X

„Episcop” schismatic slujește Sfânta Liturghie la Mănăstirea Pantocrator de pe Muntele Athos

Photo: spzh.news
Foto: spzh.news

Sindicatul Jurnaliștilor Ortodocși relatează că un reprezentant al bisericii schismatice ucrainiene, „episcopul” Pavel al diocezei de Odessa și Bălți, a slujit la Sfânta Liturghie din 8 februarie la Mănăstirea Pantocrator de pe Muntele Athos

Photo: spzh.news
Foto: spzh.news
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Delegația schismaticilor a slujit, de asemenea, și Vecernia cu o seară înainte. Site-ul diocezei de Odessa a relatat pe 7 februarie că delegația, condusă de „episcopul” Pavel, este într-o vizită la Muntele Athos, la invitația Patriarhului Bartolomeu.

Pantocrator este una dintre cele 5 din cele 20 de mănăstiri care au votat pentru a fi trimisă o delegație la întronizarea „mitropolitului” Epifanie Dumenko la Kiev din data de 3 februarie, împreună cu mănăstirile Iveron, Stavronikita, Xenophontos și Koutloumousiou.

Deși Muntele Athos nu a trimis o delegație, Starețul Alexios al Mănăstiri Xenophontos, Ieromonahul Maxim de la Vatopedu și Ieromonahul Chrysostomos al Schitului Sf. Pantelimon de la Koutloumousiou au participat ca parte a delegației Patriarhiei Constantinopolului. Toți cei trei au slujit și ei liturghia schismatică. Starețul Efrem de la Vatopedu trebuia, de asemenea, să participe dar a suferit un atac de cord înainte de a ajunge la Kiev. A fost operat la inimă marțea trecută.

Alte mănăstiri, incluzând aici Filoteu și Karakallou, au spus că-și vor închide porțile dacă Epifanie Dumenko vizitează Sfântul Munte.

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button