X

,,Eșarfele verzi,, din Argentina cer pentru 8 Martie legalizarea AVORTULUI

Sute de femei au manifestat marţi în faţa Parlamentului de la Buenos Aires, agitând eşarfe verzi pentru a cere legalizarea avorturilor în Argentina, căreia i s-a opus anul trecut Senatul, potrivit Agerpres, care citează AFP.

“Noi, femeile, vrem să fim cele care decid, avortul trebuie legalizat”, au scandat manifestantele pe străzile unei capitale argentiniene cufundate în căldura verii, în timpul acestei prime manifestaţii pro-avort din acest an.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Eşarfele verzi au devenit simbolul pro-avort în Argentina, unde problema scindează puternic societatea. Cei care se opun întreruperii benevole a sarcinii, în această ţară puternic influenţată de Biserica Catolică, au adoptat la rândul lor drept simbol eşarfa de culoare bleu.
Anul trecut, un text ce legaliza avortul a fost adoptat de către deputaţi, înainte de a fi respins de către senatori. Ca în fiecare an, un nou proiect de lege pentru liberalizarea întreruperii voite a sarcinii trebuie să fie supus votului în Parlament la 8 martie, cu ocazia Zilei internaţionale pentru drepturile femeilor.
“Astăzi, avortul este dezincriminat social”, susţine Patricia Bustamante, 37 de ani, membră a “Campaniei pentru avortul legal, sigur şi gratuit”, care organizează manifestaţia. “Am obţinut un rezultat pozitiv din partea deputaţilor. Din nefericire, senatorii ţării nu se comportă ca reprezentanţi ai poporului”, a adăugat ea.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Ce inginerie sociala au putut sa puna la cale papusarii de au reusit sa suceasca mintile unor generatii de oameni care au avut acces la informative si au vazut si decenta altor vremuri. Parca totul e un mars spre iad, ba chiar unul ”proud” cum zic legebetistii – alti stricati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button