X

ROMANIA: O femeie pieton a fost impuscata in cap de un politist ce a tras asupra unui autoturism al carui sofer a refuzat sa opreasca

VICTIMA COLATERALA in RAZBOIUL STATULUI IMPOTRIVA CETATENILOR?

Foto: https://www. salon.com/2013/08/22/10_shocking_examples_of_police_killing_innocent_people_in_the_war_on_drugs_partner/

O femeie din județul Mureș a fost împușcată în zona capului, din greșeală, de un polițist care urmărea un șofer fugar. Victima este în stare gravă, internată la Spitalul Clinic Județean Cluj, în Clinica de Neurochirurgie.
Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că incidentul s-a produs vineri seara, când un echipaj rutier din cadrul Poliției Reghin a efectuat semnal regulamentar de oprire unui șofer aflat în trafic. Acesta nu a oprit, însă, continuându-și deplasarea.
Astfel, polițiștii rutieri au pornit în urmărirea mașinii, care a fost dată în consemn colegilor aflați în direcția spre care se îndrepta fugarul. În zona localității Aluniș polițiștii au identificat din nou autoturismul și au efectuat din nou semnal regulamentar de oprire, dar nici de această dată șoferul nu s-a conformat.
Astfel, un polițist a efectuat foc de armă asupra autoturismului, însă, în urma uzului de armă, un glonț a lovit, în zona capului, o femeie de 59 de ani, din localitatea Aluniș, care se afla în zonă, ca pieton.
Sursele citate arată că în acel moment oamenii legii au abandonat urmărirea autoturismului și i-au acordat primele îngrijiri femeii, solicitând și intervenția unei ambulanțe la fața locului. Femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Mureș, fiind apoi transferată la Spitalul Clinic Județean Cluj- Clinica de Neurochirurgie.
Șoferul fugar a fost oprit în localitatea Răstolița și au fost aplicate măsurile legale. În acest dosar, polițiștii fac cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea incidentului.
Sursele citate au declarat, de asemenea, că polițistul care a rănit-o pe femeie are 48 de ani. Poliția Mureș a transmis, sâmbătă, că vineri seara a fost folosit armamentul din dotare, întrucât autoturismul urmărit rula cu viteză foarte mare înspre polițiști. De asemenea, șoferul fugar a pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Asadar, daca nu opresti masina, politia poate trage asupra ta? Este o infractiune atat de grava incat meriti sa fi executat fara judecata?

Si daca il impuscau pe sofer in cap, era totul ok? Nu mai valoreaza nimic viata in tara asta?

Ce regulamente (sau cum s-or numi ele) le permit politistilor sa traga asupra unei masini aflate in miscare intr-o zona populata? Nu e evident ca probabilitatea de a ricosa glontul din tabla sau de a traversa geamurile masinii este foarte mare, rezultand de aici ranirea sau uciderea nevinovatilor din jur? Sau le trecem la victime colaterale si e totul ok?

Exista astfel de legi care sa permita astfel de actiuni? Daca da, atunci vorbim efectiv despre un razboi al statului (prin institutiile sale de forta) impotriva cetateanului.

Iar daca politistul a actionat ilegal, se vor lua masuri? Oricum, aceasta fapta dovedeste mentalitatea unor oameni ai legii.

Cititi va rugam si:

Fenomenul polițistului UCIGAȘ, ulterior SINUCIGAȘ. Al doilea caz din ultimele luni

Crimă dublă în Pitești. Un POLIȚIST și-a ÎMPUȘCAT copilul de 3 ani, apoi s-a sinucis

România, condamnată la CEDO pentru TORTURĂ în cazul elevului de liceu bătut în sediul Poliţiei

A spus comisarul TRAIAN BERBECEANU despre MIRCEA BADEA ca trebuie batut pe strada pana la ruperea oaselor?

Care-i proportia lor? Nu stim, dar ne e teama…

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. O sa dea polițaiul la declarații de o sa i se acrească. Consider ca știrea nu ne spune tot:ori fugarul era căutat și nu a oprit mașina ca știa ce îl așteaptă, ori polițaiul se credea în filme western și a vrut și el sa vadă cum e pe viu (adrenalina).

  2. Se poate trage numai daca soferul chiar pune in pericol viata altor persoane dar trebuie sa te asiguri ca nu pui in pericol viata cetatenilor prin uzul de arma. Din informatii reiese ca omul a exagerat. Nu reiese faptul ca se impunea uzul de arma si e clar ca omul nu a luat in calcul toate regulile ce reglementeaza uzul de arma. In trecut se mai facea uz de arma spre pneuri, acum se considera periculos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button