X

Siropul de tuse pentru copii, Eurespal poate provoca afecțiuni cardiace. A fost oprit de urgență de la vânzare

Unul dintre cele mai folosite siropuri de tuse pentru copii, Eurespal, a fost retras astăzi din toate farmaciile din România, dar și din întreaga Europa. Alerta a venit tocmai din Franța, unde noi teste au scos la iveală faptul că medicamentul poate provoca afecțiuni cardiace.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Toate farmaciile din România au primit astăzi o notificare urgentă, care prevede oprirea de la comercializare a unui medicament produs în Franța, după ce un studiu a scos la iveală faptul că o substanță din componența acestui medicament poate provoca afecțiuni cardiace.

Decizia de oprire de la comercializare a fost luata după ce Agenția Națională de Securitate a Medicamentului din Franța a emis o alertă în țara respectivă. Este vorba despre medicamentul Eurespal (sirop și comprimate). 

Atenționarea a fost emisă astăzi și în Romania, de către distribuitorii de medicamente, cu recomandarea de a se opri de la vânzare. De asemenea, Agenția Națională de Securitate a Medicamentului a solicitat pacienților care au achiziționat deja medicamentul să nu îl mai folosească și să îl ducă înapoi la farmacie.

Agenția franceză a medicamentului ANSM a fost anunțată de către producătorul Laboratoires Servier de decizia de retragere de pe piață a medicamentului fenspirid (Pneumorel în Franța, Eurespal în România) din cauza noilor dovezi de creștere a riscului de aritmii cardiace (prin alungirea QT). În România mai există și un alt preparat cu fenspirid (Epistat de la Gedeon Richter).

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button