X

Guvernul vrea să apeleze la preoți pentru a informa populația despre trecerea la moneda euro

Foto: https://www. b1.ro/stiri/economic/guvernul-vrea-sa-apeleze-la-preoti-pentru-a-informa-populatia-despre-trecerea-la-moneda-euro-comerciantii-care-vor-urca-preturile-sanctionati-si-mentionati-public-260996.html

Romania va trece la moneda euro in anul 2024, dupa cum a promis premierul Viorica Dancila. Ca atare, va fi lansata o campanie de informare a romanilor, inainte cu aproximativ 12 luni de data tinta de aderare a monedei euro, deci in 2023.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentru a-i informa pe romani cu privire la adoptarea monedei euro, Guvernul vrea sa apeleze, printre altii, si la Biserica.
“Implicarea activa a marilor comercianti, a operatorilor postali, ambasadelor si consulatelor Romaniei si a comunitatilor locale (primarii, scoli, biserici, politie, unitati de forontiera etc.) in diseminarea informatiilor/mesajelor in paralel cu perfectarea si implementarea parteneriatelor cu mass-media”, este una din masurile avute in vedere in campania de informare, potrivit Profit.ro.

Adoptarea euro este o limitare a suveranitatii. Apoi, este foarte posibil sa aiba consecinte negative atat pentru economie cat si pentru nivelul de trai.

Iar ei vor sa implice preotii in asa ceva…

Pe de alta parte, preotii nu sunt functionari, adica nu sunt obligati sa se supuna unor astfel de ordine. Dar cum de totusi sunt inclusi intr-un astfel de plan oficial? Nu cumva Patriarhia si-a dat deja acceptul?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

29 comentarii

  1. De parca preotii n-au alta treaba decat sa se substituie guvernului? Sa-si faca guvernul si banca nationala treaba, si in general sa-si faca fiecare treaba in patratica lui!

  2. Atunci , pe model de reciprocitate și guvernul , băncile, consulatele și toată adunătură de nebuni sa propovăduiască Adevărul evangheliei, pe Hristos.

    1. Astăzi vom discuta despre idioții utili. Se face cumva că lumea se împarte în păpușari și idioți utili.
      Păpușarii sunt mai puțini iar idioții utili sunt foarte foarte mulți.
      Ce înseamnă idiot util, în câteva cuvinte?
      Doi păpușari vorbesc între ei:
      – “Ce face ăla acolo? Ce spune?
      – Păi spune lucrurile care ne convin nouă. El crede că e liber și că își exprimă liber ideile. Și crede în ideile lui. Ideile lui sunt dumnezeul lui. Asta crede el: ideile lui.
      – Bine atunci dacă spune ce ne convine nouă lăsați-l așa, dați-i un salariu bun, lăsați-l să-și facă ce afacere vrea el, oferiți-i tihna de a-și duce copilul la școală, de a-și face vacanțe și de a colecționa timbre sau insecte.” Așa vorbesc păpușarii despre idioții utili. Idioții utili sunt de o nocivitate letală. Se întâmplă uneori ca idioții utili să fie chiar surse de idei pentru păpușari.
      Toată istoria umanității este impregnată de acțiunile idioților utili.
      În fiecare conspirație care a dus la asasinarea unui lider, unui voievod, unui președinte, s-a regăsit acțiunea a cel puțin unui idiot util. Idiotul util este voluntar. El pune de la el, se zbate, se plânge, argumentează, face lobby și toate acestea le face trăind într-o cumplită înșelare. Cred că nu există înșelare mai mare în istoria umanității decât aceasta înșelare:” Opinia Mea”.
      Zic să trecem la cazuri concrete. Aproape în proporție de sută la sută jurnalismul este populat de idioți utili. Majoritatea ajung să fii idioți utili pentru că pur și simplu vor să se audă. Să fie cunoscuți, să fie întrebați pe stradă “ce mai faceți”, să li se spună “mi-a plăcut ce-ați spus în ziua aceea”.
      Ei trăiesc permanenta certitudine că sunt mesianici, providențiali, născuți să schimbe lumea.
      Oamenii servicilor secrete își râd în mustața prin birourile lor, prin mașini, la o șueta discretă cu prietenii apropiați, de enormitățile pe care le debitează idioții utili ajunse și în public.
      Bine, acum trebuie să precizăm că idioții utili se regăsesc într-o proporție îngrijorătoare și în rândul serviciilor secrete. Diferența este că în acest sistem circulă un alt tip de informație. La urma urmei ei tot omul e problema, adică idiotul util.
      În politică procentul este total. Faceți un exercițiu de imaginație: gândiți-va pe repede înainte la câțiva jurnaliști și câțiva politicieni din România care nu au profilul unui idiot util. Uite, chiar aș vrea să vă întreb: fostul manager al Protv ului, Adrian Sârbu, a fost un păpușar sau un idiot util?
      Cristoiu, Cristian Tudor Popescu, Alina Mungiu-Pippidi, Cristian Pârvulescu, Moise Guran, Dobrovolschi, Băsescu, Gelu Voican Voiculescu, Iulian Vlad, Pacepa, Lucian Mandruta, Dan Tapalagă, Bogdan Chireac și de ce nu, Nicolae Ceaușescu. Care dintre aceștia e păpușar și care idiot util?
      Câți dintre păpușari sunt și persoane publice, la îndemâna cetățeanului simplu?
      Este Bill Gates idiot util sau păpușar?

      “Bine”, o să spuneți, “dar ne-ai prins într-o capcană: să alegem între păpușari și idioți utili. Nu ne lași și varianta oamenilor care spun adevărul.”
      Ba da, vă las și această variantă, cum să nu: dar enumerați-i voi pe aceia.

      Niște pământeni care în prima fază erau pe cale să devină niște idioți utili faimoși, la un moment dat al vieții lor s-au dumirit. Aceștia s-au schimbat totalmente, s-au transformat din posibil idioți utili în oameni ai Adevărului. La vremea aceea acești oameni erau curtați de nivelele înalte ale intelectualității mondiale. Pur și simplu intelectuali din întreaga lume voiau să aibe comerț de idei cu ei. Atenție, vorbesc de perioada în care aceștia erau potențial idioți utili.
      La un moment dat, aceștia și-au schimbat radical viața. Și ce au făcut?

