X

Ilie Șerbănescu – Minunatele bănci străine din România: profituri fără finanțarea economiei

După ce Guvernul a avut ideea introducerii „taxei asupra lăcomiei“ s-a declanșat o întrecere între mesajele trimise în spațiul public de către inițiatori de justificare motivațională a demersului și bombardamentul contraargumentărilor din partea băncilor.

Image result for ilie serbanescu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După ce Guvernul a avut ideea introducerii „taxei asupra lăcomiei“ băncilor, numită apoi oficial taxă asupra activelor (pentru că avea să fie calculată asupra activelor, care în cazul băncilor sunt constituite de creditele acordate de către acestea), s-a declanșat o întrecere între mesajele trimise în spațiul public de către inițiatori de justificare motivațională a demersului și bombardamentul contraargumentărilor din partea băncilor și menestrelilor acestora vizând delegitimarea taxei prin pretinsa lipsă de temei, prin „ororile“ economice pe care le-ar produce și, ce să vezi!, chiar prin victimizarea ridicolă a stăpânilor din ecuație, respectiv a „bietelor“ bănci.

În vâltoarea întrecerii s-a apelat, și de o parte și de alta, la diverse scormoneli în măruntaiele bancare, mai puțin scoase la bătaie în mod uzual în spațiul public și oricum necunoscute de cei fără implicare în domeniu, care constituie majoritatea. Ceea ce știm în mod curent este că băncile onorează depozitele cu dobânzi derizorii, înjositor de mult sub rata inflației, că deci ținându-ți banii la bancă ești în pierdere, și că, dimpotrivă, dacă e vorba să iei un credit de la bancă, dobânda este exorbitantă, păscându-te riscul de a rămâne fără pantaloni.

După mine, era de ajuns să se știe chiar și numai atât, căci aceasta era esența și era suficient pentru o părere adecvată despre băncile din România! Nu se știe exact din ce motiv – fatalism față de soartă sau prostie pură – acest fapt esențial era ca și acceptat, în măsura în care nimeni nu reacționa cu ceva: nici autoritățile să se opună cumva jafului (căci despre jaf este vorba, băncile practicând dobânzile respective prin abuz de monopolul deținut în domeniu), nici oamenii de rând să recurgă la cât mai puține credite, singura modalitate de a se feri de a fi jefuiți în condițiile în care autoritățile girau jaful prin inacțiune. Pe frontispiciu trona figura eternului guvernator al Băncii Naționale fraudulos autointitulate a României, care permitea abuzul de monopol de o asemenea amplitudine din sistemul pe care îl parohia, fără ca cineva să-l conteste, cu toate că mereu mai mulți înțelegeau că eternitatea sa în funcție se datora nemijlocit tocmai faptului că permitea un astfel de abuz într-o activitate în care de o parte sunt băncile, practic toate reprezentând stăpânul străin al țării, și de cealaltă parte salahorii români, fie ei indivizi sau firme.

Când măruntaiele bancare au fost puse pe masă sau pe tapet au început să se afle nu doar dimensiunile jafului, ci și ustensilele ca și diversiunile cu care este operaționalizat. S-a aflat, de pildă, că, la dobânzile abominabile percepute la creditele acordate, băncilor le este de ajuns să-și recupereze doar vreo 20% din acestea pentru a-și vedea returnați banii avansați, putându-și permite ca, în majoritatea lor, creditele nerecuperate să fie vândute apoi la numai 10-15% din valoare ca neperformante, încasările din acestea constituind câștig net. S-a mai putut afla că neperformantele se vând înregistrându-se în contabilitate drept cheltuieli deductibile, fiind suportate astfel pe seama statului, adică de către noi toți, aflați în nici o legătură cu problema! Și mai rău că, provizioanele constituite pentru eventualitatea nerecuperării unor credite se fac tot ca deductibilități fiscale pe seama statului, în timp ce, dacă creditele sunt ulterior recuperate, câștigurile rămân la bănci. E tare, nu!

În asemenea condiții, argumentele aruncate în spațiul public de către bănci sau menestrelii lor despre impactul taxei pe active bancare sunt absolut ridicole. Băncile se plâng demagogic de plăți care vor exista doar dacă va cădea drobul de sare, căci taxa ar urma să intervină numai dacă ROBOR-ul depășește 2%. Dacă nu depășește, ar urma să nu se plătească nimic. Taxa cel mult ar încerca să contracareze încărcarea suplimentară a actualelor absolut fabuloase dobânzi la credite, care are cu totul alte cauze, pe care taxa nu le atacă în vreun fel, neafectând-o cu nimic. Taxa este proastă dar nu din motivele invocate de bănci, ci din motivul că nu atacă fondul problemei!

