X

Papa Francisc solicită episcopilor chinezi să arate „loialitate” autorităților civile

Papa Francisc solicită episcopilor chinezi să arate „loialitate” autorităților civile

Papa Francisc a îndemnat episcopii chinezi să arate respect și loialitate față de Partidul Comunist Chinez de guvernământ ca fiind credincioși „membri ai poporului chinez”.

Ziarul Vatican, L’Osservatore Romano, a publicat un articol duminică în italiană, engleză și chineză, spunând că papa a invitat „toți episcopii să-și reînnoiască aderarea totală la Hristos și la Biserică”.

În același timp, „ca membri ai poporului chinez, ei sunt obligați să arate respect și loialitate față de autoritățile civile”.

Articolul a arătat că astfel episcopii trebuie să înțeleagă cuvintele lui Iisus: „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului, şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu” (Mt 22,21).

Ziarul chinez de stat, Global Times, a numit declarația „cel mai recent gest de bunăvoință al pontifului față de Beijing”.

Papa Francisc „a chemat șapte episcopi chinezi, ale căror îndatoriri pastorale au fost făcute publice duminică, pentru a arăta” respectul și loialitatea față de autoritățile civile”, respectând în același timp credința lor”, a afirmat articolul.

„Anunțul arată că Vaticanul cheamă pe toți clericii și credincioșii, inclusiv pe cei care se consideră din „bisericile subterane”, să fie în solidaritate și să sprijine îndatoririle pastorale ale episcopilor”, a declarat Wang Meixiu, o cercetător de la Academia Chineză de Științe Sociale, potrivit Global Times.

Fostul episcop de Hong Kong, Cardinalul Joseph Zen, a declarat pentru Breitbart News într-un interviu acordat săptămâna trecută că catolicii din China suferă „o confuzie imensă” din cauza recentului acord între Vatican și Partidul Comunist din China (CPC) autoritatea guvernului privind numirea episcopilor catolici.

„Acordul provizoriu dintre Sfântul Scaun și guvernul chinez este o înțelegere secretă”, a spus Cardinalul, „și nimeni nu știe exact ce a specificat”.

„Oficialii guvernului încearcă să-i preseze pe toți catolicii să se alăture Asociației Patriotice”, a spus Zen, „dar acest lucru nu a fost impus de Vatican. Nu a existat nici o fuziune între Asociația Patriotică Catolică și biserica subterană.”

Cu toate acestea, a spus el, „comuniștii profită de această confuzie pentru a încerca să forțeze catolicii să se alăture”.

„Trebuie să ne studiem istoria”, a spus Cardinalul. „De ce există în primul rând două comunități catolice? A fost un motiv. Asociația Patriotică Catolică învață împotriva doctrinei catolice și acest lucru nu s-a schimbat”.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. Ce ticalosie…Ascultati de statul dictator chinez, ca altfel meritati sa fiti si voi torturati si omorati in lagarele de concentrare din China. Cate atrocitati intr-o singura tara imensa si nici un organism international nu face nimic. Comunismul a dat intotdeauna gres, indiferent de specificul lui capitalist din China. Aici medicii se plang ca nu mai fac fata numarului imens de recoltari de organe de la detinuti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.