X

Video: Episcopul-vicar patriarhal VARLAAM PLOIEȘTEANUL cerandu-si iertare pentru “pacatele” impotriva unitatii ecumeniste

https://www. youtube.com/watch?v=yxodWLiJfdI

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Episcopul vicar patriarhal Varlaam (Merticariu) Ploieșteanul este secretar al Sfantului Sinod. Cursuri de specializare la Institutul Ecumenic de la Bossey (lângă Geneva), octombrie 1991-mai 1992; mai târziu, stagiu de specializare la St. Stephen’s College Oxford, Anglia (aprilie-iunie 2004).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

17 comentarii

    1. Astia sunt in stare sa ii dea anatema pe sfinti! Au innebunit de tot ! Eu nu pot sa cred ca se intampla asa ceva! De ce ii mai cinstesc pe Sfinti atunci? Se contrazic pe ei insisi! Doamne , lumineaza-le mintea si lor si noua!

      1. Pe 30 noiembrie 1998, în Fanar, în adresa patriarhului Bartolomeu către delegația papală se declară:

        „Aceia dintre strămoșii nostrii (Sfintii Parint)i, de la care am mosștenit această scindare, au fost victimele nefericite ale șarpelui, care este originea a tot răul […] Iar acești oameni, fiind cauza schismei, sunt acum ĂŽn mâinile lui Dumnezeu, Dreptul Judecător.”

        1. E o declaratie foarte grava aceasta. Am si eu o intrebare: marii nostri duhovnici au luat atunci atitudine? Eu nu am cunostinta. Poate stie cineva. NU vreau sa fiu inteleasa gresit, nu condamn pe nimeni , Doamne fereste, numai ca chiar nu stiu , nu am citit despre acest lucru.

  1. Se ne fiecare zi pregatire fratilor. Aste-s doar puii furtunii care va veni… Maica Preacurata, pazeste-ne sub sfant Acoperamantul tau !

  2. Sfintii Parinti ne-au atentionat ca ne vor vinde ierarhii si preotii! Si ca in vremurile din urma vom cauta un Preot la sute de km! Cine are ochi de vazut sa vada si urechi de auzit sa auda! Traim acele vremuri! Ierarhi naimiti si preoti nepasatori fata de turma!

  3. Păi dacă a făcut studii ”de specializare” ĂŽn ale ecumenismului la Institutul lor, a fost obligat să-și ceară iertare…doar a mâncat și-a băut pe banii lor, nu?
    Face pe prostul și pe neștiutorul!
    Ceea ce se promovează de ani buni, se numește ECUMENIST – adică tu să fii de acord să te rogi ORIUNDE (și la tine ĂŽn Biserica Ortodoxă, și ĂŽn alte clădiri) cu musulmanul, cu budistul, cu catolicul…crezând că astfel realizezi ”unitatea” de credință când de fapt, tu-ți pângărești Biserica prin ĂŽmpreună-rugăciunea cu cei care se ĂŽnchină idolilor, nu lui Dumnezeu: Budha, Alah, Mohamed, etc…amestecând rugăciunea curată către Adevăratul Dumnezeu cu idolii neamurilor care-s draci!

    Ecumenismul, ĂŽn adevăratul sens al cuvântului ĂŽnseamnă aderarea celorlalte culte (nu biserici, cum se auto-intitulează ele…) păgâne sau ne-păgâne la UNA, SOBORNICEASCĂ și APOSTOLEASCĂ BISERICĂ ORTODOXĂ…UN DOMN, O CREDINȚĂ, UN BOTEZ, după cum se spune că va fi/reveni, dar DOAR ĂŽn timpul prigoanei demente când, după recunoașterea evreilor că s-au ĂŽnchinat Antihristului și nu adevăratului Mesia, se vor uni sub pulpana ortodoxiei pentru foarte scurt timp și atunci va avea EFECT propovăduirea Evangheliei la TOATE neamurile, inclusiv aderarea din/cu suflet a celor care se vor trezi!

    1. O mica indreptare: ecumenismul nu e bun nici ca nume. In ortodoxie se spune ecumenic sau ecumenicitate. Traim vremuri grele…

  4. Așa spun și Sfinții Părinți , ce timpuri am ajuns sà tràim, să ne rugăm Bunului Dumnezeu sã ne lumineze sà mergem pe calea cea dreaptă și strimtă ce duce la Mîntuire,nu va fi ușor Doamne ajută -ne la toată lumea

  5. Același episcop mărturisea cu puțin timp în urmă, la presiunea citorva ortodocși, că sunt eretici catolicii și protestanții. Era în fața Patriarhiei. Este atât de dureros să vezi ce se întâmplă în Biserică în zilele noastre! Mila Domnului peste noi toți!

