X

Sorina Pintea a declarat EPIDEMIE de gripă în România, deși recunoaște că majoritatea pacienților decedați sufereau de alte boli grave

Din cei 54 de români care au murit din cauza gripei, 49 sufereau și de alte boli. Într-un judeţ în care au fost patru decese cauzate de virusul gripal s-au raportat 0 cazuri.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Update: Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață, epidemie de gripă, după ce au fost înregistrate 54 de decese din cauza virusului, de la începutul acestui sezon.  Ministrul a precizat că „s-a constatat epidemia”.

„Am încheiat ședința comitetului de gripă. Deși aseară avea o o parte din date, acestea nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră. Vorbim de o evoluţie epidemică a gripei. S-a constatat epidemia, având a treia săptămână epidemică. Au fost înregistrate 54 de decese confirmate cu virus gripal. Gripa evoluează pe tot teritoriul țării. Vaccinarea rămâne soluția împotriva gripei. A mai fost transmise o serie de recomandări suplimentare. Se solicită refacerea urgent a stocurilor de antivirale. Avem și recomandări pentru populație, care au fost transmise. Gripă avem în fiecare an, nu cred că este cazul să ne panicăm. Nu se pune problema unei carantină”, a spus ministrul Sorina Pintea.


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, marți seară, că din cei 54 de români care au murit din cauza gripei, 49 sufereau și de alte boli, alți cinci pacienți decedați nefiind cunoscuți și cu alte afecțiuni.

„Din cei 54, 49 sunt pacienți care au avut condiții medicale preexistente. Peste afecțiunile pe care le aveau s-a suprapus infecția cu virusul gripal fapt, care le-a cauzat decesul. Cinci dintre cei decedați nu aveau afecțiuni medicale preexistente”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

Sorina Pintea a mai declarat, marți seară, că nu poate spune acum dacă în România este sau nu epidemie de gripă deoarece spitalele nu au făcut raportări corecte ale cazurilor de îmbolnăviri.

Pintea a arătat că din Capitală au raportat cazurile de gripă doar 17 din cele 49 de spitale, în timp ce un judeţ în care au fost patru decese nu a raportat niciun caz.

„Spuneam că vom decide dacă e cazul sau nu să declarăm epidemie de gripă. Am aceste date, nu pot să spun dacă avem sau nu epidemie. Într-un judeţ în care au fost patru decese cauzate de virusul gripal s-au raportat 0 cazuri sau un caz. Sau în Bucureşti, din 49 de spitale, au raport la DSP doar 17. În calitate de ministru nu pot să iau niște decizii pe informații trunchiate. Sunt spitale care nu raportează cazurile de gripă, voi cere explicaţii. În această seară am primit date şi le-am confruntat. Mi se pare o pură inconştienţă. Voi lua măsuri în aceste cazuri. Nu mi se pare normal ca în cazuri ca ăsta, când Europa e în prag de epidemii, noi să ne facem că raportăm sau să nu raportăm. Caraş Severin a raportat un singur caz, mi-e greu să cred, că are un singur caz Arad a raportat 6 cazuri din care 9 internate. Matematica mea nu funcționează pe acaestă logică”, a declarat Sorina Pintea, la Digi 24.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Dacă pa ientul are o imunitate scăzută ori o altă boală grava, o gripa îi poate grăbi sfârșitul. Dar asta nu iseamna ca omul a murit doar de gripa! Poate că i-a scăzut imunitatea din cauza unor alimente și chiar a unor medicamente!

    Important e sa nu murim sufletește! Împotriva morții sufletești trebuie sa ne imunizat. Sfântul Lavrentie de Cernigov spunea că pe unii mai slabi, care nu pot face față prigoanelor lui Antihrist, Dumnezeu îi va lua la El mai repede.

    Dumnezeu sa-I ierte și sa-I miluiască pe cei care au trecut ut la cele veșnice în aceasta perioada! Sa nu le folosească nimeni numele pentru a ne impune obligativitatea unui vaccin despre ale cărui scopuri am aflat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button