      S-au predat lui Hristos. Toată învățătura intelectuală acumulată până la acea oră ei s-au hotărât s-o disprețuiască.
      Aș enumera aici doar doi dintre aceștia: sfântul Ignatie Briancianinov și sfântul Nicolae Velimirovici.
      Odată ce s-au predat lui Hristos și au devenit clerici cuvântul lor a devenit pârjolitor.
      În aceste condiții, uluită, comunitatea intelectuală mondială și-a revenit din clătinare. Și și-a reluat dorința de a avea comerț de idei cu cei doi. Așa se face că ortodoxia universală recunoaște ca fiind sfinți pe sfântul Nicolae Velimirovici și pe sfântul Ignatie Briancianinov.

      Oameni buni, sunt 2000 de ani de la înviere. Faceți-va voi singuri un inventar al celor care au devenit sfinți în calendarul ortodox în condițiile în care inițial erau niște potențial idioți utili.
      Unii dintre cei care vor citi acest material se vor necăji cumplit, mă vor șterge din lista lor de comunicare. Ei vor zice: “ce mai e și asta? Adică oamenii adevărului nu pot exista decat dacă s-au transformat/ predat lui Hristos? Bigotism de cea mai joasă speță!” vor striga aceștia.

      Pilat din Pont i-a pus o întrebare Mantuitorului Hristos fără sa mai aștepte și răspunsul: “ce este adevărul?
      Este cumplit! Omenirea de la Pilat din Pont încoace caută după adevăr ca după un concept, ca după un sistem de referință. Oare se poate o înșelare mai mare decât atât?
      Adevărul este o persoană nu un concept. Mantuitorul Hristos ne-a spus-o: Eu sunt Calea Adevărul și Viața.
      Adevărul era la 1 metru distanță de Pilat!

      Cum să fii un om al Adevărului dacă tu vrei să te plasezi într-un alt sistem de referință decât acela care se numește Hristos?
      Este cumplit! Softul meu se blochează la aceasta “logica”.

      Părinții care își duc copiii la expoziție de dinozauri și îmbrățișează informația că aceștia au trăit acum 30 milioane de ani, sunt niște idioți utili sau niște oameni ai Adevărului?
      Noi știm că acum 7500 de ani Dumnezeu a dat pământul la cheie lui Adam și Eva: poftim. e gata. mutați-va.
      Tot de acolo știm și care e originea animalelor, originea aerului, originea apei, originea plantelor.
      Evreii care anunță că așteaptă pe mesia sunt păpușari sau idioți utili?
      Ca să știm și noi.
      Asta pentru că noi odată pe an mergem cu lumânarea in noaptea de înviere si îl sărbătorim pe Mesia cel înviat.
      Oops! Ce facem? Houston! We have a problem! Suntem într-un conflict cultural cu evreii. Evreii spun și în ziua de astăzi: amăgitorul acela. Se referă la Hristos.

      Dar națiunea noastră merge cu lumânarea in noaptea de înviere la Cel înviat.
      Hristos a înviat! Strigă preotul.
      Adevărat a înviat! răspund cei din biserică. Nu cumva vi se ridică părul pe mână?Dacă vi se ridică părul pe mână e semn bun să știți.
      După această scrisoare nu vă grăbiți să vă gândiți la xanax și la alte pastile antidepresive. E suficient să credem cinstit în Hristos și toate vor veni de la sine: înțelegerea, luminarea, pacea și un mugur de speranță în mântuire. Așa să ne ajute Dumnezeu!

      PS. În următorul episod vom discuta despre vânduți și lepădați.

      Ar trebui să fac o precizare. Nu mă refer la idioții utili ca la niște persoane cu un intelect scăzut. Eu cred că cei la care mă refer sunt foarte bine garnisiti la mansardă. Însă realmente nu știu ce să facă cu acest mobilier. Mândria pîrjolește intențiile bune și augmenteaza intențiile rele.

      1. Să ne lămurim un pic. Celor care au murit nu am cum să le mai comunic opiniile mele. De ei se ocupă mult mai temeinic decât mine Cel care se ocupă de fiecare dintre noi cu dragoste și cu dreptate: Hristos.

        În schimb, celor care au rămas în viață și care au măcinat ca un cancer sufletele românilor ortodocși frați de-ai mei le declar un război nemărginit. Fără scrupule așa zis duhovnicești.

        Materialul pe care urmează să-l vizionați a fost alcătuit de Cristina Andrei, angajată a televiziunii publice. Cristina Andrei a fost dintotdeauna colaboratoarea lui Titi Dincă, un mare sforar al TVR-ului.

        Titi Dincă este un luptător voluntar înrolat în armata ecumenismului sângeros. Pe Titi Dincă nu l-a programat nimeni, nu l-a întors nimeni cu cheița. El este absolvent de teologie. Dacă astăzi eu nu mă mai pot înțelege cu ortodocși de-ai mei, cu mama mea, cu fratele meu, cu rudele mele, cu cunoștințele mele, acest lucru lucru se datorează în mare parte și lui Titi Dincă și Cristinei Andrei.

        Desigur, nu voi intra noaptea în apartamentele lor spărgând ușa. Nici nu îi voi împroșca cu acid sulfuric prin supermarket. Am făcut această precizare ca să se noteze că noi suntem ortodocși și nu facem astfel de lucruri.

        Dar Titi Dincă și Cristina Andrei trebuie bălăcăriți duhovnicește ori de câte ori avem ocazia.

        Pentru astfel de oameni Hristos a folosit expresia că mai bine și-ar lega o piatră de gât și s-ar arunca în apă.

        Materialul următor ne învață faptul că e un lucru bun că Teoctist și Teofan Savu s-au pupat cu papa și au făcut rugăciune la mesa pe pistă.

