X

BISERICĂ scoasă la licitație în România

O biserica din județul Constanța urmează să fie scoasă la licitație. Cazul este unic în România.

Parohia Bugeac, comuna Ostrov, ar urma să fie executată silit la cererea unei firme din Constanţa, pentru recuperarea unei datorii în valoare de 350.000 de lei, constatată printr-o decizie definitivă a instanţei, măsura de executare fiind considerată ilegală de Arhiepiscopia Tomisului.

Licitaţia pentru vânzarea bisericii din satul Bugeac a fost stabilită pentru data de 3 aprilie, preţul la care a fost evaluat lăcaşul de cult fiind de 423.000 de lei.

„Arhiepiscopia Tomisului încearcă o mediere”

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, conform legislaţiei în vigoare, o biserică nu poate face obiectul unei licitaţii publice, reprezentanţii arhiepiscopiei încercând să medieze litigiul dintre Parohia Bugeac şi constructor, în vederea găsirii de soluţii privind datoria existentă.

„Arhiepiscopia Tomisului încearcă o mediere între Parohia Bugeac şi constructor, pentru a găsi soluţii de stingere a datoriei. Oricum, o biserică nu poate face obiectul unei licitaţii publice, conform legislaţiei din România. Bisericile sunt sacre şi nu pot fi supuse executării, nu pot face obiectul tranzacţionărilor”, a spus Tănăsescu.

Lucrările de refacere a bisericii din Bugeac, construită în anul 1863, au început în 2009 şi au fost finalizate în urmă cu circa doi ani.

 

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.