X

S-a votat: De la 1 martie cresc alocațiile pentru copii

Plenul Parlamentului a votat, joi, majorarea alocaţiilor pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani de la 84 de lei în prezent, la 150 de lei. Măsura va intra în vigoare de la 1 martie întrucât a fost votată în bugetul pe 2019.

Amendamentul a fost depus în dezbaterea plenului de către PNL care a propus în comisii creșterea alocaţiilor la 150 de lei, iar acesta a fost respins inițial de către majoritatea PSD-ALDE. Dar votul a fost reluat şi adoptat în cele din urmă, datorită voturilor a 4 parlamentari PSD-ALDE. El a fost adoptat cu 123 de voturi „pentru”, 119 „împotrivă” şi o abţinere.

Ar fi o creştere de 78% a alocaţiei.

Alocaţia pentru copiii de la 0 la 2 ani va creşte şi ea de la 200 de lei pe lună, cât este acum, la 300 de lei pe lună, o majorare cu 50%.

Categorii
Social
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.