        PS. Celor care sunt animați de pudori duhovnicești și spun că una din porunci este să nu judeci, le recomand prietenește să folosească butonul de block de pe WhatsApp pentru că acesta va fi singurul mod în care vor evita să mai primească mesaje de la mine.

        https://www.youtube.com/watch?v=iYUfIjMADrc&feature=youtu.be

        1. Când eram așa zis vedetă la TVR și prezentam matinalul împreună cu Paul Trașcă, am fost chemați amândoi în biroul lui Titi Dinca. Acesta era la acea vreme mahărul TVR-ului. Nu am a mă plânge deloc de atitudinea foarte amicală a lui Titi Dinca.

          Însă nu vă pot ascunde că, dincolo de această atitudine amicală, simți furnicături pe spinare. Ne-a invitat în birou la el. Și, înainte să demarăm orice discuție, ne-a așezat pe amândoi pe două locuri unul langa altul iar în fața noastră a fiecăruia se afla câte o coală de hârtie albă și câte un pix.

          Eu am înțeles din prima tertipul securistic și m-am uitat la mai tânărul meu coleg Paul să văd dacă înțelege.

          Săracul Paul era căzut din lună.

          A trebuit să-i explic după ce am ieșit de acolo.

          Problema de la care se plecase era că noi prezentam un matinal în vremea lui Adrian Năstase. Și eram extrem de virulenți la adresa PSD-ului. Cred că TVR-ul, când și-a dat seama pe cine a angajat la matinal și-a spus că mai bine își băga un băț în c… decât să se fie legat la cap cu noi.

          Titi Dinca a stat de vorbă cu noi despre toate subiectele de pe lume: mai avea puțin să dezbată cu noi alăptatul la morsele din Marea Nordului.

          Nimic despre politică, nimic despre Năstase, nimic despre vreun subiect pentru care am fi fost posibil chemați acolo.

          Așa s-a și încheiat întâlnirea noastră, prietenește.

          Din ce ați citit aici înțeleagă fiecare ce vrea.

          Eu cu băieții ăștia nu vreau să mai am scrupule. Eu le spun doar atât: BAIETI! E RĂZBOI! PREGĂTIȚI-VĂ!

  3. ANAMNÉZĂ s. f. 1. Reamintire a ideilor pe care sufletul le-ar fi cunoscut într-o existență anterioară. 2. Totalitatea datelor pe care medicul le capătă interogând bolnavul cu privire la apariția și evoluția bolii de care suferă, la antecedentele ei etc. – Din fr. anamnèse.

    O anamneza ratată.

    După cum vedeți din definiția de mai înainte anamneza este acea metodă prin care medicii înainte să fi fost puși în posesia unei tehnologii medicale extraordinare se foloseau de informațiile pe care le adunau cu sârguință de la pacienți.

    Societatea românească din ultimii 30 de ani este un pacient. Acestui pacient nu i s-a făcut niciodată, absolut niciodată, o anamneza corectă astfel încât pacientului să i se poată determina un diagnostic exact mulțumită căruia să se înceapă de urgență tratamentul de vindecare.

    Nu o să mă lansez în teorii abstracte și pierzătoare de timp.

    Este limpede ca înainte de 89 au fost două categorii de populație în România. Cei care au suferit realmente din cauza demenței ideologiilor acelor vremuri și cei care nu au suferit.

    Dacă veți reuși să traversați cu calm această ultimă afirmație a mea probabil că veți ieși mai câștigați din citirea a ceea ce urmează.

    În timp ce o masă mare de oameni mureau în închisorile comuniste doar pentru că exprimaseră niște idei care nu erau în acord cu ideologia vremii respective o altă parte a populației României aștepta să bage pulpe de pui la Big, se descurca așa cum putea pe ici pe colo să facă rost de o bucată de carne, de 5 l de motorină, de o bucată de cașcaval, ness, săpun Rexona, banane și portocale. Și să se uite la serialul Dallas.

    Nume răsunătoare din societatea românească mergeau la sfârșitul lunii la caserie ca să își ridice leafa trăind cu impresia că sunt luptători împotriva sistemului.

    Vorbim aici despre grupul Divertis, vacanța Mare, Alexandru Andrieș, Nicu Alifantis, Valeriu Sterian, Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Toma Caragiu, Jan Constantin, Gheorghe Dinică, Dem Rădulescu, Mircea Dinescu, Amza Pellea, Angela Similea, Irina Loghin, Ion Dolănescu, Adrian Păunescu, Corneliu Vadim Tudor, Mihai sora, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu și vă invit pe dumneavoastră să completați lista pentru că o știți la fel de bine ca și mine.

    Acești oameni, unii dintre ei, au spus pe scenă glume antisistem și au depresurizat de comun acord cu Securitatea starea de spirit a națiunii.

    A suferit vreodată grupul Divertis pentru glumele antisistem pe care le făcea?

    A suferit vreodată în pușcărie Toma Caragiu pentru glumele antisistem pe care le făcea?

    Au ieșit vreodată să spună: “ne oprim cu glumele, acest sistem este dement și omoară oameni. Ceaușescu trebuie înlăturat, comunismul trebuie desființat”?

    Nu am auzit.

    În timp ce părintele Arsenie Papacioc era băgat șase zile într-un soi de frigider din care majoritatea deținuților după trei zile intrau linie dreaptă spre moarte, categoriile de cetățeni enumerate de mine mai sus se luptau catifelat cu sistemul.

    Pe mine să nu mă luați cu rahaturi de astea.

    Mie să nu îmi prezentați pe aceștia ca pe luptătorii rezist antisistem din regimul comunist. Acesta este motivul pentru care noi în ziua de astăzi nu mai ieșim din amețeala în care se află societatea românească.

    Pentru că noi nu am făcut niciodată o anamneza corectă si nu am dat restart niciodată la societatea noastră nu printr-o epurare fără discernământ, nu printr-o epurare similară epurărilor făcute de regimurile descreierate: fie ele comuniste sau naziste.

    Țara noastră arată ca un ca o locuință plină de șifoniere în care sunt numai cadavre.

    Cum ai deschis ușa unui astfel de șifonier, cade un cadavru peste tine. Noi trăim cu cadavrele la noi în casă.