Rar însă au putut fi auzite atâtea ciudățenii sau idioțenii de-a binelea pe tema cu pricina! Căci este vorba de ocoliri cu bună știință ale incalificabilei existențe a unor anomalii și de răul pe care l-ar face eliminarea unor anomalii și mai mari. Cum poți tu să spui că taxa, afectând profiturile bancare, va bloca creditarea economică din România și deci dezvoltarea acesteia când realitatea – evidențiată de statisticile nimănui altcuiva decât ale Băncii Naționale zise a României – arată că băncile aproape nici nu finanțează, ba s-ar putea spune aproape deloc, economia din România?! Toată, dar absolut toată economia străină din România, care deține peste jumătate din cifra de afaceri și ocupă vreo 30% din forța de muncă ocupată în România, nu se finanțează deloc de la băncile străine din România.

Căci ar fi nebună la cap s-o facă la dobânzile aiuritoare percepute de aceste bănci. O face apelând la aceleași bănci, dar la mamele lor din străinătate, care dau credite cu dobânzi normale. Aceste finanțări formează grosul datoriei externe considerate a României, căci este contractată de pe teritoriul României. La rândul ei, economia românească din România, care ocupă 70% din forța de muncă și dă doar jumătate din cifra de afaceri – mai precis peste 90% din firmele înscrise juridic în România – abia dacă se finanțează de la băncile din România! Este vorba de o finanțare care nu reprezintă decât 8% din total! Peste 80% din firmele respective n-au apelat vreodată la un credit bancar. 97% din acestea sunt considerate nebancabile de către chiar băncile respective. Și cu 8% și fără 8% din total este absolut același lucru! Economia cu capital românesc se finanțează din ce poate genera la nivel propriu (autofinanțare) sau, dacă nu poate, apelează la „frații“ din sistem, adică la furnizori. Creditul furnizor este cel mai mare finanțator al economiei cu capital românesc. Băncile străine și de-ar pleca n-ar avea cu ce afecta economia cu capital românesc! Amenințările în domeniu ale băncilor străine sunt baliverne! Prostii pentru fraieri!

Problema este alta. Orice măsuri de retorsiune ar adopta băncile străine din România, acestea n-ar putea face cine știe ce rău economiei din România, pur și simplu pentru că băncile străine din România n-au aproape nici o legătură cu finanțarea economiei din România. Nici economia românească, nici economia străină din România! Băncile au legătură cu altceva: cu statutul de colonie al României, statut al cărei placă turnantă o constituie. De aici va izvorî și replica băncilor (despre aceasta săptămâna viitoare).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Universul openmindness începe să facă implozie.

    Stau pe canapea cu o bere în mână și mă hlizesc satisfăcut de felul în care Hristos își bate joc de cei care își bat joc de el.

    Știu, o să apară comentarii de genul “Hristos nu-ți bate joc de nimeni, Hristos nu se răzbună și alte teorii pacifiste”.

    Sunt ortodox și încerc să fiu practicant.

    Veniți vă rog cu argumente solide în dorința dumneavoastră de a-mi prezenta “creștinismul roz”.

    Să trecem mai departe.

    Așa cum Dumnezeu le-a luat mințile celor care încercau să construiască Turnul Babel, asistăm astăzi la o comicărie națională generată de Cristian Tudor Popescu la adresa unui bătrân de 102 ani care pentru mine este o ciudățenie, acest bătrân, pentru că la vârsta lui își permite să fie openminded.

    Pe el nu-l interesează că ortodocșii români sunt sub presiunea homosexualilor, a dilimanilor în general.

    Pe Mihail Sora îl interesează că Dragnea duce România în dictatură.

    Și de aici s-ar putea începe o discuție dar n-am chef să mă bag în asta.

    Acești doi susținători ai Pieței Victoriei și, făra sa declare, susținători ai mișcării #rezist, astăzi se bălăcăresc public în văzul tuturor. Scuzați pleonasmul.

    Nu vă obosiți să urmăriți argumentele lui Cristian Tudor Popescu și nici argumentele lui Mihail Sora.

