X

Tupeul SECUILOR la mitingul de la Târgu Mureș: “Autonomie!”, “Să piară Trianonul!” şi “Libertate pentru Beke!”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Marşul organizat, duminică seara, la Târgu Mureş, de Ziua Libertăţii Secuieşti, pentru depunerea unei petiţii pro-autonomie la Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, la care au luat parte circa 2.000 de persoane, s-a încheiat fără incidente.

Pe parcursul marşului prin Târgu Mureş, care a urmat comemorării secuilor executaţi de armata austriacă în 1854, pentru conspiraţie, de la Monumentul Secuilor Martiri, manifestanţii au scandat: “Autonomie!”, “Să piară Trianonul!” şi “Libertate pentru Beke!”, cu referire la Beke István şi Szőcs Zoltán, membri ai grupării “Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, condamnaţi pentru acte de terorism de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte 5 ani de închisoare.

Petiţia a fost depusă la Prefectura Mureş de către Izsák Balázs, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Tőkés László preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), Mezei Janos, preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Zakarias Zoltan, membru în prezidiul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) şi alţi reprezentanţi ai CNMT şi PPMT, ocazie cu care manifestanţii au scandat “Autonomie!”.

Între revendicările cuprinse în petiţie se regăseşte autonomia Ţinutului secuiesc şi eliberarea din închisoare a lui Beke István şi a lui Szőcs Zoltán.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Si rezolvarea problemei cu curaj si demnitate _marca Berenghi. Preluat tot de pe pagina sa:

   Catalin Berenghi
   6 martie ora 08:45 ·

   ASTAZI AM FOST AUDIAT DE POLITIE

   Astazi am fost audiat de Politie pentru aceasta imagine postata de mine pe 29 ianuarie 2019, care avea urmatorul mesaj:
   “Daca autoritatiile statului nu vor lua atitudine, poate vom lua noi!”
   Mi s-a adus la cunostinta ca pot fi acuzat pentru instigare si indemn la terorism.

   Raspunsul meu pentru cel care a facut sesizarea in mediul on-line domnul Cadar Tamas:
   Dragule!
   Ardealul, Transilvania este pamant romanesc, daca ati asuprit timp de cateva sute de ani populatia care traia de mai bine de 1500 de ani in acele locuri, de venirea vostra pe acele meleaguri, nu inseamna ca sunteti stapani.

   Referitor la mesajul meu (pentru ca asta a fost, un mesaj pentru cine avea urechi sa auda si ochi sa vada), sa stai linistit ca a ajuns unde trubuie.
   Cei abilitati m-au sunat inca de a doua zi, s-a inteles foarte clar gravitatea lucrurilor, care ureaza sa se intample la Sumuleu-Ciuc, odata cu vizita Papei Francisc.
   Reamintesc, ca la Sumuleu Ciuc urmeaza la sfarsitul lunii mai, sa aibe loc un Mega Pelerinaj (1 milion de oameni adusi din Ungaria) majoriatea cu steaguri ale Ungariei, drapelul si imnul Romaniei sa fie interzise, iar premierul Ungariei sa-l intampine pe Papa Francisc ca si cum ar fi la el in Ungaria.
   La cativa kilometri se afla Ghimes-Palanca (Padurea Spanzuratilor, Rebreanu), unde se gasesc si astazi bornele de granita pana unde s-a intins vechiul Imperiu/Regatul.

   Vizita la Blaj
   Vaticanul si Budapesta doresc reactivarea SCOLII ARDELENE!!!

   P.S. CADAR TAMAS, asa cum unii posteaza catelusi, pisicute, floricele sau alte minuni, eu sunt pasionat de arme de mare calibru care sunt capabile sa strapunga orice tip de blindaj cunoscut si folosit la ora actuala.
   Sunt cunoscut de multa vreme pentru faptul ca militez impotriva terorismului si a violentei!
   VRAJEALA NU MERGE!!!!
   PATRIOTII NU DORM!!!

   Serviciul de Protecţie şi Pază, SRI – Serviciul Român de Informații, Palatul Cotroceni – Administratia Prezidentiala, Klaus Iohannis, Catedrala romano-catolică Sf. Iosif

   MAIMUTELE SI POSTACII DE SERVICIU SA SE ABTINA DE LA COMENTARII AIUREA IN TRAMWAY!

   Ai parte de tot RESPECTUL!

 1. Nu vreau să vă dezamăgesc DAR totul e pus la cale DEMULT!
  Acum, se culeg ROADELE (TRĂDĂRII)…
  Știu sigur că, datorită faptului că românii au fost marginalizați, neînțeleși și ne-ajutați de idioții politicieni de la București, favorizând ÎNTOTDEAUNA UNGURII ÎN DAUNA ROMÂNILOR PRIN LEGI, DECRETE, DAR ȘI INDIFERENȚĂ NESIMȚITĂ LA PROBLEMELE ROMÂNILOR….după depopularea masivă, pentru a putea trăi, unii din guvernul de la Budapesta, prin cozile de topor din Parlamentul ”României” le-a propus ACOLO….în Mureș, Harghita, Covasna că, dacă vor un trai decent și pensie adevărată, nu ajutor social cum dau boii din Parlament, să accepte noua cetățenie și să fie de acord cu ce se întâmplă acum!

  Bine, să nu uităm că au acceptul americanilor!

 2. Catre admin….de ce imi stergi comentariiile ? Sa inteleg ca daca FB va sterge postarile nu e ok, dar daca voi le stergeti pe ale celor care nu sunt de acord cu voi, e ok? Aceeasi Marie cu alta palarie….

   1. Cel de mai devreme legat de ceea ce scrie in declaratia Unirii de la 1918. L-am postat, a aparut pentru 10 minute, apoi a disparut

    1. Adelian Kozlov

     Nu-l vad. Poate l-a sters de tot colegul. Sau daca avea link poate l-a considerat suspect platforma si l-a aruncat. Chiar sunt curios. Pune-l te rog pe saccsiv ca sa ma lamuresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button