    Îmi aduc aminte, cu ceva ani în urmă, fosta cântăreață Mihaela Mihai începuse un demers public prin care dorea ca artiștii de dinainte de 89 să beneficieze și ei de niște pensii decente.

    Când i-am spus față în fața lui Florin Călinescu că acesta este un demers ipocrit, pentru că acești artiști huzureau pe vremea lui Ceaușescu când făceau turnee în toată țara în grădinile de vară ale orașelor erau bine mâncați erau bine băuți, se bucurau de faimă și lumea de-abia aștepta să îi atingă, Florin Călinescu s-a uitat la mine ca la un nebun.

    Acești oameni și-au consumat satisfacțiile în acea perioadă. Nu e treaba mea dacă ei s-au îngrijit sau nu de vechimea lor pe cartea de muncă. Și nici nu e treaba mea să discut despre acest lucru.

    Treaba mea este să le spun în față că au conviețuit ipocrit cu acel sistem.

    Terminați cu prostiile.

    Fugiți de Dragnea și Dancila ca să dați peste Iohanis, PNL, USR, Ponta și alte desene animate. Bineînțeles că și Dragnea și Dancila sunt desene animate. Nici oponenții lui Dragnea din PSD nu vor să se dezică de puii care au crescut mari și frumoși sub aripile cloștii Ion Iliescu.

    Cloșca numită Ion Iliescu a născut pui vii: Hrebenciuc, Șerban Mihăilescu, Mischie, Oprișan, un pic mai târziu Radu mazăre, și alți baroni locali pe care nici un oponent de-ai lui Dragnea din PSD nu i-a recuzat.
    PSD ar avea șansa incredibilă de a deveni un partid buldozer România dacă liderii lui ar ieși și ar spune:

    “La lada de gunoi ai istoriei cu Ion Iliescu și cu toți baronii pe care acesta i-a cloșcărit! De aici încolo ne vom mai numi PSD doar cu aceste trei litere. Nimic din ce a fost psd-ul odată nu va mai primi acordul nostru. Condamnăm cu fermitate toate devalizările făcute României de această gașcă de derbedei pușcăriabili în ultimii 30 de ani.”

    (Vă rog să mă iertați că l-am uitat aici pe Adrian Năstase.)

    Este singura metodă prin care PSD ar putea să-i trimită pe oponenții lui: Iohanis, USR, PNL, Ponta, să-și facă harakiri.

    Românii nu sunt proști.

    Românii vor zice: “incredibil!! Așa ceva n-am auzit de la revoluție încoace. Da, PSD-ule, În aceste condiții îți vom da votul nostru masiv.”

    Iar acum mă ciupesc urgent de obraji ca să mă trezesc din visul care m-a determinat să scriu aceste rânduri despre PSD. N-am nici cea mai mică speranță că PSD îi va condamna pe cei care au predat pe tavă România altor națiuni, altor corporații, altor interese decât cele românești.

    În acest vid de conștiință națională este totalmente explicabil că securiștii își fac partide și joacă tontoroiul cu o veselie debordantă în fața ochilor noștri, determinându-ne să ne acuzăm reciproc și sistematic că suntem proști și netrebnici și că merită să părăsim România și să rămână aici proștii și netrebnicii care oricum la un moment dat vor trebui înlocuiți pe sistem copy-paste de o altă populație mai vrednică care va ști să facă autostrăzi, spitale și școli.

    Chiar dacă nu o spun limpede, gânditorii de serviciu ai României Moise guran, Cristian Tudor Popescu, Alina Mungiu-Pippidi, Sorin Ioniță, Lucian mândruță, Lucian boia, Dragoș pătraru, Victor Rebengiuc, Mihai Șora, Oana Pellea, marius Manole, Cristian Pârvulescu, cetățeni progresiști openminded ai României, asta își doresc: înlocuirea populației României cu o populație cu adevărat vrednica.

    În aceste condiții las la o parte orice iubire fățarnică de aproapele, orice diplomație, orice dialog care ar presupune și un compromis și vă spun doar atât:

    VA DECLAR RĂZBOI!

    Și sunt dispus sa duc acest război folosindu-ma de regulile războiului: una dintre reguli este aceea că în război nu prea sunt reguli.

    Urmăriți vă rog documentarele care vorbesc despre măcelărirea Germaniei de către aliați și de către ruși în cel de-al doilea Război Mondial și veți vedea că cei care ne învață political corectness nu au respectat niciun dumnezeu din dumnezeii la care se închină ei astăzi aducând populația Germaniei îmi prag de exterminare.

    Pe această cale îmi cer iertare întregii populații a Germaniei pentru că o viață întreaga am înghițit căcatul furnizat de păpușarii lumii din care reieșea că Germania a inaugurat și întreținut un holocaust care nu se compara cu nimic din atrocitățile făcute pe planeta pământ.

    O minciună ordinară pentru care îmi cer iertare națiunii Germane. Cifrele absolute sunt cutremurătoare în ceea ce privește numărul morților germanilor din cel de-al doilea Război Mondial, la care se adaugă numărul morților din Rusia și țările Uniunii sovietice.

    Vreți un partid nou care să relanseze România?

    Nu o să îl aveți niciodată.

    Lucrurile sunt atât de stricate încât dumnezeul la care se închină progresiștii numit DEMOCRATIA și-a întors fața și de la aceștia. Progresiștii și-au scârbit pe dumnezeul lor.

    Așa să ne ajute Dumnezeul nostru, domnul nostru Iisus Hristos!

    1. O discuție pornita de o prietena.

      Ea: “Voi fi in țara de sărbători dar pana atunci dacă tot vrei sa faci ceva pt țara…de ce nu te înscrii in partidul realitatea?”

