X

Transnistria își dechide ’ambasadă’ la Moscova sub acoperirea unei fundații

kremlin

Fundaţia Transnistria, având ca obiect de activitate „dezvoltarea relaţiilor culturale, sociale şi economice cu Rusia”, va fi inaugurată marţi, la Moscova, informează Radio Chişinău.

Evenimentul a fost confirmat de Ministerul de Externe rus, Moscova subliniind că poziţia sa în reglementarea problemei transnistrene nu se va schimba.

Anunţul privind deschiderea unei reprezentanţe a Transnistriei în capitala rusă a avut loc în urma convorbirilor care s-au desfăşurat la Moscova între ambasadorul cu însărcinări speciale al MAE rus, Serghei Gubarev, şi şeful departamentului de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev.

Potrivit statutului fundaţiei, citat de MAE rus, aceasta va întreţine la Moscova contacte directe, va stabili legături în domeniile economic, social şi cultural.

Ministerul de Externe rus subliniază că inaugurarea Fundaţiei Transnistria nu va schimba poziţia principială a Rusiei în problema reglementării transnistrene, amintind că asemenea structuri au funcţionat în Rusia şi în trecut. La nivel oficial, Moscova a declarat în repetate rânduri că sprijină integritatea teritorială a Republicii Moldova.

În acelaşi timp, Ministerul de Externe de la Tiraspol a anunţat că la Moscova va fi deschisă „reprezentanţa oficială” a Transnistriei.

Transnistria, regiune separatistă din estul Republicii Moldova a cărei independenţă nu este recunoscută de Occident şi nici de Federaţia Rusă, a anunţat săptămâna trecută că îşi va deschide în curând o reprezentanţă ‘oficială’ la Moscova, aliniindu-se astfel celor două regiuni separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud, dar a căror independenţă a fost recunoscută de Rusia în august 2008.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Basarabia
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.