X

Unul din patru sinucigasi din grupa de varsta 12 – 14 este LGBT

Foto: https://edition. cnn.com/2017/06/19/us/coming-out-as-mormon-and-gay-trnd/index.html

Una din patru sinucideri la tineri sunt din rândul LGBT

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Tinerii de 12-14 ani care se identifica ca lesbiene, homosexuali, bisexuali si transsexuali (LGBT) sunt mult mai susceptibili de a muri prin sinucidere decat colegii lor heterosexuali, o discrepanta care persista, arată un studiu din SUA.

In timp ce 24 la suta dintre decesele de suicid in grupa de varsta 12 – 14 au fost printre tinerii LGBT in 2013-2015, aceasta a scazut la 8 la suta din sinucideri in randul adultilor tineri 25 – 29 de ani, spun cercetatorii într-un raport din Journal of Adolescent Health.

Rata superioara a sinuciderilor in randul tinerilor LGBT a fost documentata și înainte, dar analiza curenta a deceselor de suicid pe parcursul a doi ani in randul americanilor cu varste intre 12 si 29 de ani ofera o perspectiva proaspata asupra factorilor care pot contribui la aceste decese, a spus autorul studiului Geoffrey Ream of Adelphi Universitatea din Garden City, New York.

“Am știut deja, sau cel puțin suspectat, că persoanele mai tinere sunt în special vulnerabile la stresul de a-și declara orientarea”, a spus Ream prin e-mail. “Acest lucru se datorează faptului că nu au resursele psihologice sau independența personală pentru a se ocupa de lucrurile pe care le vor avea când vor fi mai în vârstă”.

În timp ce studiul nu a fost conceput pentru a demonstra dacă sau cum stresul de a declara orientarea sexuală sau de a trăi ca o minoritate sexuală ar putea contribui direct la sinucidere, rezultatele arată diferențe clare în cât de des anumite circumstanțe sunt asociate cu aceste decese pentru tinerii cu diferite identității sexuale și de gen.

Cercetatorii au analizat datele nationale privind 10.311 sinucideri, limitand analiza lor la cele 2.209 de persoane a caror orientare sexuala sau statutul de transgender a fost notat in dosarele lor. Echipa de studiu a constatat că majoritatea celor care au murit prin sinucidere, aproximativ 73%, au fost identificați ca bărbați heterosexuali. Aproximativ 18% dintre decese au fost femei heterosexuale, 2,2% au fost bărbați homosexuali, 2,9% au fost lesbiene, 0,8% bărbați bisexuali, 0,5% femele bisexuale, 0,7% bărbați transgender și 0,5% femele transgender.

Comparativ cu tinerii heterosexuali, lesbienele și femeile bisexuale au fost de două ori mai susceptibile de a avea încercări anterioare de suicid, iar bărbații transgender au fost de aproape patru ori mai susceptibili de a avea o astfel de istorie.

Femeile bisexuale aveau însă cel mai probabil un istoric de gânduri suicidare, cu toate acestea, la rate de șase ori mai mari decât bărbații heterosexuali. Femeile bisexuale aveau de asemenea de aproape 24 de ori mai multe sanse de a avea o boală mintală diagnosticată,

Armele de foc au fost utilizate pentru sinucideri de cele mai multe ori de către bărbați heterosexuali și bisexuali, dar au fost folosite mai puțin frecvent de alte minorități sexuale și rareori de tinerii transgender.

Problemele familiale au contribuit cel mai adesea la sinucideri în rândul tinerilor și bărbaților homosexuali în cadrul studiului, în timp ce provocările relațiilor cu partenerii intimi erau mai des factori pentru persoanele în vârstă și lesbiene.

Aproximativ o treime din tinerii LGBT aflați în studiu au decedat în timp ce au fost tratați pentru o boală psihică, de multe ori în timpul tratamentului cu medicamente psihiatrice, a constatat studiul.

O limitare a studiului este că marea majoritate a sinuciderilor din baza de date națională utilizată pentru studiu nu include nici o informație privind orientarea sexuală, lăsând un eșantion relativ mic de decese pentru analiză.

De asemenea, cercetătorii nu au putut determina dacă tinerii LGBT aveau mai multă probabilitate să aibă identitatea lor sexuală în dosarele poliției și medical legiste cu informații legate de decesele lor, ceea ce ar fi putut afecta reprezentativitatea globală a eșantionului.

“Sinuciderea nu este cauzată de identificarea LGBT, ci mai degrabă de modul în care lumea reacționează la identitatea lor”, a declarat John Ayers, cercetător la Universitatea din California, San Diego, care nu a fost implicat în studiu.

Cu toate acestea, constatarile sugereaza ca parintii si furnizorii de asistenta medicala trebuie sa acorde o atentie deosebita factorilor unici care pot contribui la sinucideri in randul tinerilor LGBT, a spus Ayers prin e-mail.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Asadar se promoveaza ideea conform careia sinuciderea tinerilor LGBT este cauzată de modul în care lumea reacționează la identitatea lor. Adica tot normalii sunt de vina…

Studiul constata rata ridicata de sinucideri in randul tinerilor LGBT iar apoi unii isi dau politic corect cu presupusul despre “cauze”. Cum insa ajunge un tanar de 12 – 14 ani sa se considere transgender? O idée ne putem face cititind:

Grozaviile dintr-o scoala britanica cu elevi trangenderi: majoritatea sunt de fapt autisti / profesorii traiesc cu teroarea de a fi demisi / transgenderii ii obliga pana si sa predea cum ca si baietii au menstruatie / profesorilor li se interzice sa le comunice parintilor ca elevii isi schimba sexul, etc.

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Mă întreb câți dintre cei aproape patru mii de oameni care au accesat acest articol l-au și citit. Mă întreb cine a tradus acest articol, unde femeile sunt considerate femele, și asta pe un site ortodox. Nimeni dintre cititori n-a sesizat bizareria asta.
    Cel care a tradus acest articol este ortodox, sau mai bine spus este pur și simplu om, de le consideră femele pe femei?
    Înțelege cineva ceva din procentele calculate de acest sondaj, în care sunt incluse și ”femelele„? Dacă da, să ne explice și nouă.
    ”Echipa de studiu a constatat că majoritatea celor care au murit prin sinucidere, aproximativ 73%, au fost identificați ca bărbați heterosexuali. Aproximativ 18% dintre decese au fost femele heterosexuale, 2,2% au fost bărbați homosexuali, 2,9% au fost lesbiene, 0,8% bărbați bisexuali, 0,5% femele bisexuale, 0,7% bărbați transgender și 0,5% femele transgender.”

    1. R

      Am modificat. Nu stiu de ce traducatorul a scris “femele”. Mie nu mi-a sarit in ochi cuvantul si probabil nici multora.
      N-avem traducatori profesionisti, ci frati ORTODOCSI care ajuta si ei cum pot la traduceri. Sigur tu traduci bine. Vrei te rugam sa ne ajuti? Traducerile tale vor fi perfecte si atunci toata lumea va fi multumita.

  2. Știu engleza, dar nu am atestat de traducător, așa că nu am cum să fac traduceri perfecte. Totuși femelele și masculii aparțin regnului animal, și asta oricine o știe, fie că e ortodox sau nu.

    1. R

      Evident, dar asta doar daca iti sare in ochi. Eu cand am citit, am citit “femei”. Evident, a fost probabil un automatism din graba, mintea mea presupunand ca “femei” ar trebui sa scrie acolo.
      Asadar, ne ajuti, te rugam, la traduceri? Si vorbesc foarte serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button