      Eu:
      I have my own reasons. Am sesizat că discursul meu nu s-ar potrivi cu discursul lui Cozmin. Dacă as sta cu Cozmin în aceeași cameră și aș spune ce am de gând să spun, în privat desigur, ar începe să pâlpâie becurile în tavan și să scârțâie scaunul sub el. Metaforic vorbind. Ar putea să riște să se întâlnească cu mine. La urmă urmei ce ar avea de pierdut? Niște timp. “M-am întâlnit cu un țăcănit cu barbă la rugămintea Alexandrei. Asta e.” Dar ce ar putea avea de câștigat? Sa rămână un pic cam uluit in sensul bun.
      Alexandra, imaginează-ți, puteam fi un alintat al societății. Puteam să mă mut lejer de la o televiziune la alta, de la un radio la altul. Era interesant când mă întâlnea lumea prin Carrefour și spunea “Oooo! Domnu Filip! Ce mai faceți?”. Era plăcut când mergeam la Administrația Financiară sau la înmatriculat mașini și eram recunoscut la ghișeu și tratat preferențial. Totul mergea ușor și veniturile erau îndestulătoare. Parca nu te-ai mai fi despărțit de acel stil de viață.
      Soția mea a luat parte la înființarea Protv ului cot la cot cu Gradea Călinescu Costi Mocanu Spiridon Nety Sandu Esca, cu toți. Ulterior soția mea a fost asistenta lui Boncea. Apoi a făcut parte din General Director Office al lui Adrian Sârbu. Soția mea i-a însoțit în avion la Paris pe Cristian Tudor Popescu, Cornel Nistorescu, Ion Cristoiu, Horia Alexandrescu și alții. Aceștia erau plimbați la Paris și în alte orașe ale lumii pe banii evreului Ronald Lauder care deținea CME, compania mamă a Protv ului. Cat a durat spălarea pe creier a românilor ca să meargă la referendumul pt intrarea în NATO și să voteze DA covârșitor? Protv nu a fost instalat pe piața românească de media ca să producă bani. Dimpotrivă, Protv a revoluționat sistemul de salarizare din televiziunile din România acelor ani. Anonimi sadea au devenit vedete pentru tot restul vieții. Până și bucătarul Petrișor. Protv a aruncat cu bani în stânga și-n dreapta prin acele premii uluitoare pentru acea vreme date la matinal zilnic și miliardul dat de Revelion. Păpușarii au bani de se plictisesc. Problema e cum să puna acești bani la lucru pentru a schimba lumea după cum vor iei. Eu personal am lucrat la Cristian Burci, trust de media plătit din banii PSD. Unul din acționari Miron Mitrea. Păi ce-am pățit eu acolo e incredibil. Românii de astăzi sunt năuciți. Singurul lucru pe care îl mai fac bine este să împingă căruciorul printre rafturile de la Carrefour. Eu nu îi beștelesc pe frații mei români. Îi compătimesc și vreau să le pun electroșocurile pe piept celor care mai pot fi resuscitați. Este suficient să se produca o crăpătură cu adevărul. Apoi crăpătura se va largi. Dar când vom face asta?
      Am lucrat scenarist la Florin Călinescu la Chestiunea zilei. Am fost introdus de Florin Călinescu în biroul lui Adrian Sârbu ca să mă pregătească să devin moștenitorul lui la matinal. Sârbu stătea cu picioarele pe birou și mă întreba: deci noi vrem să facem niște bani aici nu-i așa? vrem să câștigăm bani nu-i așa?”
      I-am răspuns: “banii sunt o consecință a lucrului bine făcut. O să vină și banii. Noi să ne facem treaba bine.”
      Se pare că o vreme am fost un idiot util. Serviciile secrete și jurnaliștii nu mai sunt cu noi. Noi suntem considerați, să mă Ierți, pulimea.
      “Muriți nenorociților, descurcați-vă. Noi nu mai suntem cu voi. Noi avem deziderate mult mai înalte. Muriți, voi pulimea. Pentru voi avem vaccinuri, mâncăruri infestate, radiații, trafic insuportabil, stres și umilire. Urinam pe voi.”
      Acesta este mesajul pentru noi, oamenii de rând. Cine sunt învățătorii? Cristian Tudor Popescu, Moise guran, Cristian Pârvulescu, Alina Mungiu Pippidi, Pleșu, Liiceanu, Patapievici, Dinescu, Mândruță, Lucian Boia, sociologi, psihologi etcetera. Aceștia ne sunt învățători? Atunci ne mai miră de ce națiunea se transformă într-o populație? Ne mai miră de ce românii cred unii despre alții că sunt niște neisprăviți și părăsesc România cu scârbă? Ne va scoate cineva din șahul în care suntem ținuți când de un partid politic când de altul? Si toți merg să ia aprobare de la Înalta poartă americană rusească germană, după cum e cazul. De ce eu ca antipesedist convins am ajuns în așa hal încât să consider discursul Vioricăi Dancila la Bruxelles ca unul istoric iar discursul Mariei Grapini ca pe unul care m-a răzbunat? De ce actorul Florin Zamfirescu este demonizat în acest moment de presă de chiar scriitorul și gazetarul Miron Radu Paraschivescu? De ce atunci când cineva doar emite niște îndoieli asupra calității relației României cu UE este demonizat instantaneu în presă și prezentat ca un primitiv bigot prost și în cele din urmă nepatriot. În ce glumă proastă ne aflăm? Ce organizație publică din România de astăzi are măcar câteva elemente din mesajul pe care ți l-am enumerat aici și nici măcar n-am început bine. Mai am o grămadă de spus.Este cineva dispus să asculte?

