X

„Episcop” schismatic slujește Sfânta Liturghie la Mănăstirea Pantocrator de pe Muntele Athos

Photo: spzh.news
Foto: spzh.news

Sindicatul Jurnaliștilor Ortodocși relatează că un reprezentant al bisericii schismatice ucrainiene, „episcopul” Pavel al diocezei de Odessa și Bălți, a slujit la Sfânta Liturghie din 8 februarie la Mănăstirea Pantocrator de pe Muntele Athos

Photo: spzh.news
Foto: spzh.news

Delegația schismaticilor a slujit, de asemenea, și Vecernia cu o seară înainte. Site-ul diocezei de Odessa a relatat pe 7 februarie că delegația, condusă de „episcopul” Pavel, este într-o vizită la Muntele Athos, la invitația Patriarhului Bartolomeu.

Pantocrator este una dintre cele 5 din cele 20 de mănăstiri care au votat pentru a fi trimisă o delegație la întronizarea „mitropolitului” Epifanie Dumenko la Kiev din data de 3 februarie, împreună cu mănăstirile Iveron, Stavronikita, Xenophontos și Koutloumousiou.

Deși Muntele Athos nu a trimis o delegație, Starețul Alexios al Mănăstiri Xenophontos, Ieromonahul Maxim de la Vatopedu și Ieromonahul Chrysostomos al Schitului Sf. Pantelimon de la Koutloumousiou au participat ca parte a delegației Patriarhiei Constantinopolului. Toți cei trei au slujit și ei liturghia schismatică. Starețul Efrem de la Vatopedu trebuia, de asemenea, să participe dar a suferit un atac de cord înainte de a ajunge la Kiev. A fost operat la inimă marțea trecută.

Alte mănăstiri, incluzând aici Filoteu și Karakallou, au spus că-și vor închide porțile dacă Epifanie Dumenko vizitează Sfântul Munte.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
EcumenismAnti-BisericăÎnșelăriUcraina
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.