X

Glifosat (erbicid cancerigen Monsanto) descoperit în vinurile și berile populare

Urme ale unui ingredient activ din erbicidul Roundup produs de Bayer se găsec în vin și bere, potrivit unui nou raport al Fondului Public de Educație al Statelor Unite ale Americii (USPIRG). 

Urme ale unui erbicid chimic produs de Bayer au fost descoperite în vinurile și berile populare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O substanță chimică folosită pentru distrugerea buruienilor, s-ar putea găsi în vinul sau berea dvs. Preferată.

Podgoriile folosesc Roundup, un erbicid deținut anterior de Monsanto, înainte de cumpărarea companiei de către Bayer

Urme de glifosat, ingredientul activ din erbicidul Roundup produs de Bayer, care distruge  buruienile, se găsesc în vin și bere, potrivit unui nou raport al Fondului de Educație al USPIRG (USPIRG). Erbicidul era deținut de compania Monsanto înainte ca compania să fie achiziționată de Bayer AG din Germania.

USPIRG a testat 20 de produse – cinci sortimente de vinuri și 15 de beri – și a găsit urme ale erbicidului cancerigen în 19 dintre ele. Vinurile testate au inclus Beringer, Barefoot și Sutter Home, iar berea a inclus Budweiser BUD, -0,49% Coors TAP, + 0,26%Miller Lite, Sam Adams SAM, -2,46% Samuel Smith Organic și New Belgium.

Cele mai ridicate niveluri de glifosat au fost găsite în vinul Sutter Home St. Helena, din California (5,99 dolari sticla), care conținea 51 părți per miliard, potrivit raportului. Brandul disponibil pe scară largă este vândut la TargetTGT, + 0,41% Walmart WMT, -1,07%  și în magazinele convenționale.

Vinuri și beri organice au conținut substanța chimică

Beringer Founders’ Estate Moscato (5.99 dolari) a conținut 42.6 ppm (părți per miliard), și Barefoot Cabernet Sauvignon (5,99 dolari) a conținut 36,3 ppm. Glifosat cu niveluri de peste 25 ppm s-au găsit în mărcile tradiționale de bere, inclusiv Coors TAP, + 0,26% (5,79 USD per șase bucăți), Berea Tsingtao (7,89 $ per șase bucăți) produsă de cea de-a doua fabrică de bere din China, și Miller Lite (8,99 USD per șase bucăți).

“Cantitățile minuscule de glifosat care pot fi prezente în vin ca urmare a utilizării acestuia pentru distrugerea buruienilor viței de vie, se încadrează în nivelul de siguranță pe care l-a stabilit Agenția pentru Protecția Mediului din SUA”.– Jim Caudill, purtător de cuvânt al vinurilor Beringer

În timp ce glifosatul nu este permis în agricultura ecologică, mai multe produse ecologice au fost contaminate, potrivit raportului, inclusiv cidrul Samuel Smith Organic Cider (14,99 dolari), care avea 3,5 ppm, vinul Inkarri Estate organic (12,98 USD), care conținea 5,2 ppm, și vinul Frey Organic White natural (9,99 USD), care conținea 4,8.

Un brand de bere organică, Peak Organic IPA (10.99 dolari per șase bucăți), nu conține nici un nivel detectabil de glifosat, potrivit raportului.

Trei dintre companiile ale căror băuturi au fost testate, au răspuns la chestionarul formulat de MarketWatch. Marca de vinuri Beringer a recunoscut că este posibil ca erbicidele să apară în “cantități mici” în vinul său. “Glifosatul este un erbicid aprobat, utilizat pe scară largă de către fermierii din întreaga lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al Beringer, Jim Caudill. “Cantitățile minuscule de glifosat care pot fi prezente în vin prin utilizarea acestuia împotriva buruienilor viței de vie, se încadrează în nivelul de siguranță pe care l-a stabilit Agenția pentru Protecția Mediului din SUA” – US EPA.

Un purtător de cuvânt al companiei Inkarri a declarat că fabrica lor de vinuri a încetat să mai folosească glifosat din 2012, când a trecut la metodele de agricultură ecologică. Dar studiile arată că substanța chimică poate persista în sol peste 20 de ani, a declarat Juan Pelizzatti, membru asociat al conducerii Natural Merchants, producătorul companiei Inkarri. “Nu folosim glifosat la niciuna dintre podgoriile noastre, și susținem cu fermitate interzicerea globală a glifosatului, deoarece înțelegem că provoacă o contaminare sistemică foarte dificil de controlat, punând în pericol libertatea de alegere și sănătatea comunității globale”, a spus Pelizzatti.

