X

Italia nu mai primeşte picior de migrant pe teritoriul său și invită Olanda să-și arate „ospitalitatea”

Italia a solicitat vineri guvernului olandez să preia 47 de migranţi blocaţi în largul coastelor Siciliei pe o navă sub pavilion olandez închiriată de o organizaţie umanitară germană, fără permisiunea de a ancora la ţărm, transmite dpa.

‘Guvernul Republicii Italiene invită guvernul Regatului Ţărilor de Jos să pregătească urgent ceea ce este necesar pentru a organiza preluarea şi transferul spre teritoriul olandez a 47 de migranţi’, se arată într-o notă a Ministerului de Interne de la Roma.

Migranţii de pe nava Sea-Watch 3 au fost salvaţi în urmă cu şase zile şi de atunci nu au permisiunea de a intra în niciun port.

Navei i s-a permis să intre în apele teritoriale italiene vineri pentru a se pune la adăpost de marea agitată, a comunicat paza de coastă italiană.

Sea-Watch, ONG-ul german care a închiriat nava, a transmis anterior pe Twitter că, din cauza unor valuri de şapte metri, aceasta a fost nevoită să se îndepărteze de apele malteze şi să se apropie de coasta Siciliei.

Ruben Neugebauer, purtător de cuvânt al Sea-Watch, a declarat pentru dpa că toţi cei 47 de migranţi – printre care 13 minori – şi 22 de membri de echipaj sunt în stare bună ‘deocamdată’ şi a făcut apel la guvernul italian să permită navei să acosteze în portul Siracusa.

Siracusa, la fel ca alte oraşe, precum Palermo şi Napoli, s-a oferit să primească vasul Sea-Watch 3, dar autorizarea acostării revine guvernului de la Roma, nu primăriilor locale.

Ministrul italian al transporturilor, Danilo Toninelli, citat de ANSA, a afirmat că Olanda ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru preluarea migranţilor dat fiind că nava Sea-Watch 3 este înregistrată în acest stat.

‘De vreme ce există un pavilion olandez pe Sea-Watch şi de vreme ce nu cred că olandezii au spus ceva până acum, ar trebui să găsească cea mai bună cale de a-i prelua pe migranţi’, a menţionat Toninelli, într-o declaraţie făcută la Pioltello, lângă Milano.

Ministrul de interne Matteo Salvini a afirmat, la rândul său, că Italia ‘nu doreşte’ să-i ţină pe migranţi blocaţi pe mare. ‘Suntem nerăbdători să-i lăsăm să ajungă, teferi şi nevătămaţi, în alte ţări europene. Nu este loc (pentru ei) în Italia’, a indicat liderul Ligii.

Potrivit pazei de coastă italiene, echipaje ale sale şi echipe ale poliţiei vamale monitorizează situaţia de pe Sea-Watch 3.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Refugiați
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.