      Uniunea europeană repetă descreieratul mesaj: “Trebuie să dați examen ca să intrați în Uniunea Europeană. Greșit, deloc -stimată Uniune europeană! Voi trebuie să dați examenul de revenire în Uniunea Europeană. Europa a devenit civilizată prin creștinare. Înainte de marea schismă din 1054 Europa era încreștinata de ortodoxie. Lucrurile aveau noimă. Lucrurile aveau o noimă chiar și pe vremea lui ștefan cel Mare și a lui Constantin Brâncoveanu. Voi ce ați făcut Uniune europeană? Când noi trăiam comunismul, primeam de la voi casete video cu occidentali în pielea goală cu cu un păr pubian uriaș care se împreunau drăcește. Adică noi românii mai puneam mâna pe câte o casetă video ca să ne uităm la filme porno. Apoi tot voi Uniune Europeană ați oficializat anormalitatea adică homosexualitatea, genul si alte înfricoșătoare deviații. Sunteți realmente psihanalizabili. Astăzi Grecia Serbia România Bulgaria Rusia și alte câteva țări Moldova Ucraina se numără printre țările care au conservat spiritul european. Nu noi suntem cei care am deviat. Voi sunteți cei care ați deviat. Așadar vă invităm să dați examen să intrați în Uniunea Europeană. Mai întâi exista morala creștină și apoi supermarketurile. Voi astăzi ne dați exemplu de civilizație cu supermarketurile cu multinaționalele și cu logica voastră infailibilă trase parcă din duhul al vostrului Papă. Măcar atât putem să vă spunem: nu suntem de acord cu voi! Objection your honour prosecution! Objection! Vă întrerupem discursul vostru descreierat în avalanșa pentru că sunteți în derivă. Ca să puteți să ne auziți mai întâi trebuie să vă opriți din vorbit. Noi suntem europeni de când lumea și geografic și cultural și religios. A ne plasa în afara Uniunii Europene este un semn de crasă necunoaștere a istoriei. Dar voi știți foarte bine asta. Numai că sunteți vicleni. Stop joc! Rămânem europeni cu voi dar prin negocieri. Nu vrem să acceptăm homosexualitate oficializată în schimbul know-how-ului. Nu ne interesează. Iar punctele de negociere vor continua.

      De ce când vine vorba de political corectness și de multiculturalism aceste două concepte nu pot fi aplicate ortodocșilor? De ce ortodocșii sunt considerați de cea mai joasă speță categorie când vine vorba de iubire de aproapele ?
      Incearcă cumva Uniunea Europeană să îi învețe pe ortodocși ce este aceea iubire de aproapele? Este un semn de cruzime să-i spui unui homosexual: “ești în păcat. nu mă pot alătura ție. nu pot să zic rugăciune cu tine la începutul și la sfârșitul mesei. nu sunt de acord cu tine”?
      Ortodocșii cred că acesta este un păcat. Ce să facem acum? O să dăm un delete întregii națiuni române ortodoxe pentru că chipurile traiesc o existența greșită din punct de vedere dogmatic? Să înlocuim cu copy-paste națiunea română cu națiune mai vrednică, mai iubitoare de aproapele? Vă pun această întrebare vouă iubitorilor de political corectness, vouă celor care ne învățati ce este iubirea de aproapele. Adică ție Moise Guran, adică ție Vlad Petreanu, adică ție Alina Mungiu-Pippidi, adică ție Cristian Tudor Popescu, adică ție Cristian Pîrvulescu, adică ție Lucian mândruță, adică ție Cartarescu adica tie celui care te simți în același duh cu cei enumerați. Aaa! Nu vă convine abordarea ortodoxă?
      Plecați voi! Noi rămânem aici în prostia noastră. De ce să-ți bați mintea cu prostul ? Lasați-ne așa în prostia noastră. Firește că nu suntem proști dar e treaba voastră ce vă umblă vouă prin cap. Dacă eu sunt nevoit să explic unei fetițe de clasa treia care este cu mine în mașină ce este homosexualitatea și ce se întâmplă fizic între un bărbat și un bărbat și o între o femeie și o femeie apoi să mă ierte Dumnezeu dar mi-ați declarat război. Da este război! Dar nu eu am anunțat acest război. Acest război a fost anunțat acum 2000 de ani de mântuitorul Iisus Hristos. Este un atestat istoric. N-ati vrea să-l cercetați? Sau nu acceptați acest gen de atestare istorică?. E război Ioane!

      Mircea Dinescu și-a început viața nouă fulminant la revoluție strigând: “Oameni buni, Dumnezeu și-a întors fața către noi!” Iar acum, 30 de ani mai târziu, își termină viața jalnic, lamentabil, patetic, scriind editoriale hulitoare la adresa Dumnezeului pe care l-a lăudat la acea vreme. Noi cum să categorisim acest lucru? Nu schizofrenie?
      Nu i-a mers din plin lui Mircea Dinescu ?Nu a avut el familia sănătoasă? N-a fost el personal sănătos? Ce cumpene avut în viață in ultimii 30 de ani Mircea Dinescu? A scris ce-a vrut, a mâncat ce-a vrut, a băut ce-a vrut, a vizitat în lume ce a vrut și-a crescut copiii nestingherit și s-a bucurat de sănătatea acestora. Așa se mulțumește lui Dumnezeu pentru toate aceste cadouri? Nu e cumplit? Ce urmează? Oare este greu de bănuit?

