X

Sub președinția României, UE vrea schimbarea cărților de identitate în toate țările membre. Bineînțeles, vor fi cu cip biometric

Buletin electronic

Cărțile de identitate ale cetățenilor Uniunii Europene vor fi modificate, UE urmând să introducă măsuri de securitate mai stricte.

Modificările au fost decise în cadrul unui acord informal cu privire la un regulament care va spori securitatea cărţilor de identitate ale cetăţenilor Uniunii Europene la care au ajuns reprezentanţii Preşedinţiei române a Consiliului şi ai Parlamentului European.

Potrivit acordului, cărţile de identitate vor avea un format uniform de card de credit, o zonă de citire optică şi va respecta standardele minime de securitate stabilite de OACI (Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale). Acestea vor trebui, de asemenea, să includă o fotografie şi două amprente digitale ale titularului, stocate în format digital, pe un cip fără contact, informează News.ro.

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că noile norme propuse vor îmbunătăţi securitatea acestor documente prin introducerea unor standarde minime, atât pentru informaţiile conţinute, cât şi pentru elementele de securitate comune tuturor statelor membre care le emit.

”Securitatea pe întreg teritoriul UE nu poate fi realizată decât prin asigurarea securităţii în fiecare stat membru. Noile norme privind standardele de securitate pentru documentele de identitate ne vor permite să depistăm mai uşor cazurile de fraudare a documentelor şi de furt de identitate, îngreunând acţiunile teroriştilor şi infractorilor şi facilitând totodată libera circulaţie a călătorilor de bună credinţă”, a declarat Carmen Daniela Dan, ministrul Afacerilor Interne.

Cărţile de identitate vor indica, de asemenea, codul de ţară al statului membru emitent, în interiorul unui steag al UE.

Cărţile de identitate vor avea o perioadă minimă de valabilitate de 5 ani şi o perioadă maximă de valabilitate de 10 ani. Statele membre pot elibera cărţi de identitate cu o perioadă de valabilitate mai lungă persoanelor cu vârsta peste 70 de ani. În cazul în care se emit cărţi de identitate pentru minori, acestea pot avea o perioadă de valabilitate mai mică de 5 ani.

Ministerul Afacerilor Interne are deja un proiect prin care să adapteze legislaţia naţională la cerinţele europene.

”În noile cărţi de identitate ale cetăţenilor români vor fi introduse elemente de siguranţă în plus faţă de cele actuale în scopul de a facilita călătoria în afara ţării, dar şi pentru a facilita accesul la anumite sisteme informatice ale unor instituţii publice. De asemenea, după modificarea legislaţiei vor putea fi eliberate cărţi de identitate şi pentru minorii cu vârste sub 14 ani, la solicitarea părinţilor sau a reprezentanţilor legali”, au mai transmis oficialii MAI.

Potrivit acestora, mandatul de negociere prevede că noile norme vor intra în vigoare la 2 ani de la adoptare, aceasta însemnând că până la data respectivă toate documentele noi eliberate trebuie să îndeplinească noile criterii.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Cipuri
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

7 comentarii

 1. La bastinasi le trebuie acte biometrice si vaccinuri. Hoardele de imigranti ilegali adusi de ONG-urile lui Soros in cardasie cu cei mai corupti politicieni din parlamentul UE nu le trebuie nimic , sau poate eventual numai niste obiecte contondente cu care sa loveasca in stanga si dreapta prin pietele occidentale. In ce hal a ajuns Europa….e clar ca nu ne vom mai trezi , mergem ca mieii la taiere fara sa avem nici cea mai mica reactive cand cu totii ar trebui sa luam PE pe sus. Aia nu reprezinta pe nimeni…sunt o grupare de globalisti marxisti

 2. Doamne ajuta ! Nimeni nu mai poate lupta cu sistemul , caci este lipsa de barbati cu credinta in Dumnezeu . Pregatiti-va in fiecare zi ,in rugaciune si in post si fara lipsa de la SF. LITURGHIE , pt. a ne salva sufletele . Acesta sa fie marele SCOP ,cu viata simpla , fara ogligatii -datorii catre stat-banci . Dumnezeu sa ne ajute sa cunoastem repede HARUL LUI ,prin Spovedanie sincera si cu zdrobirea inimii . AMIN !

 3. Cand se specifica „securitate” nu se specifica a cui.
  Este important ca imigrantii care primesc drepturi sa fie protejati fata de cetatenii tarilor care ii primesc, in eventualitatea in care acestia s-ar trezi, ar protesta si si-ar cere drepturile. Romania, ca stat infiintat ca sa protejeze resursele tarii fata de romani si sa se asigure ca ajung in mainile strainilor pe te miri ce si mai nimica, a ajuns sa numere printre aceste resurse si datele private ale propriilor cetateni. Nu ca asta nu ar fi fost de valoare cand s-a infiintat statul modern Romania, atata doar ca atunci nu exista tehnologia pt asta.
  Se pune adesea intrebarea: „ce ar fi facut Hitler sau Stalin daca ar fi dispus de un asemenea sistem?” in loc sa se puna intrebarea: „Ce vor face cei mai rai decat Hitler si Stalin cu acest sistem care deja exista?”.
  In acelasi timp, din 2002 de cand s-a dat prima lege in acest sens, au trecut 17 ani si inca nu s-au facut buletine electronice. Masina de fabricat halucinatii etichetate drept „planuri” de birocratii romani serveste bine interesele companiilor de tehnologie care fac contracte cu statul, asa cum s-a intamplat cu contractul pt acte electronice primit de HP in 2010. Principalul scop al acestei initiative este sa pregateasca inca un asemenea contract, in timp ce eu si vreo cativa alti bloggeri vom primi probabil de azi pe maine vreo invitatie la un surogat jalnic de „dezbatere publica” inainte ca asta sa fie transcrisa intr-o lege care va fi uitata in sertat inca vreo cativa ani.
  Adevaratele amenintari se vor materializa fara sa fie trambitate de legislatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.