X

Experimentul Venezuela continuă. Țara a rămas fără curent de câteva zile

De joi după-amiază, aproape toată Venezuela a rămas fără energie electrică.

Preşedintele ales al Venezuelei, Nicolas Maduro, şi liderul opoziţiei, Juan Guaido, autoproclamat şef al statului, şi-au chemat susţinătorii să manifesteze sâmbătă, în timp ce pana de curent la scară naţională continuă, transmite AFP.

De joi după-masă, capitala şi aproape toate cele 23 de state în care este împărţită Venezuela se confruntă cu jafuri, cu dificultăţi în spitale – unde generatoarele pot asigura doar urgenţele, cu zboruri anulate, suspendarea cursurilor în şcoli şi întreruperea lucrului, ca urmare a lipsei electricităţii. Fără energie, nu funcţionează nici pompele de apă curentă, nici telefoanele fixe, nici internetul.

“A trebuit să gătim puţinele alimente sărate pe care le aveam, ca să nu se strice prea repede. Dormim afară, nu avem reţea telefonică, toate magazinele sunt închise. E haos”, a relatat o venezueleană agenţiei France Presse.

Alimentarea cu energie s-a reluat parţial vineri după-masă în unele cartiere din Caracas, apoi s-a întrerupt din nou.

Maduro a pus joi pana de curent pe seama “imperialismului american”. La rândul său, Guaido a susţinut că problema constituie o “dovadă a ineficienţei uzurpatorului” – referire la preşedintele care nu mai este recunoscut de o mare parte din comunitatea internaţională şi sub conducerea căruia mulţi venezueleni resimt lipsa alimentelor şi medicamentelor, iar milioane de cetăţeni s-au refugiat în alte ţări.

NOTĂ OrtodoxINFO

Iată ce se știe până acum:

Apoi, ca din întâmplare, întreaga țară rămâne fără curent. Toată electronica la care au recurs până acum este aparent fără rost. Firesc, lumea începe să se întrebe:DE CE întreaga construcție păpușărească se bazează pe un lucru atât de firav precum CURENTUL ELECTRIC?

Doar că penele de curent făcând parte dintr-o agendă, au și ele rostul lor.

Ipoteză:

Penele de curent ajută la aruncarea în haos a unei întregi regiuni sau țări, după caz. După ce se determină un dezastru suficient de mare, se vine cu soluția salvatoare: comasarea populatiei rămase în metropole sau orașe mari.Acestea vor fi singurele care vor beneficia de curent electric, restul zonelor fiind declarate ,,no-go zone”.Oamenii ajunși în aceste orașe vor deveni captivi, vor fi foarte ușor de controlat de sistem, iar în final, ușor de pecetluit.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Categorii
Noua Ordine Mondială
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Acum e ușor de depistat care sunt tarile care sunt cu Antihrist. Cei care au făcut ca Venezuela sa ajungă asa în frunte cu America! (Babilonul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.