X

Italia nu mai primeşte picior de migrant pe teritoriul său și invită Olanda să-și arate “ospitalitatea”

Italia a solicitat vineri guvernului olandez să preia 47 de migranţi blocaţi în largul coastelor Siciliei pe o navă sub pavilion olandez închiriată de o organizaţie umanitară germană, fără permisiunea de a ancora la ţărm, transmite dpa. 

‘Guvernul Republicii Italiene invită guvernul Regatului Ţărilor de Jos să pregătească urgent ceea ce este necesar pentru a organiza preluarea şi transferul spre teritoriul olandez a 47 de migranţi’, se arată într-o notă a Ministerului de Interne de la Roma.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Migranţii de pe nava Sea-Watch 3 au fost salvaţi în urmă cu şase zile şi de atunci nu au permisiunea de a intra în niciun port.

Navei i s-a permis să intre în apele teritoriale italiene vineri pentru a se pune la adăpost de marea agitată, a comunicat paza de coastă italiană.

Sea-Watch, ONG-ul german care a închiriat nava, a transmis anterior pe Twitter că, din cauza unor valuri de şapte metri, aceasta a fost nevoită să se îndepărteze de apele malteze şi să se apropie de coasta Siciliei.

Ruben Neugebauer, purtător de cuvânt al Sea-Watch, a declarat pentru dpa că toţi cei 47 de migranţi – printre care 13 minori – şi 22 de membri de echipaj sunt în stare bună ‘deocamdată’ şi a făcut apel la guvernul italian să permită navei să acosteze în portul Siracusa.

Siracusa, la fel ca alte oraşe, precum Palermo şi Napoli, s-a oferit să primească vasul Sea-Watch 3, dar autorizarea acostării revine guvernului de la Roma, nu primăriilor locale.

Ministrul italian al transporturilor, Danilo Toninelli, citat de ANSA, a afirmat că Olanda ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru preluarea migranţilor dat fiind că nava Sea-Watch 3 este înregistrată în acest stat.

‘De vreme ce există un pavilion olandez pe Sea-Watch şi de vreme ce nu cred că olandezii au spus ceva până acum, ar trebui să găsească cea mai bună cale de a-i prelua pe migranţi’, a menţionat Toninelli, într-o declaraţie făcută la Pioltello, lângă Milano.

Ministrul de interne Matteo Salvini a afirmat, la rândul său, că Italia ‘nu doreşte’ să-i ţină pe migranţi blocaţi pe mare. ‘Suntem nerăbdători să-i lăsăm să ajungă, teferi şi nevătămaţi, în alte ţări europene. Nu este loc (pentru ei) în Italia’, a indicat liderul Ligii.

Potrivit pazei de coastă italiene, echipaje ale sale şi echipe ale poliţiei vamale monitorizează situaţia de pe Sea-Watch 3.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button