X

Atmosfera Pământului se extinde DINCOLO de LUNĂ. Așadar, NICIUN om nu a trecut până acum de ea

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O echipă de astronomi a descoperit că atmosfera Pământului se extinde cu mult mai departe decât am fi crezut noi până acum – chiar dincolo de Lună se pare. 

Regiunea cea mai îndepărtată din atmosferă se numește geocorona și face parte din exosferă. Reprezintă un nor de hidrogen care strălucește în lumina ultra-violetă. Fiind însă destul de subțire, este greu de măsurat. Înainte se considera că limita sa cea mai îndepărtată era undeva la 200.000 de kilometri de Pământ, aceea fiind distanța de la care presiunea radiațiilor solare ar oprima gravitația Pământului.

Conform datelor de la Solar and Heliospheric Observatory (SOHO), deținută de European Space Agency și NASA, se pare însă că limita se extinde cu mult mai mult. Geocorona s-ar extinde până la 630.000 de kilometri, ceea ce înseamnă că se duce până la Lună și chiar dincole de ea. „Luna zboară prin atmosfera Pământului”, a explicat fizicianul Igor Baliukim, de la Institutul de Cercetare a Spațiului din Rusia. Mai mult, Luna s-ar afla chiar la mijlocul distanței dintre Pământ și geocorona.

Partea interesantă este însă că datele de la SOHO au fost descoperite în urmă cu două decenii, între 1996 și 1998. Toate datele acelea au stat pur și simplu în arhive, așteptând să fie observate de cineva și analizate. Pe lângă dimensiunile mărețe, geocorona a dezvăluit un efect bizar al Soarelui. Pe partea Pământului unde este ziuă, atomii de hidrogen sunt comprimați de lumina Soarelui, ceea ce face ca densitatea atomilor să fie de 70 de atomi pe centimetru cubic. Pe partea unde este noapte, densitatea hidrogenului este mai mare datorită presiunii radiației solare. Deși atomii de hidrogen împrăștie radiațiile ultraviolete, cantitatea radiațiilor este neglijabilă și chiar mică prin comparație cu cea emisă de Soare.

Dar cel mai fascinant lucru este altul – descoperirea cercetătorilor ne arată că, de fapt, niciun om nu a trecut până acum de atmosfera Pământului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Ca sa va lamuriti mai bine cititi ,,Cartea lui Enoh”-apocrifa din sec 2 i H (se gaseste la editura Libris).E o carte foarte valoroasa cu toate ca este apocrifa(cu autor incert),dar e pomenita de multi Sfinti Parinti.Are autoritate mare.Acolo sunt explicate mersul soarelui?lunii si stelelor.

  2. Mai fratilor, mai, voi ati citit cartea acea ? Ia uitati ce scrie aici:

    Capitolul 7
    1. Pe când copii oamenilor se înmulţiseră în acele
    zile, s-a făcut ca fiicele lor s-au născut graţioase şi
    frumoase.
    2. Şi atunci, când îngerii, copii Cerurilor, le-au
    văzut, s-au îndrăgostit de ele; şi ei şi-au spus unii
    altora: sa ne alegem femei din rasa oamenilor
    şi sa
    avem copii cu ele.
    ……………..
    10. Şi ei şi-au ales fiecare cate o femeie, şi s-au
    apropiat de ele şi au convieţuit cu ele; şi ei le-au
    învăţat vrăjitorii, farmece şi însuşirile rădăcinilor şi
    arborilor.
    11. Şi aceste femei ai zămislit şi au născut uriaşi.

    Oameni ai Lui Dumnezeu, cum sa se impreuneze fiicele oamenilor cu ingerii cerului si sa dea nastere unor copii ?
    Cine a spus asa ceva ?
    S-au impreunat copiii lui Cain cu ceilalti fi ai lui Adam, fiindca porunca a fost de la Dumnezeu ca fii lui Dumnezeu, cei ce urmau Cuvantul Lui Dumnezeu sa nu se impreuneze cu fii oamenilor, fii lui Cain care era blestemat de Dumnezeu.
    Doamne fereste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button