X

Adaptată vremurilor.Biserica Norvegiei îşi cere IERTARE pentru că a fost împotriva AVORTULUI

,,Biserica" Norvegiei este cea mai mare comunitate ,,creştină" din Norvegia: din ea fac parte circa 70% din totalitatea populaţiei ţării. (Ghilimelele aparțin OrtodoxInfo)

Recent, episcopii Bisericii Norvegiei au dat publicităţii o declaraţie în care îşi cer iertare pentru poziţiile pro-viaţă pe care au adoptat-o anterior şi afirmă că avortul „promovează sănătatea, siguranţa şi securitatea femeilor”.

„Când a fost adoptată legea avortului auto-determinat în anii 1970, Biserica s-a opus categoric schimbărilor introduse (de lege)”, arată comunicatul. „Preoţii şi ceilalţi criticau cu tărie legea cu scopul de a proteja viaţa nenăscută. Astăzi, noi înţelegem că această argumentaţie a Bisericii nu permitea un bun dialog. Or, noi vrem să contribuim la aceasta.”

Şi comunicatul continuă halucinant:pro

„O societate cu acces legal la avort este o societate mai bună decât o societate fără un asemenea acces. El previne avorturile ilegale şi promovează sănătatea, siguranţa şi securitatea femeilor. Acest lucru nu este mai puţin evident din perspectivă globală. Pe plan internaţional constatăm că bisericile contribuie încă la povara a numeroase femei gravide în poziţii vulnerabile.”

În Norvegia, avortul este legal în primele 12 săptămâni şi poate fi aprobat în mod special până la 18 săptămâni dacă o femeie completează o cerere (majoritatea lor sunt aprobate fără probleme), scrie Life Site News.

Şi punerea de ţărână în cap continuă:

„Recunoaştem că Biserica a stăpânit într-o mică măsură situaţiile în care se aflau numeroase femei însărcinate şi nu a reuşit să exprime într-un mod credibil înţelegerea faţă de experienţa femeilor şi faţă de provocările cu care au fost confruntate. Dimpotrivă, Biserica, ca instituţie de-a lungul istoriei, a dovedit o lipsă de angajament pentru eliberarea femeilor şi pentru drepturile acestora. Ne cerem iertare. Ca Biserică, trebuie să schimbăm modul în care abordăm avortul şi în care avem grijă de persoanele care sunt afectate.”

Categorii
Avort
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.