X

A trecut la Domnul, luptătorul anti-comunist Emanoil Mihăilescu

Am aflat cu tristețe că în data de 27.02.2019, ne-a părăsit camaradul nostru arhitect EMANOIL MIHĂILESCU, luptător anticomunist, fost deținut politic și mărturisitor creștin în temnițele regimului totalitar.

Emanoil Mihăilescu era student la Facultatea de Arhitectură din București și făcea parte din gruparea „Rugul Aprins”, care reunea intelectuali cu preocupări înalte pe planul spiritualității creștin-ortodoxe, al cărei lider era monahulDaniil (Sandu Tudor). Arestat la 18 septembrie 1958 și condamnat la 5 ani muncă silnică pentru ”crimă de uneltire împotriva ordinii sociale”, Emanoil Mihăilescu avea să trecă prin calvarul închisorilor politice comuniste de la Fortul 13 Jilava, Periprava, Salcia și Gherla. După eliberarea din septembrie 1963, a reușit cu greu să își termine studiile, devenind arhitect.

După 1990 a fost unul dintre militanții activi ai Asociației Foștilor Deținuți Politici din România.

De-a lungul ultimilor ani, camaradul Emanoil Mihăilescu a participat în proiectele noastre, la întâlniri ale foștilor deținuți politici cu elevii din liceele bucureștene, precum și ca ghid, la pelerinajele de la Fortul 13 Jilava.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

„Ca o lacrimă de sânge a căzut o stea…”

Emanoil Mihăilescu – Prezent!

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu

Secretar: Florin Dobrescu

Categorii
Treceri la Domnul
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.