X

Laserele pot trimite un mesaj audio șoptit direct la urechea unei persoane

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Laserele pot trimite un mesaj audio șoptit direct la urechea unei persoane

Lasere au fost folosite pentru a trimite mesaje audio în șoaptă cuiva de la câțiva metri distanță, într-un mod pe care nimeni din apropiere nu ar putea să-l audă. 

Cum functioneaza: Pentru a trimite mesaje, cercetatorii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) s-au bazat pe efectul fotoacustic, in care vaporii de apa din aer absorb lumina si formeaza unde sonore. Cercetătorii au folosit un fascicul laser pentru a transmite un sunet la 60 de decibeli (aproximativ volumul de muzică de fundal sau conversație într-un restaurant) către o persoană țintă care se afla la 2,5 metri distanță.

O a doua tehnică a modulat puterea fasciculului laser pentru a codifica un mesaj, ceea ce a produs un rezultat mai silențios, dar mai clar. Echipa a folosit-o pentru a transmite muzică, vorbire înregistrată și diverse sunete, toate la volumul conversațional. “Acest lucru poate funcționa chiar și în condiții relativ uscate, deoarece aproape totdeauna există puțină apă în aer, în special în jurul oamenilor”, a spus liderul echipei Charles M. Wynn într-un comunicat de presă. Detaliile cercetării au fost publicate în Optical Letters.

Pașii următori: Teoretic, tehnica ar putea fi utilizată pentru a direcționa un mesaj către o singură persoană la distanță, fără echipament de recepție. Echipa planuieste sa obtina o tehnica pentru a lucra in aer liber, pe distanțe mai lungi. Nu se stie pentru moment dacă această tehnică urmează sa fie folosită în scopuri militare sau de spionaj și poate chiar pentru o publicitate super-direcționată.

Sursa: https://www.technologyreview.com/the-download/612836/lasers-can-send-a-whispered-audio-message-directly-to-one-persons-ear/

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Sau sa il faci pe un om sa auda voci…

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. La 2.5 metrii?! La ce bun așa scurt? Cu microundele/maser se transmite sunetul direct pe creier de la peste 100 de metrii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button