X

Gardasil și infertilitatea masculină

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Gardasil și infertilitatea masculină

de Dr.  Sherri Tenpenny, DO, AOBNMM, ABIHM

Gardasil, aprobat pentru utilizare în 2006, a fost comercializat ca un vaccin pentru a proteja împotriva cancerului de col uterin. Există mai mult de 150 de papilomavirusuri umane (HPV), 15 fiind considerate asociate cu cancerul de col uterin.

Dar o infecție cu HPV este foarte frecventă pe parcursul unei vieți; de fapt, 98% din infecții se rezolvă spontan, fără nici o intervenție. Deci, de ce 2% din infecții persista? Cel mai adesea există un factor de mediu asociat: fumatul, pilulele pentru controlul nașterilor și nutriția necorespunzătoare. 

Gardasil a fost aprobat pentru băieți în 2009. De ce? Probabil pentru a preveni verucile, dar în opinia mea? Aceasta a fost o scuză pentru dublarea cotei de piață și extinderea vânzărilor vaccinului.

Trei ingrediente din Gardasil sunt aluminiu, borat de sodiu și polisorbat 80. Atât aluminiu, cât și boratul de sodiu au un efect advers asupra producției de spermă, iar polisorbat 80 poate duce la insuficiență ovariană primară la fete.

Să ne uităm la fiecare dintre aceste ingrediente în mod individual:

ALUMINIU și INFERTILITATE

Multe studii pe animale au investigat relația dintre aluminiu și fertilitate. Greutatea epididimului și a testiculelor a fost semnificativ redusă după doze mari de aluminiu. Evident, această scădere coincide cu scăderea numărului de spermatozoizi și a infertilității.

În 2014, Dr. Chris Exley și echipa sa au efectuat mai multe studii pentru a evalua posibila legătură între aluminiu și numărul scăzut de spermatozoizi. În acest studiu, 62 de bărbați au donat sperma pentru a fi evaluați pentru numărul de spermatozoizi, motilitatea spermei, morfologia spermei și concentrația de aluminiu. Cercetatorii au descoperit ca cu cat este mai mare nivelul de aluminiu, cu atat este mai scazut numarul de spermatozoizi. Toți cei 62 de donatori aveau niveluri de aluminiu cuprinse între 339 ppb și peste 500 ppb. Cercetătorul a concluzionat că acest lucru a fost o “dovada clara” că aluminiul poate reduce numărul de spermatozoizi, ceea ce va avea un efect negativ asupra fertilității. Gardasil 9 conține 500 mcg de aluminiu / injectie iar seria cuprinde trei injecții.

BORAT DE SODIU 

Boratul de sodiu este un ingredient frecvent întâlnit în otravă de șobolani, pesticide, substanțe ignifuge, glazuri de email și detergenți de rufe. În chimie, are proprietăți antiseptice ușoare și poate fi folosit ca tampon. Când se administrează pe cale orală, boratul de sodiu și acidul boric interferează cu producția de spermatozoizi, dăunează testiculelor și interferează cu fertilitatea masculina atunci când sunt administrate animalelor în doze mari. În funcție de doză, acidul boric produce defecte de dezvoltare, incluzând greutate corporală redusă, malformații și deces, la descendenții animalelor gestante.

Mai mult decât atât, chiar dacă efectul boraxului oral a fost studiat, efectul injectării acidului boric în organism nu este cunoscut. Să ne gândim puţin la acest lucru…

Concentrația minimă de bor care poate induce aplazia completă a stratului germinat în testicule este de 6-8 ppm. Cantitatea de borax din Gardasil este de 35 ppm.  Este important să știm că în aceste studii, epuizarea celulelor producătoare de spermă NU este însoțită de un nivel scăzut al testosteronului. Asta inseamna ca baietii pot dezvolta masa musculara normala si parul facial – de la stimularea cu testosteron – si nu stiu ca au atrofia celulelor germinale, celulelor care produc sperma, decât ceva ani mai târziu.

Boratul de sodiu a fost interzis ca si conservant alimentar în Statele Unite și în alte câteva țări deoarece substanța este cunoscută ca fiind dăunătoare pentru sănătatea umană.

POLYSORBAT 80

Polisorbat 80 este adăugat în timpul procesului de fabricare a vaccinului pentru a permite două lichide diferite, cum ar fi uleiul și apa, să se amestece mai bine împreună. Agenții tensioactivi au multe utilizări în chimie. Acestea sunt utilizate ca detergenți, emulgatori, agenți de umectare, agenți de spumare și dispersanți. De ce se utilizează polisorbat 80 pentru fabricarea vaccinurilor?  Se utilizează pentru a menține lichidele și particulele din vaccin suspendate și a nu se strânge împreună în flacon.

Polisorbat 80 de fapt a cauzat infertilitate documentată la șoarecii de sex feminin. Studiile multiple au evidențiat faptul că vaccinurile Gardasil pot induce o reacție autoimună, inclusiv insuficiența ovariană.

În cei 10 ani de la acordarea licenței Gardasil – între 2006 și 2016 – Colegiul American de Pediatrie a descoperit 213 rapoarte VAERS care implică amenoree, POF sau menopauză prematură, 88% dintre acestea fiind asociate cu Gardasil.

În concluzie: 

Efectul sinergetic al boraxului de sodiu, aluminiu și polisorbat 80 asupra testiculului masculin nu a fost complet studiat. Efectul pare să fie scăderea numărului de spermatozoizi și a fertilității.

Ce altceva trebuie să știți despre acest vaccin? Vă încurajez să mergeți la SANEVAX.org pentru informații suplimentare. Această organizație mică, dar puternică, face tot posibilul pentru a opri acest vaccin oribil. Și în timp ce sunteți acolo, poate doriți să donați pentru a sprijini munca lor bună – ei au nevoie de recunoștința noastră și de sprijinul nostru financiar.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button