    Amintiți-vă cum le-a încurcat mințile Dumnezeu celor care au vrut să construiască Turnul Babel.

    Astăzi este zi de distracție.
    Vă propun să vă distrați.

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ctp-mesaj-pentru-mihai-sora-sa-mori-tu-1094215

  2. Cu multe luni in urma am scris un text, “Idiotii utili”, si l-am publicat pe whatsapp si pe un site.
    Va rog sa ma credeti ca nu i l-am trimis si lui Viktor Orban si nici nu ma cunosc cu el, chiar daca nu mi-ar displacea…

    “Viktor Orban: Suntem atacaţi de ”IDIOŢII UTILI” infiltraţi în PPE. Ungaria aşteaptă cu mii de soldaţi la frontiere un VAL DE MIGRANŢI mai mare decât în 2015.”
    https://www.gandul.info/international/viktor-orban-nu-se-teme-excludere-fidesz-din-ppe-atacuri-idioti-utili-17896361?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery_descopera

    Textul meu:

    Idiotii utili: primii cu care ne luptam. Papusarii apar dupa.

    Astăzi vom discuta despre idioții utili. Se face cumva că lumea se împarte în păpușari și idioți utili.
    Păpușarii sunt mai puțini iar idioții utili sunt foarte foarte mulți.
    Ce înseamnă idiot util, în câteva cuvinte?
    Doi păpușari vorbesc între ei:
    – “Ce face ăla acolo? Ce spune?
    – Păi spune lucrurile care ne convin nouă. El crede că e liber și că își exprimă liber ideile. Și crede în ideile lui. Ideile lui sunt dumnezeul lui. Asta crede el: ideile lui.
    – Bine atunci dacă spune ce ne convine nouă lăsați-l așa, dați-i un salariu bun, lăsați-l să-și facă ce afacere vrea el, oferiți-i tihna de a-și duce copilul la școală, de a-și face vacanțe și de a colecționa timbre sau insecte.” Așa vorbesc păpușarii despre idioții utili. Idioții utili sunt de o nocivitate letală. Se întâmplă uneori ca idioții utili să fie chiar surse de idei pentru păpușari.
    Toată istoria umanității este impregnată de acțiunile idioților utili.
    În fiecare conspirație care a dus la asasinarea unui lider, unui voievod, unui președinte, s-a regăsit acțiunea a cel puțin unui idiot util. Idiotul util este voluntar. El pune de la el, se zbate, se plânge, argumentează, face lobby și toate acestea le face trăind într-o cumplită înșelare. Cred că nu există înșelare mai mare în istoria umanității decât aceasta înșelare:” Opinia Mea”.
    Zic să trecem la cazuri concrete. Aproape în proporție de sută la sută jurnalismul este populat de idioți utili. Majoritatea ajung să fii idioți utili pentru că pur și simplu vor să se audă. Să fie cunoscuți, să fie întrebați pe stradă “ce mai faceți”, să li se spună “mi-a plăcut ce-ați spus în ziua aceea”.
    Ei trăiesc permanenta certitudine că sunt mesianici, providențiali, născuți să schimbe lumea.
    Oamenii servicilor secrete își râd în mustața prin birourile lor, prin mașini, la o șueta discretă cu prietenii apropiați, de enormitățile pe care le debitează idioții utili ajunse și în public.
    Bine, acum trebuie să precizăm că idioții utili se regăsesc într-o proporție îngrijorătoare și în rândul serviciilor secrete. Diferența este că în acest sistem circulă un alt tip de informație. La urma urmei ei tot omul e problema, adică idiotul util.
    În politică procentul este total. Faceți un exercițiu de imaginație: gândiți-va pe repede înainte la câțiva jurnaliști și câțiva politicieni din România care nu au profilul unui idiot util. Uite, chiar aș vrea să vă întreb: fostul manager al Protv ului, Adrian Sârbu, a fost un păpușar sau un idiot util?
    Cristoiu, Cristian Tudor Popescu, Alina Mungiu-Pippidi, Cristian Pârvulescu, Moise Guran, Dobrovolschi, Băsescu, Gelu Voican Voiculescu, Iulian Vlad, Pacepa, Lucian Mandruta, Dan Tapalagă, Bogdan Chireac și de ce nu, Nicolae Ceaușescu. Care dintre aceștia e păpușar și care idiot util?
    Câți dintre păpușari sunt și persoane publice, la îndemâna cetățeanului simplu?
    Este Bill Gates idiot util sau păpușar?
    “Bine”, o să spuneți, “dar ne-ai prins într-o capcană: să alegem între păpușari și idioți utili. Nu ne lași și varianta oamenilor care spun adevărul.”