      Cine a câștigat vreodată luptându-se cu Dumnezeu? Iuda a murit ca un câine, Arie a murit pe budă varsandu-și matele din el pe post de fecale, filozofii occidentului au murit toți la balamuc, Iosif Vissarionovici Lenin a murit bonav de boli rușinoase, Marx și Engels n-au fost departe. Împărații care chinuiau în primele sute de ani de după Hristos pe creștini au murit de niște morți inimaginabile. Chiar și pe vechiul testament Datan și Aviron au fost înghițiți de pământ sub ochii poporului lor. Faraonul si oastea sa au fost înghițiți de ape în urma lui Moise. Un împărat care și-a chinuit fiica pentru că s-a botezat creștină a căpătat chip de porc cu rât, și-a smuls hainele de pe el și a început să urle și să meargă în pădure. Sapte ani a durat rătăcirea lui în dementa prin pădure. Supușii lui o năvălit în pădure urland și rupându-și hainele de pe ei fugărindu-se unii pe alții și mușcând unii din alții într-o demență colectivă. Arătați-mi vă rog care om care s-a luptat cu Dumnezeu a murit liniștit cu capul pe perna lui. Câți cărturari, invățători din ziua de astăzi ne mai învață să ne fie rușine și să ne fie și un pic de frică. Să nu fim terifiați. Doar să ne fie un pic de frică de Dumnezeu. Dacă vrei să capeți această învățătură mai ai o șansă să găsești o băbuță într-un sătuc uitat de lume. Un pic de rușine și un pic de frică. Nu. Acum rușinea și frica de Dumnezeu au fost înlocuite cu openmindness. Astăzi dacă nu ești openminded ești realmente un tâmpit. Așa te vede societatea. A ajuns să devină un deziderat pentru mine să rămân prost. Se pare că prostia este un pic mai odihnitoare și, ce este mai important, ar putea fi o scurtătură către Dumnezeu. N-am citit nicăieri că la judecată Dumnezeu o să ne întrebe ce părere avem despre E=mc pătrat. N-am citit nicăieri dacă la judecată Dumnezeu o să ne întrebe dacă am băgat la cap că un electron poate să se găsească în două locuri în același timp. Am citit o știre care spunea că un avion cu 180 de pasageri a căzut și oamenii aceștia au murit. Dar știrea ținea să precizeze ca în avion se afla o pictură valoroasă. Poftim, spune-le rudelor celor care au pierit în acest accident cumplit că omenirea a pierdut o pictură valoroasă. Nu o să-ți ardă un cot în gură?
      Aș vrea să îi văd pe iubitorii teoriei lui Albert Einstein, pe iubitorii filozofilor, ritorilor, pe Patapievici, pe Pleșu, pe Liiceanu, pe Cărtărescu, atunci când stau la căpătâiul unui copil de-al lor pe patul de spital copil cu oxigen la nas și cu perfuzia în mănă rugându-se la E=mc pătrat: “E=mc pătrat, salvează-mi copilul!Vindecă-mi copilul! Heidegger, Nietzsche, Szigmund Freud, Eliade, Cioran, salvați-mi copilul!”.
      Nu. O să folosească formula scurtă: “Doamne al cerului și al pământului care ai făcut totul din nimic, salvează-mi copilul!”.

      1. Descriere realista, nu esti singurul care “vede” asa.
        Solutia nu poate fi “democratia” caci asta a devenit “plasa” (capcana) iudaica nici merito-cratia caci tot “ei” au banii si mass-media cu care prostesc lumea…
        ——————————
        Pentru acuratete, cred ca e postat “la viteza”:
        Iosif Visarionovici Djugasvili = STALIN
        Vladimir Ilici Ulianov = LENIN

  4. Îmi cer iertare persoanelor care primesc acest mesaj și care se consideră niște persoane pudice, adepte numai unui limbaj așa-zis civilizat. Am trimis acest mesaj unui progresist care mi-a înșirat tot felul de baliverne.

    <>

  5. Again, poate merge…

    Îmi cer iertare persoanelor care primesc acest mesaj și care se consideră niște persoane pudice, adepte numai unui limbaj așa-zis civilizat. Am trimis acest mesaj unui progresist care mi-a înșirat tot felul de baliverne.

    <>

  6. https://www.protv.ro/divertisment/ricky-martin-declaratie-controversata-despre-baietii-lui.html

    Mă cam … în civilizația pe care mi-o propui tu. Adică: political correctness, multiculturalism necondiționat, melting pot, homosexualitate, transgender și, în cele din urmă permanenta batjocorire a lui Hristos. Se vede treaba că Hristos nu mai este în stare să-și administreze propria planetă pe care a creat-o după bunul plac. Că, după părerea unora ca tine, Hristos a cam rămas în urmă cu noutățile. Desigur, după părerea ta, când te vei întâlni la a doua judecată cu Hristos, te vei aștepta să te întrebe ce părere ai despre E=mc pătrat, despre existența simultană a unui electron in două locuri diferite, despre călătoriile pe marte, despre Heidegger, Shoppenhauer, Luvru, Versailles, Nietzsche și alți dilimani care au murit la casa de nebuni. Păi, să mă ierți, dar mă cam șterg la … cu cultura care mă duce cu viteza întunericului în iad. Dacă îmi vei mai spune și că te-ai născut ortodox, mă duc rapid să-mi pun un pahar de pălincă. Pa, la revedere, lepădatule. Nu mă înham cu tine la reconstrucția României multilateral dezvoltate. (Urale și aplauze puternice.)

    Nu cumva Cristofor Columb, atunci când a a debarcat în America a oferit băștinașilor oglinjoare și pietricele din sticlă colorată după care i-a măcelărit “civilizat”?

    Păi cam așa se întâmplă și cu România care, nu-i așa, trebuie “civilizată”.
    Ortodoxia și bunul simț ale românilor sunt considerate o degenerare în fața civilizației bazată pe informație, cultură, rațiune, logică și așa mai departe.

    Păi ce e logic în a te hotărî că de luni dimineață de la 8:00 nu vrei să mai fii bărbat pentru că tu te simți femeie?

    Caruselul balamucului a-nceput să se învârtă din ce în ce mai tare. Iar România este împinsă ca o babă pe scări să se urce în acest carusel.

    Ce este cumplit și revoltător este faptul că publicațiile românești împrăștie această nenorocită de știre. Iar noi suntem considerați extremiștii de serviciu.

    Ma gândesc serios sa demarez un demers care sa schimbe atitudinea ortodocșilor din România dintr-una de apărare permanenta in fata atacurilor presei și gay-lor asupra lor intr-una DE ATAC!

    http://www.unica.ro/ricky-martin-declaratie-controversata-sper-ca-baietii-mei-sa-fie-gay-242682/amp

    https://m.dcnews.ro/ricky-martin-declara-ie-ocanta-despre-gemeni-vreau-sa-fie-gay_596440.html

    https://www.protv.ro/divertisment/ricky-martin-declaratie-controversata-despre-baietii-lui.html

  7. Cand va mai toaca la cap vreun progresit care nu da semne de revenire, trimiteti-i asta.

    Beneficiile libertății dorite de către persoanele openminded:
    – Gândire nelimitată
    – Libertatea de opinie
    – Libertate sexuală
    – Drepturile omului
    – Multiculturalism
    – Acceptarea celuilalt necondiționată în baza conceptului political corectness.
    – Conviețuirea în comun prin strivirea și nivelarea oricarui fundament care a stat la baza creației omului

