X

Video – Japonia: Roboti cu chipul, vocea si obiceiurile decedatilor…

Tokyo, un robot care are trăsăturile decedatului este folosit pentru cele 49 de zile de doliu (Video)

Un program înregistrează fața, vocea și obiceiurile persoanei. După moarte, o mască este reprodusă pentru a fi plasată pe robot.

Tokyo (AsiaNews) – Un robot care are fata decedatului, ajuta oamenii sa se confrunte cu pierderea unuia dintre cei dragi, continuând sa „vorbească” cu ei chiar si după moartea lor. Aceasta este ideea din spatele proiectului Digital Shaman, al tânărului artist japonez Etsuko Ichihara.

Înainte de moarte, un program înregistrează caracteristicile personale, comportamentul și vocea persoanei. În acest fel, după moartea lor, o reproducere a feței va fi tipărită în 3D care va fi atașată de robot, care în același timp se va mișca și va folosi aceeași voce cu a persoanei decedate.

Programul durează 49 de zile, o perioadă tradițională de doliu în Japonia. Conform tradiției budiste, sufletul decedatului rămâne pe pământ timp de 49 de zile după moartea sa. La sfârșitul ultimei zile, automatul oferă o despărțire finală.

În timpul unei demonstrații recente din Tokyo, mulți au abordat roboții pentru a interacționa cu ei. „Cumnatul meu a murit de cancer în luna martie”, comentează unul dintre cei prezenți. „Am auzit că pot să vorbesc cu acest robot. Acest proiect este perfect pentru oameni ca mine care vor să continue să vorbească cu cei care nu mai sunt acolo”.

Referindu-se la proiectul său, Ichihara a declarat: „Pe măsură ce tehnologia avansează, există tot mai puțin loc pentru lucruri precum emoțiile, cred că există și aceia care nu pot ține pasul cu această schimbare, de aceea am creat acest robot”.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Știință - bizarExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. Prin aceasta practică se scot alte profituri pe seama nesăbuintei oamenilor. În locul rugăciunilor care îi sunt de folos celui adormit, se pune accent, în chip egoist, pe alinarea artificială a tristeții celor rămași. Rugăciunile pot alina și tristețea și nici nu costă nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.