu, sunt ori bine platiti, ori au lipsit la acea lectie, savurand copios chistoace in toaleta scolii.

  2. Se vede dela o poștă ,,codoiul”(co2) lui michiduță băgat în toate teoriile astea pseudo științifice. Minciuna și-a mințit sieși.

  3. Bre, romanii chiar si-au pierdut mintile?! De peste opt ani incerc sa-i scot din grupurile new age. Pe internet, ca n-o sa merg eu acasa la ei. Merg pe blogul Mariei Ghiorghiu, vad o mana de spalati pe creier ce tremura de frica profetiilor ei catastrofale. Incerc sa o opresc sa mai spurce internetul si Romania cu minciuni, ne cenzureaza postarile. Tot ce nu-i convine, cenzureaza. Pe blogul lui Remer ra m-au cenzurat. Pe cel al Mihaelei Tristar, ” Calea aurie”, cenzura! Crestinii sforaie pe ei? Daca nu-i combateti pe blogurile lor, punand odata capat mascaradei new age, vor tot spurca. Lac sa fie, broaste sunt destule!
    Uite asa ne-au slabit ca popor: cativa fraieri la Dan Gaucan, cativa la Oreste, din ce in ce mai multi la Maria Ghiorghiu…Aia are si diplomă la teologie. Dracu a intrat in biserica si scoate limba la noi. Este Armaghedon! Daca voi stati comozi pe blogurile voastre si le combateti numai aici, nici eu nu o sa mai merg pe blogurile lor sa-i combat. Nu pot fi peste tot. Am obosit. Daca voua nu va pasa de sufletele fratilor vostri romani, cui credeti ca o sa-i pese?! Ajung ca fraierii in gheare de vrajitori si vrajitoare si nimeni nu-i mai scoate de acolo. PENTRU CA DUMNEZEU LUCREAZA PRIN OAMENI! Am spus LUCREAZA! Nu vegeteaza. Nu sta la taclale pe internet. Si nici nu moaie posmagi. Daca sunteti crestini, fiti crestini total! Cu Dumnezeu nu poti fi caldicel.

  4. Un articol foarte bine documentat si structurat (nota Ortodoxinfo), mai bun decat al unor profesionisti cu diploma.

  5. Nu poti sa umbli cu limba scoasa dupa toti.Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru.Daca in acest ocean de informatie,eu aleg raul,nimeni nu este vinovat.Pe om il sfatuiesti o data,de doua ori.Dupa aia,Dumnezeu cu mila..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button