X

BISERICĂ scoasă la licitație în România

O biserica din județul Constanța urmează să fie scoasă la licitație. Cazul este unic în România.

Parohia Bugeac, comuna Ostrov, ar urma să fie executată silit la cererea unei firme din Constanţa, pentru recuperarea unei datorii în valoare de 350.000 de lei, constatată printr-o decizie definitivă a instanţei, măsura de executare fiind considerată ilegală de Arhiepiscopia Tomisului.

Licitaţia pentru vânzarea bisericii din satul Bugeac a fost stabilită pentru data de 3 aprilie, preţul la care a fost evaluat lăcaşul de cult fiind de 423.000 de lei.

„Arhiepiscopia Tomisului încearcă o mediere”

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, conform legislaţiei în vigoare, o biserică nu poate face obiectul unei licitaţii publice, reprezentanţii arhiepiscopiei încercând să medieze litigiul dintre Parohia Bugeac şi constructor, în vederea găsirii de soluţii privind datoria existentă.

„Arhiepiscopia Tomisului încearcă o mediere între Parohia Bugeac şi constructor, pentru a găsi soluţii de stingere a datoriei. Oricum, o biserică nu poate face obiectul unei licitaţii publice, conform legislaţiei din România. Bisericile sunt sacre şi nu pot fi supuse executării, nu pot face obiectul tranzacţionărilor”, a spus Tănăsescu.

Lucrările de refacere a bisericii din Bugeac, construită în anul 1863, au început în 2009 şi au fost finalizate în urmă cu circa doi ani.

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.