X

O rocă “adusă” de misiunea Apollo 14 de pe Lună provine de fapt de pe Pământ

Una dintre probele recolate în timpul misiunii Apollo 14 ar conţine elemente chimice specifice Pământului, relatează agenţia de ştiri chineză Xinhua.  Sursa descrie studiile de la Universitatea Curtin, unde au fost cercetate mostre aduse în timpul misiunii Apollo 14 din 1971, potrivit Mediafax.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit agenţiei chineze, Alexander Nemchin, profesor la Şcoala de Ştiinţe ale Pământului şi Planetelor din cadrul universităţii australiene, a afirmat că savanţii au descoperit că una dintre probele de 1,8 grame analizate s-a dovedit că ar conţine minelare asemănătoare granitului, care este mai obişnuit pe Pământ decât pe Lună.

”Mostra mai conţine şi cuarţ, care este şi mai neobişnuit să fie găsit pe Lună. În plus, analiza urmelor de zircon este foarte diferită de orice altă analiză a acestei substanţe din mostrele de pe Lună şi seamănă izbitor cu cele realizate pentru mostrele recoltate pe Pământ”, a spus Nemchin.

Testele australienilor se pare că au arătat şi că mostra s-a format la temperaturi joase, cel mai probabil în prezenţa apei, astfel încât este mult mai probabil ca roca să se fi format pe Pământ decât pe satelitul natural al planetei.

După descoperiri au apărut speculaţii potrivit cărora un fragment de rocă ar fi fost proiectat de pe Pământ în urma ciocnirii cu un asteroid care ar fi avut dimensiuni similare celui care a provocat dispariţia dinozaurilor.

Oamenii de ştiinţă consideră că Luna însăşi s-a format acum 4,5 miliarde de ani ca urmare a ciocnirii dintre pământ şi un corp ceresc care ar fi avut cu aproximaţie dimensiunile planetei Marte. Cu toate acestea, Luna are propriile sale caracteristici geologice, care disting mostrele adunate de pe suprafaţa ei de rocile de pe pământ.

Au mai existat situaţii în care fragmente de rocă lunară au ajuns pe pământ în urma impactului cu asteroizi, dar, până acum, nu s-a mai observat fenomenul invers.

Savantul citat de chinezi a precizat că nu poate fi sigur 100% că mostra este de pe Pământ, dar argumentele par să sugereze acest lucru, iar această explicaţie este mai plauzibilă decât cea potrivit căreia pe Lună ar fi existat, la un moment dat, condiţii asemănătoare celor de pe Pământ.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Va recomand sa vedeți filmul american “Misiunea Capricorn 1″ că sa va lămuriți cum au ” ajuns” americanii pe Lună. Filmul e cam din anii ’80.

  2. Pamantul e plat,fix si acoperit cu cupola.Luna si soarele sunt mult mai mici si se rotesc sub cupola.Sunt niste condensatori.Luna da lumina alba(rece) si soarele ,galbena(calda).Cred ca si ele sunt ca niste discuri.Sa o terminam odata cu globurile
    Globalistii se dau de gol si cand ii spun globului,,,planeta”.Asa spune Sfanta Scriptura.

    1. Neaosul, omul cu siguranta nu a fost niciodata pe luna, asta suta la mie, insa asta nu dovedeste ca pamantul este plat.
      Spune-mi tu te rog , daca pamantul este plat, eu nu te contrazic, dar cu poate soarele sa lumineze jumatate de pamant in acest model, stiind fiind ca la echinoptii soarele lumineza atat polul nord cat si polul sud.
      Mai concret, daca pamantul ar fi rotund plat, si la echinoptii soarele lumineaza atat polul sud cat si nord, urmanad ca a doua zi sa nu mai lumineze pe unu dintre acesti poli, rezulta ca in model plat soarele ar lumina fix pi*(R/2)^2, iar suprafata pamantului ar fi pi*R^2.
      Mai pe scurt, soarele in model plat poate lumina doar 1/4 din pamant.
      Hm… nu cred ca-i asa.

      1. Draga “abc”, vad ca te descurci cu notiuni de matematica si ca iti place logica. Daca e asa, de ce spui ca esti sigur suta la mie? Adica dintr-o mie de procente tu esti sigur doar o suta…

  3. Nimeni n-a pășit, vreodată, în afara spațiului terestru! Dacă ar fi fost adevărata mascarada cu aselenizarea, gândiți-vă câte spoturi comerciale ar fi făcut ei, câte filme SF, care să spargă orice top al încasărilor! A fost un fake, la fel cu toate celelalte, nu știu dacă pământul este plat, sau rotund – pot doar să am bănuielile mele, dar știu cu precizie că omului nu-i va fi vreodată îngăduit să părăsească Terra; casa pe care Dumnezeu i-a dat-o în stăpânire, adică un Rai, cu tot ce-i este de folos sufletului, traiului îndestulat și bucuriei ochiului!
    Specialiștii NASA (unii dintre ei) vorbesc de centura Van Allen, de care nu poate trece nici un vehicul spațial construit pe Pământ… să fie înterdicția divină de-a nu ne băga noi nasul unde nu ne fierbe oala? Fapt este că trăim într-o lume a minciunilor, a falsului și-a îndoctrinării omului cu ideea complet tâmpită, că se poate lua la întrecere cu Dumnezeu! Ei spun că vor duce oameni pe Marte, în timp ce-i îmbolnăvesc pe amărâții de pământeni de cancer, diabet, obezitate, cu mâncarea otrăvită și substanțele împrăștiate din avioane!

  4. Polul sud(antarctica)e un cerc de jur imprejurul pamantului,iar polul nord e in centru.E nordul magnetic.E de fapt singurul pol.Asa spune si binlia Cautati trimiteri biblice la pamantul plat pe internet.Sunt videoclipuri foarte frumoase despre pamantul plat.Urmariti-le pana nu se cenzureaza internetul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button