    Ba da, vă las și această variantă, cum să nu: dar enumerați-i voi pe aceia.
    Niște pământeni care în prima fază erau pe cale să devină niște idioți utili faimoși, la un moment dat al vieții lor s-au dumirit. Aceștia s-au schimbat totalmente, s-au transformat din posibil idioți utili în oameni ai Adevărului. La vremea aceea acești oameni erau curtați de nivelele înalte ale intelectualității mondiale. Pur și simplu intelectuali din întreaga lume voiau să aibe comerț de idei cu ei. Atenție, vorbesc de perioada în care aceștia erau potențial idioți utili.
    La un moment dat, aceștia și-au schimbat radical viața. Și ce au făcut?
    S-au predat lui Hristos. Toată învățătura intelectuală acumulată până la acea oră ei s-au hotărât s-o disprețuiască.
    Aș enumera aici doar doi dintre aceștia: sfântul Ignatie Briancianinov și sfântul Nicolae Velimirovici.
    Odată ce s-au predat lui Hristos și au devenit clerici cuvântul lor a devenit pârjolitor.
    În aceste condiții, uluită, comunitatea intelectuală mondială și-a revenit din clătinare. Și și-a reluat dorința de a avea comerț de idei cu cei doi. Așa se face că ortodoxia universală recunoaște ca fiind sfinți pe sfântul Nicolae Velimirovici și pe sfântul Ignatie Briancianinov.
    Oameni buni, sunt 2000 de ani de la înviere. Faceți-va voi singuri un inventar al celor care au devenit sfinți în calendarul ortodox în condițiile în care inițial erau niște potențial idioți utili.
    Unii dintre cei care vor citi acest material se vor necăji cumplit, mă vor șterge din lista lor de comunicare. Ei vor zice: “ce mai e și asta? Adică oamenii adevărului nu pot exista decat dacă s-au transformat/ predat lui Hristos? Bigotism de cea mai joasă speță!” vor striga aceștia.
    Pilat din Pont i-a pus o întrebare Mantuitorului Hristos fără sa mai aștepte și răspunsul: “ce este adevărul?
    Este cumplit! Omenirea de la Pilat din Pont încoace caută după adevăr ca după un concept, ca după un sistem de referință. Oare se poate o înșelare mai mare decât atât?
    Adevărul este o persoană nu un concept. Mantuitorul Hristos ne-a spus-o: Eu sunt Calea Adevărul și Viața.
    Adevărul era la 1 metru distanță de Pilat!
    Cum să fii un om al Adevărului dacă tu vrei să te plasezi într-un alt sistem de referință decât acela care se numește Hristos?
    Este cumplit! Softul meu se blochează la aceasta “logica”.
    Părinții care își duc copiii la expoziție de dinozauri și îmbrățișează informația că aceștia au trăit acum 30 milioane de ani, sunt niște idioți utili sau niște oameni ai Adevărului?
    Noi știm că acum 7500 de ani Dumnezeu a dat pământul la cheie lui Adam și Eva: poftim. e gata. mutați-va.
    Tot de acolo știm și care e originea animalelor, originea aerului, originea apei, originea plantelor.
    Evreii care anunță că așteaptă pe mesia sunt păpușari sau idioți utili?
    Ca să știm și noi.
    Asta pentru că noi odată pe an mergem cu lumânarea in noaptea de înviere si îl sărbătorim pe Mesia cel înviat.
    Oops! Ce facem? Houston! We have a problem! Suntem într-un conflict cultural cu evreii. Evreii spun și în ziua de astăzi: amăgitorul acela. Se referă la Hristos.
    Dar națiunea noastră merge cu lumânarea in noaptea de înviere la Cel înviat.
    Hristos a înviat! Strigă preotul.
    Adevărat a înviat! răspund cei din biserică. Nu cumva vi se ridică părul pe mână?Dacă vi se ridică părul pe mână e semn bun să știți.
    După această scrisoare nu vă grăbiți să vă gândiți la xanax și la alte pastile antidepresive. E suficient să credem cinstit în Hristos și toate vor veni de la sine: înțelegerea, luminarea, pacea și un mugur de speranță în mântuire. Așa să ne ajute Dumnezeu!
    PS. În următorul episod vom discuta despre vânduți și lepădați.
    Ar trebui să fac o precizare. Nu mă refer la idioții utili ca la niște persoane cu un intelect scăzut. Eu cred că cei la care mă refer sunt foarte bine garnisiti la mansardă. Însă realmente nu știu ce să facă cu acest mobilier. Mândria pîrjolește intențiile bune și augmenteaza intențiile rele.

