X

Măștile nu protejează împotriva gripei

Nuns wear face masks during a closed door mass at the Metropolitan Cathedral in Mexico City, Sunday, April 26, 2009.  Churches stood empty Sunday in predominantly Roman Catholic Mexico City after services were canceled, and health workers screened airports and bus stations for people sickened by a new strain of swine flu that experts fear could become a global epidemic.(AP Photo/ Dario Lopez-Mills), Foto: http://www.nickscrusade.org/stop-wearing-surgical-masks-it-doesnt-protect-against-swine-flu/

Conform Masca de fata ma protejeaza de gripa? Adevarul despre masca antigripa:

Exista putine dovezi ca a purta o masca pe fata (de exemplu, de tip chirurgical), in afara serviciilor de asistenta medicala, in timpul sezonului de gripa sau intr-o pandemie de gripa, ofera o protectie efectiva sau reduce transmiterea infectiei gripale. Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) nu recomanda utilizarea mastii.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Asa scrie si aici:

Este recomandabilă utilizarea măştilor?

Nu s-a demonstrat faptul că utilizarea generalizată a măştilor de către populaţie ar reduce gradul de răspândire a virusului, mai ales în spaţiile deschise. Măştile pot fi de o anumită utilitate pentru persoanele aflate în contact cu bolnavii sau pentru a reţine micropicăturile pe care bolnavii înşişi le elimină atunci când tuşesc ori strănută. Însă, dacă nu sunt utilizate corect, pot creşte riscul de transmitere a virusului. Măsurile recomandate pentru evitarea contaminării sunt mai eficiente.

Când trebuie utilizată masca?

Nu se recomandă utilizarea măştilor de către populaţie în general. Se recomandă utilizarea acestora numai de către persoanele bolnave atunci când intră în contact cu alte persoane şi de către persoanele care le îngrijesc.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button