X

Vindecarea fricii – film artistic după viața Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, medicul chirurg și omului de știință

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

“Излечить страх” – “Vindecarea fricii” , film artistic bazat pe istoria vieţii medicului chirurg, omului de știință și Sfântului Ierarh Luca, Arhiepiscop de Simferopol și Crimeea.

Sfântul Ierarh Luca al Crimeii a fost un strălucit medic chirurg și om de știință, una dintre cărţile sale de medicină devenind manual de referință pentru mai multe generații de medici.

Fiind o persoană profund evlavioasă întreaga sa viaţă, cel ce a ajuns astăzi să fie cunoscut drept sfânt, a devenit călugăr în 1923, la 4 ani după decesul soţiei sale, într-un moment în care campania anti-religioasă și anti-Biserică era în creștere în Rusia. În monahism a primit numele de Luca, în cinstea Sfântului Apostol și Evanghelist. În același an a fost hirotonit episcop, în secret.

Ulterior a fost supus mai multor arestări, a stat în închisoare, a fost exilat, dar a slujit lui Dumnezeu şi oamenilor. În 1937, în urma unei alte arestări, după 13 zile întregi de interogații fără somn a intrat în greva foamei timp de 18 de zile şi a refuzat să semneze vreo declaraţie împotriva altor persoane investigate. Indiferent de situaţie, el a rămas un adevărat medic, călugăr și preot.

Pentru subtitrare în limba română:

1 Click cele 3 puncte colțul drept de sus
2 Alege opțiunea a doua din listă “Captions”
3 Alege din lista de subtitrări Româna

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

 1. Un dar minunat, un dar de suflet , pe care il primim cu dragoste si recunostinta!
  Sa va rasplateasca Atotmilostivul Dumnezeu si Sf.Luca al Crimeei, Doctorul fara de arginti, jertfa plina de iubire pentru aproapele!
  Sfinte Luca al Crimeei nu ne uita si pe noi pacatosii, suferinzii, nevrednicii, care asteptam in toate vremea ispitelor o picatura din Harul tau vindecator si intaritor, sa putem sa marturisim si noi cu vrednicie:
  “Am iubit patimirea, fiindca minunat curateste sufletul!”
  Roaga-te Atotbunului Dumnezeu si Maicii Prea Curate, pentru noi, Minunat si iubitor, Mare Doctor Facator de minuni!Amin!

 2. Foarte frumos și impresionant film. Citit și cartea ,,Am iubit pătimirea” dar filmul m-a impresionat mai mult parcă. Mai așteptăm și altele de acest gen.

 3. 1 Click cele 3 puncte colțul drept de sus
  2 Alege opțiunea a doua din listă “Captions”
  3 Alege din lista de subtitrări Româna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button