    Iar acum care sunt beneficiile Libertății pe care o cer oamenii atunci când invocă pe Dumnezeu și creația lui:
    – Vindecare necondiționată fără pastile, RMN, computer tomograf, citostatice, antibiotice, paracetamol, antihistaminice, antihipertensive, anticolesterolice. Miliarde de situații dovedite clar, neîndoielnic. Când scriu acest text, pe toată planeta, în spitale în apartamente, pe stradă, oamenii se bucură de vindecări miraculoase fără ca măcar să-și dea seama unii dintre ei.
    – Satisfacții uluitoare chiar și din punct de vedere strict intelectual. În mod normal adevăratele satisfacții sunt cele sufletești pe care omul le resimte pur și simplu la nivel fizic/fiziologic.
    – Trăirea în mod firesc a conceptului de toleranță, de acceptare a aproapelui, cu neputințele lui, dar prin respectarea mai întâi de toate a adevărului. Adevărul nu este un concept căruia i se opune minciuna. Adevărul este o persoană: Hristos. Cine nu pleacă de la această premisă rătăcește în durere și întristare.
    – Multiculturalism adevărat: o sumedenie din sfinții din calendarul ortodox sunt de culoare. Sfântul Moise etiopianul. O sumedenie de sfinți sunt de “alte rase” cum le place corecților din ziua de astăzi să le spună.
    – Drepturile omului: omul a fost înzestrat cu Liberul Albitru. Omul dintotdeauna a avut libertatea de a alege dacă să creadă sau să nu creadă în Cel care l-a creat. Ateii sunt cel mai bun exemplu.

    Eu chiar am apucat să trăiesc înainte de 89. Până la un moment dat sunt dispus să înțeleg dorința, setea românilor de a nu li se spune în ce trebuie să creadă.
    Dar și jucăria asta trebuie să se oprească la moment dat nu-i așa?

    Occidentalilor cine le-a pus palma la gură vreodată?
    Și atunci, care dorință de libertate îi animă pe ei?
    Libertatea lor e sălbăticie: nicio regulă, să facem ce vrem, să credem ce vrem.

    Păi întâmplător exact asta ne oferă și Dumnezeu: să facem ce vrem și să credem ce vrem. Dar să nu creadă cineva că nu va veni vremea (care e aproape) să dăm socoteală pentru alegerea noastră.

    Precum și tradiționalul La mulți ani.

    PS. Ereticii râd de ortodocși ca pupa moaște. Ei le numesc “mortaciuni”.
    Le recomand sa se ducă la geamgiu, sa înrămeze o poză cu un RMN și sa se închine la el.

  8. Oameni buni, am făcut un experiment. Am găsit pe net lista primelor 40 de bloggeri influenceri din România. Am trimis la rubrica de contact a acestor bloggeri două materiale pe care le-am postat si aici. E vorba de materialul despre idioții utili și este vorba despre materialul în care mai dezvăluiam cam cum lucrează mass-media din România și cum este manipulată populația.

    Ce credeți?

    Niciun răspuns. Rețineți: Acești bloggeri sunt influenceri.
    Acești bloggeri și-au luat singuri permis de a elibera și de a dirija opinii personale către cititorii lor. Nu nu mai CTP și Moise Guran și alți deștepți sunt învățătorii României.
    Este cumplit. Ce se întâmplă este cumplit.

    Eu pe această cale vă cer iertare celor care vă simțiți invadați în convingerile voastre de mesajele mele. Chiar nu am niciun interes și nici o intenție să chinui pe cineva “duhovnicește”.

    PS. Materialele mele au fost primite de-a lungul timpului de: Moise guran, Vlad Petreanu, Melania Medeleanu, Mihai găinușă, Șerban Huidu, Dragoș pătraru, Florin Călinescu, Liviu Avram de la adevărul, Ovidiu Nahoi, Dan Tapalagă, și alte nume cunoscute sau mai puțin cunoscute din mass-media românească. Simptomul general este acesta: nu vor să discute.
    Nu vor un comerț de idei.
    Mai mult decât atât, unii dintre ei, pe blogurile lor nu au rubrica de comentarii. Se feresc să fie virusați cumva de niște idei venite din afară. Aceasta este o caracteristică deosebită a ecumeniștilor. În interiorul ortodoxiei există ecumeniștii care îmbrățișează toate lucrurile potrivnice ortodoxiei.

    Acești indivizi, ierarhi, preoți sau mireni, nu doresc sub nicio formă dialogul. Dacă totuși au vreo reacție aceasta este: faci tulburare, nu dorești pacea, nu-ți iubești aproapele, nu știi ce este aceea iubirea. În aceste condiții este din ce în ce mai greu să spui cuiva cuiva o opinie de-a ta fără să fii considerat diliman.

    1. Am citot toate comentariile tale si m-am bucurat ca in Romania mai exista ,,Oameni “hotărâți sa lupte pentru Biserica Lui Hristos si pentru neamul romanesc !Dumnezeu sa-ti ajute !

    1. sau altfel spus: “eu nu ma pot concentra sa citesc texte lungi. chiar si daca spun adevarul”.
      asta e. trebuie sa acceptam neputintele semenilor nostri.
      neputintele, nu vicleniile.

  9. Ar fi un lucru extrem de negativ si neinteligent daca ar accepta asa ceva.
    Daca vor face asta, s-a zis cu toata reputatia bisericii. Oricum, sunt aratati cu degetul de toata presa ca se imbogatesc din lumanari.

  10. Doamne ajuta!
    @Filip Stoler
    Materialul este SENZATIONAL, atat pentru continut, deoarece cuprinde tot ceea ce un cautator de ADEVAR vede, aude si gandeste, cat si pentru franchetea si rabdarea alcatuirii! Normalul, atat de greu se descopera!
    Filip, da-mi voie sa-ti fiu prieten! Eu ,cosiderandu-te frate!

  11. Se va întâmpla și treaba asta;dacă vă amintiți,la alegeri unii dintre preoți au făcut campanie electorală;acum,cu avântul ecumenismului,cu trădarea celor mai mulți dintre cei care se află în prima linie(preoții),cred că mulți o vor face chiar din plăcere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button