X

Darius Vâlcov NU are CARDURI sau conturi la BĂNCI

Darius Vâlcov, consilierul premierului pe economie, primește salariul în plic, deoarece nu are cont la nicio bancă, conform propriilor declarații făcute duminică seara, într-o emisiune TV, notează Mediafax.

„Nu”, a răspuns Darius Vâlcov, întrebat într-o emisiune la Antena 3, dacă are card sau cont la vreo bancă. „Da, în plic. Vine plicul. Da (în mână – n.red.). Se mai poate”, a mai spus Vâlcov, despre cum își primește salariul.

În schimb, pentru a face rezervări online, atunci când pleacă în vacanță, apelează la prietena lui, a afirmat Vâlcov la Antena 3.

„Cunosc atât de mulți oameni care au bani în cont și-au rămas fără ei, pentru că i-au mâncat comisioanele. Aveau 500 de euro și după zece ani nimic, că sunt mari comisioanele”, a susținut Vâlcov.

Premierul Mihai Tudose nu avea nici el card și își primea salariul în același mod, a confirmat consilierul premierului.

Categorii
Bănci
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

 1. Extraordinar!!! Deci se MAI poate. Oare si pentru muritorii de rand, ca noi, sau doar pentru cei mari se pot face exceptii?

  Va rog, imi poate explica si mie cineva, care este legislatia in acesta privinta? Care sunt drepturile angajatilor in ce priveste plata salariala si cum se poate obtine dreptul de a primi salariul in bani cash, fara cont bancar.

  Cat de mult tine de angajator si cat de mult tine de legislatie?

  1. Ai acest drept. Pur si simplu comunici angajatorului ca doresti sa primesti banii cash in plic. E dreptul tau, nu are ce sa comenteze. Nu e o pretentie deplasata! Nu va mai comportati cu frica fata de angajatori, caci nu va pot da afara, deoarece e penurie de forta de munca. Acum e momentul sa dati cu pumnul in masa si sa va cereti salarii decente si nu numai!

   1. @ Cosmin

    Nu e chiar asa….angajatorul o sa iti spuna ca nu are casierie ( si nici casier) asa ca te trimte la banca sa iti iei salariul de acolo…
    E adevarat, nu trebuie sa ai card bancar, nici eu nu am card…,e suficient sa ai cont…doar ca de comisioane tot nu scapi daca tot ai intrat in banca

   2. Cosmin, multumesc pentru raspuns. Cand spui ca am acest drept, stii cumva ce spune legea? Ma poti ajuta cu un link catre un articol de lege? Te rog nu presupune ca este penurie de forta de munca la modul general, pentru ca nu in toate domeniile este si nici in toate zonele tarii.

    Sunt locuri unde angajatorul, de fapt, poate sa comenteze si poate sa nu aprobe cererea. Mai ales daca o singura persoana face o astfel de solicitare, angajatorul va refuza cu siguranta. D.p.d.v. contabil este mult mai usor transferul in cont. Cei de la contabilitate vor refuza bineinteles, pentru ca ar fi o munca in plus pentru ei.

    Deci presupunand ca angajatorul nu aproba solicitarea, (pentru ca asta este situatia cea mai probabila) ce mai ramane de facut?

    Daca persoana isi inchide contul bancar, iar angajatorul nu are unde sa ii mai livreze banii, d.p.d.v. juridic, este obligat angajatorul sa ii plateasca salariul cash? Exista legi care sa reglementeze aceste situatii sau sunt lasate la latitudinea angajatorului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.