Un purtător de cuvânt al Institutului Berii „the Beer Institute”, o asociație națională de comerț, a declarat pentru MarketWatch: “Membrii noștri lucrează cu fermieri care se străduiesc să-și crească culturile în mod durabil și sigur… Rezultatele celor mai recente teste federale au arătat ca folosirea glifosat-ului de către agricultori, se situează mult sub limitele federale. După cum se spune și în raport, nivelurile de glifosat la care se face referire “sunt sub nivelurile de risc admise ale EPA pentru băuturi”.

William Reeves, toxicolog pentru Bayer BAYRY, + 1,57% a spus într-o declarație, că glifosatul nu provoacă cancer. (Monsanto a fost achiziționată de Bayer în 2018). “Pretențiile cu privire la faptul că glifosatul poate dăuna bacteriilor intestinale și poate stimula creșterea celulelor canceroase la sân, sunt de asemenea, false”, a spus el. Aceste revendicări au fost evaluate în timpul examinărilor privind siguranța folosirii lui în SUA și Europa, și s-au dovedit a fi ne susținute de date fiabile”. El a citat studii care vorbesc despre siguranța glifosatului și despre informațiile  proprii ale Bayer despre utilizarea produsului chimic.

El a adăugat: “Agenția pentru Protecția Mediului din SUA, stabilește limitele de expunere zilnică la cel puțin 100 de ori sub nivelurile de siguranță. Nivelurile găsite în alimente nu se apropie de nivelul de îngrijorare. Nimic din rezultatele cifrelor publicate de US PIRG nu demonstrează o îngrijorare privind siguranța asociată produselor testate. Toate nivelurile raportate sunt cu mult sub limitele EPA stabilite pentru a proteja sănătatea umană.”

Glifosatul este permis în alimente și băuturi

O anumită cantitate de glifosat este permisă în alimente și băuturi conform legislației din domeniul mediului din SUA, și nici una dintre berile și vinurile testate de USPIRG nu conținea mai mult decât această valoare. Dar asta nu înseamnă că sunt în mod necesar complet sigure pentru consumul uman, a remarcat USPIRG.

În timp ce aceste niveluri de glifosat sunt sub cele stabilite de EPA ca fiind limitele de risc acceptate pentru băuturi, este posibil ca chiar nivelurile scăzute de glifosat să fie problematice, potrivit studiului. De exemplu, într-un studiu, oamenii de știință au descoperit că 1 parte dintr-un trilion de glifosat, are potențialul de a stimula creșterea celulelor cancerului de sân, și de a perturba sistemul endocrin.

Dar un iubitor de vin ar trebui să bea mult vin pentru ca erbicidul să-i afecteze sănătatea, potrivit unui expert. Un adult ar trebui sa bea 2.500 de pahare de vin pe zi, care să conțină cel mai mare nivel de glifosat măsurat în fiecare zi timp de 70 de ani, doar pentru a atinge nivelul preliminar de preocupare pentru sănătate stabilit de EPA, așa cum a fost citat Carl Winter, profesor de toxicologie alimentară la Universitatea din California Davis, pe blogul Institutului de vinuri , un grup de susținere al industriei vinului.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Un scandal răsunător a izbucnit in ianuarie la Bruxelles pe tema controversatului erbicid glifosat, după ce presa a dezvăluit că UE a reînnoit aprobarea pentru utilizarea acestei substanţe în baza unui raport plagiat după documentele companiei producătoare, Monsanto:

UE a reaprobat UTILIZAREA ucigașului erbicit pe bază de GLIFOSAT produs de Monsanto. Evaluatorii au ÎNLĂTURAT avertismentele privind PERICOLELE pe care le implică

Cititi va rugam si:

UE urmează să aprobe ‘căsătoria încheiată în iad’ între BAYER si MONSANTO

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. ppm inseamna “parti per milion” si nu “parti per miliard”. Oricum in engleza miliard se spune bilion, deci ar fi fost ppb daca era vorba de miliarde. Asta doar pentru rigurozitate. In rest, articolul este foarte pertinent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button