    1. E ,,util” ce ai spus tu aici!Ai cuprins esenta luptei ,,noului om”, mai ales.Noi astia de azi suntem idiotii idiotilor utili,noi ne numim…oameni evoluati…?!…Dar daca incerci sa dezbati aceasta notiune de evolutie,totul se rezuma la …pai,a aparut ,noul model de aspirator sau telephon destept…dar noi ca si indivizi…e jale mare… nu mai putem face mare lucru cu cele doua maini,in afara de a face un,,taci”(touch) in sictir cu un singur deget ,pe telephonul destept sau a conduce o masina si aia cu cutie dsg ,ca …e grele alea manuale si de asta am …evoluat…Pai daca ni se da dictare ,suntem varza la ortografie ,iar daca mai primim si un examen mai tarisor, precum sa impartim fara calculator 11234 la 532 pe caiet,pica si profii de mate la examenul asta dur.Asa e noi suntem idioti utili fiindca ascultam orbeste si mai ales aplicam idioteniile altor idioti utili numiti sefi,savant,politichisti,cer-ce-ta-si(ori)…numai prostii-studiu-cercetatorii au descoperit ca acadelele de culoare verde sunt mai dulci… etc.Asta e fiindca nu avem habar de Hristos ,decat de Pasti sau alergand pe la manastiri/catedrale cu masina ,pe la cate 5 ,6 pe zi ,doar sa ne facem poze si sa ,,platim” cu bilete (asa scrie pe bani-falsificarea acestor bilete…)cate vreun pomelnic…Nu stiu de unde a plecat aceasta ,,goana” a pelerinilor turisti ptr a se folosi de manastiri ca si obiective turistice si nu de rugaciune.Nimeni nu sta la Sf Liturghie!Probabil ca si jidanii sunt tot idiotii utili ai altor jidani mai mistici/ascunsi,care se cred papusari,dar defapt si ei sunt tot idioti utili ai dracilor,care rad de ei.Degeaba o dam noi romanii ca suntem ortodocsi ,dupa fapte suntem ecumenisti peste 90%,daca nu si mai multi.Noi intelegem ortodoxia ca Dumnezeu face ce am dori noi ,nu ca noi ar trebui sa facem ce El zice si fara sa …punem sau sa luam nici un cuvant de la lege…Spunea Sf Niculaie Velimirovici,in cartea Sf Iustin Popovici –Biserica Ortodoxa si Ecumenismul…plange Hristos in ceruri cand vede ca omul botezat a ajuns mai orb decat paganii…Papusarii sunt si ei idioti utili fiiindca se impotrivesc Proniei si poruncilor celui Vesnic Atoatefacator…Dumnezeu a spus –mergeti binecuvantatii mei ,inmultitiva si stapaniti pamantul si apele si toate dintransele…dar unii ,,papusari’’,adica idioti-utili dracilor ,asculta de ei si fac,invers…,mergeti si stapaniti pe oameni…sau ne inmultim prea tare si….aaahhhh nu vom mai avea ….loc pe pamant,asa ca hai pe…pluto(hahaha)…Tot Sf N. Velimirovici in aceasi carte… Exista si un „dialog al minciunii”, atunci cînd cei care dialogheaza se înseala, cu stiinta sau fara stiinta, unii pe altii…..Noi trebuie sa fim absolut siguri ca….nu va incredeti in cei puternici,in fii oamenilor intru care nu este mantuire…iesiva duhul lor si se vor intoarce in pamant si vor pieri toate gandurile lor….Deci ptr noi este important sa realizam doar ca singurul scop al omului pe pamant este ca sa ne supunem/ruga,/pastram poruncile Domnului si cu sangele ptr a ne…mantua…Dupa viata asta in trup, noi abia ne nastem…in vesnicie,in Hristos…altfel suntem idioti utili unii altora si mancatori de pamant…… Omul european e prost, grozav de prost, atunci cînd, necrezînd în Dumnezeu si în nemurirea sufletului, poate sa creada în progres, în rostul vietii, si sa lucreze pentru el. Ce nevoie am de progres, cînd în spatele lui ma asteapta moartea?….Biserica ortodoxa si ecumenismul…..Iertati-ma!

