X

Sfidare iredentistă a UDMR: Gardă în uniforme militare maghiare la o depunere de coroane de flori în Covasna

ONG-ul iredentist UDMR trebuie de mult scos din politică. Nu este nici partid și atentează continuu la integritatea teritorială a României

Depunere de coroane de flori cu gardă în uniforme militare maghiare. Momentul revoltător s-a petrecut ieri, la Târgu Secuiesc, în prezența președintelui Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, lider al organizației județene Covasna a UDMR, a participat ieri la Târgu Secuiesc la o depunere de coroane de flori la bustul lui Károly Kratochvil, un ofițer al armatei austro-ungare.

Károly Kratochvil a comandat Regimentul 4 Infanterie Honvezi din compunerea Brigăzii 39 Infanterie Honvezi și apoi Divizia Secuiască. Între cele două războaie mondiale a fost o personalitate de marcă a mișcării revizioniste maghiare.

În momentul depunerii coroanei de flori liderul UDMR Tamas Sandor a avut o gardă formată din doi indivizi îmbrăcați în uniformă militară maghiară.

Liderul UDMR Tamas Sandor, cu pălărie, facebook.com

Pe lângă tolerarea în spațiul public din județele Covasna și Harghita a cultului personalității criminalului de război Wass Albert și a scriitorului fascist Nyiro Jozsef, UDMR continuă să promoveze în spațiul public cultul unor persoane care au omorât români.

Categorii
Iredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Si se vor mai petrece astfel de lucruri. Ba pana la urma vor fi militarii din ungaria la stagii de pregatire in Ardeal si asta cu acordul tacit al asazisilor guvernanti romani. Asta se intampla cand la conducerea tarii ajung numai si numai vorbitori de limba romana cu nume de imprumut romanesti.
    Romania e un bolnav muribund in care colcaie bolile si viermii. Normal ca vecinii isi fac de cap si-si vor face si poate pana la urma bine fac si drept este sa faca lucrul acesta. Intotdeauna un neam isi va revenii numai si numai dupa ce sufera greutati altfel va trai doar in imbuibare si curvii departe de Dumnezeu si calea aceea e doar o cale spre pierzare si spre iad asa ca sa-i fie Romaniei toata aceasta cadere spre inviere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.