  6. Un preot și soția lui au murit în accidentul grav din Slobozia. Cei doi se întorceau dintr-un pelerinaj la Ierusalim

    Un preot și soția lui au murit în accidentul de circulație produs în apropiere de Slobozia, miercuri dimineață. Părintele era la volanul mașinii care a intrat pe contrasens, izbindu-se de un TIR.

    Identitatea victimelor s-a aflat la câteva ore de la groaznicul accident de circulație, polițiștii stabilind că preotul și preoteasa veneau dintr-un pelerinaj la Ierusalim. Ei aterizaseră la Otopeni, își luaseră mașina și se îndreptau către casă, în Tulcea. Preotul slujea în comuna tulceană Peceneaga.
    Groaznicul accident de circulație a avut loc miercuri dimineață, la ieşirea din Slobozia Nouă, în judeţul Ialomiţa, pe DN 21. La câteva ore a devenit publică informația că victimele accidentului erau un preot și soția lui, iar acesta a fost identificat drept părintele din localitatea Peceneaga, potrivit publicației Tulcea Noastră.

    Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița, părintele a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, izbindu-se de o autoutilitară.
    „Cele două persoane din autoturism erau încarcerate, fiind nevoie de executarea unor manevre complexe de scoatere a trupurilor vătămate dintre fiarele mașinii” se arată într-un comunicat al Poliției.
    Potrivit sursei citate, preotul și preoteasa aterizaseră cu doar câteva ore înainte pe aeroportul Henri Coandă, în urma unei călătorii de la Ierusalim, şi se îndreptau spre casă.

    Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a spus că că „se îndreptau de la Ierusalimul pământesc, la Ierusalimul Ceresc”.
    „Păcat de aşa necaz. Părintele era un om bun şi era iubit de toată lumea. Vestea a căzut peste oamenii din localitate ca un fulger. Dumnezeu să îi odihnească în pace, pe amândoi”, a declarat primarul comunei Peceneaga.

    Vrea cineva să emită vreo considerație asupra acestei întâmplări?

    Please, be my guest.

    1. În primul rând, ”de morți” numai DE BINE…nu? NU S-A SPUS OARE că, la vremurile din urmă VEI FI INVITAT cu surle și trâmbițe ĂŽn Țara Sfântă dar să NU te duci? De ce? Pentru motivul intrării acolo, numai dacă ai pașaport biometric, deci…din start S-A FOLOSIT DE SCOP bun ĂŽn aparență (vizitarea Ierusalimului) scuzându-și MIJLOACELE (actele biometrice).

      În al doilea rând, este recomandat preoților în general, să nu-și ia carnet de conducere din pricina ivirii posibilității (din ciuda și invidia satanei) să rănească până la invaliditate un om sau să-l omoare, ceea ce ar duce la mustrări de conștiință, scos bani din buzunare și LIPSA SLUJIRII LA ALTAR pentru omor, chiar și din culpă!

      Cert e că Dumnezeu l-a luat ĂŽn momentul cel mai bun al vieții sale când, fie ĂŽn Rai cu drepții, fie ĂŽn Iad, la o muncă mai ușoară fiindcă EL a VĂZUT că dacă l-ar mai fi lăsat, nu i-ar fi fost spre mântuire sau spre osândă mai mică…iar faptul că a murit așa groaznic, ĂŽn accident de mașină, arată și o pedeapsă dar și o binecuvântare = pedeapsă pentru folosirea pașaportului biometric de care nu cred că nu știa că nu trebuia să-l ia și binecuvântare pentru PLATA acestei greșeli AICI și nu DINCOLO pentru că, cei care au parte de morți urâte, fulgerătoare, degradante, terifiante sau sunt UCIȘI de către alții….li se iartă mult din păcatele avute/făcute pe pământ….cel puțin jumătate!

      Concluzia mea: l-a/i-a luat Dumnezeu de pe pământ, În momentul cel mai potrivit/propice pentru mântuirea lor.

  7. Mai trebuie să-și ceară scuze papistașii, ungurii, turcii, greco-catolicii, evanghelicii în numele strămoșilor lor că n-au persecutat sau omorât mai mulți români ortodocși (pleonasm vreo 1500 de ani). Am putea propune chiar să-i ridicăm o statuie la Sibiu generalului Buccow (un alt Adolf), pentru distrugerea sutelor de Biserici ortodoxe și asasinarea atâtor români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button