    2. E ,,util” ce ai spus tu aici!Ai cuprins esenta luptei ,,noului om”, mai ales.Noi astia de azi suntem idiotii idiotilor utili,noi ne numim…oameni evoluati…?!…Dar daca incerci sa dezbati aceasta notiune de evolutie,totul se rezuma la …pai,a aparut ,noul model de aspirator sau telephon destept…dar noi ca si indivizi…e jale mare… nu mai putem face mare lucru cu cele doua maini,in afara de a face un,,taci”(touch) in sictir cu un singur deget ,pe telephonul destept sau a conduce o masina si aia cu cutie dsg ,ca …e grele alea manuale si de asta am …evoluat…Pai daca ni se da dictare ,suntem varza la ortografie ,iar daca mai primim si un examen mai tarisor, precum sa impartim fara calculator 11234 la 532 pe caiet,pica si profii de mate la examenul asta dur.Asa e noi suntem idioti utili fiindca ascultam orbeste si mai ales aplicam idioteniile altor idioti utili numiti sefi,savant,politichisti,cer-ce-ta-si(tori)…numai prostii auzi-studiu-cercetatorii au descoperit ca acadelele de culoare verde sunt mai dulci… etc.Asta e fiindca nu avem habar de Hristos ,decat de Pasti sau alergand pe la manastiri/catedrale cu masina ,pe la cate 5 ,6 pe zi ,doar sa ne facem poze si sa ,,platim” cu bilete (asa scrie pe bani-falsificarea acestor bilete…)cate vreun pomelnic…Nu stiu de unde a plecat aceasta ,,goana” a pelerinilor turisti ptr a se folosi de manastiri ca si obiective turistice si nu de rugaciune.Nimeni nu sta la Sf Liturghie!Probabil ca si jidanii sunt tot idiotii utili ai altor jidani mai mistici/ascunsi,care se cred papusari,dar defapt si ei sunt tot idioti utili ai dracilor,care rad de ei.Degeaba o dam noi romanii ca suntem ortodocsi ,dupa fapte… suntem ecumenisti peste 90%,daca nu si mai multi.Noi intelegem ortodoxia ca Dumnezeu face ce am dori noi ,nu ca noi ar trebui sa facem ce El zice si fara sa …punem sau sa luam nici un cuvant de la lege…Spunea Sf Niculaie Velimirovici,in cartea Sf Iustin Popovici –Biserica Ortodoxa si Ecumenismul…plange Hristos in ceruri cand vede ca omul botezat a ajuns mai orb decat nebotezatii…Papusarii sunt si ei idioti utili fiiindca se impotrivesc Proniei si poruncilor celui Vesnic Atoatefacator…Dumnezeu a spus –mergeti binecuvantatii mei ,inmultitiva si stapaniti pamantul si apele si toate dintr-insele…dar unii ,,papusari’’,adica idioti-utili dracilor ,asculta de ei,de draci si fac,invers…,mergeti si stapaniti pe oameni…sau ne inmultim prea tare si….aaahhhh nu vom mai avea ….loc pe pamant,asa ca hai pe…pluto(hahaha)…Tot Sf N. Velimirovici in aceasi carte… Exista si un „dialog al minciunii”, atunci cînd cei care dialogheaza se înseala, cu stiinta sau fara stiinta, unii pe altii…..Noi trebuie sa fim absolut siguri ca….nu va incredeti in cei puternici,in fii oamenilor intru care nu este mantuire…iesiva duhul lor si se vor intoarce in pamant si vor pieri toate gandurile lor….Deci ptr noi este important sa realizam doar ca singurul scop al omului pe pamant este ca sa ne supunem/ruga,/pastra poruncile Domnului si cu sangele ptr a ne…mantua…Dupa viata asta in trup, noi abia ne nastem…in vesnicie,in Hristos…altfel suntem idioti utili unii altora si mancatori de pamant…… Omul european e prost, grozav de prost, atunci cînd, necrezînd în Dumnezeu si în nemurirea sufletului, poate sa creada în progres, în rostul vietii, si sa lucreze pentru el. Ce nevoie am de progres, cînd în spatele lui ma asteapta moartea?….Biserica ortodoxa si ecumenismul…..Iertati-ma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button