X

Proiect de lege. ÎNCHISOARE pentru accesarea în mod repetat a materialelor de propagandă ,,teroristă”

Ministerul de Interne, Ministerul Justiției și SRI au elaborat un proiect de lege care transpune în legislația națională recomandările europene în domeniul combaterii terorismului, printre noutăți fiind prevederi legate de combaterea radicalizării teroriste în mediul online.

„Accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicații electronice, precum și deținerea de astfel de materiale, în scopul însușirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Fapta nu constituie infracțiune dacă este săvârșită în scopuri științifice sau academice”, prevede proiectul de lege.

De asemeenea, proiectul mai prevede că „Promovarea unui mesaj prin propagandă săvârșită prin orice mijloace, în public, cu intenția de a instiga la săvârșirea unui act de terorism, indiferent dacă mesajul susține sau nu în mod direct terorismul ori dacă au fost săvârșite sau nu respectivele infracțiuni, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani”.

La decizia motivată a ANCOM, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București are obligația de a bloca imediat funcționalitatea unui domeniu „.ro” al cărui nume face apologia actelor de terorism, îndeamnă la comiterea unui act de terorism sau care promovează idei, concepții, doctrine sau atitudini, în scopul susținerii cauzei/activității entităților teroriste, până la expirarea domeniului respectiv, ulterior fiind blocată înregistrarea acestuia, se mai arată în propunerea legislativă.

„Furnizorii de servicii mass-media au obligația de a nu promova sau facilita promovarea de idei, concepții, doctrine sau atitudini care fac apologia actelor de terorism, îndeamnă la comiterea unui act de terorism sau pot susține cauza și/sau activități ale entităților teroriste”, mai spune proiectul.

NOTĂ OrtodoxINFO

Foarte posibil ca infracțiunea să nu fi fost definită în mod intenționat. Din proiect nu reiese ce înseamnă propagandă în favoarea actelor de terorism, acte de terorism și organizatie teroristă.Astfel lacuna din lege va permite cu ușurință încadrarea oricărei acțiuni sau forme de organizare civică (și nu numai) la fapta de terorism.

Ca o concluzie: Lațul se strânge.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

 1. Să renunțăm la libertinajul curviei, cel care a adus milioane de avorturi, până când nu este prea târziu!
  Altfel vor veni musulmanii peste noi, ne vor viola femeile, vor impune legea lor, va fi terorism adevărat!

  1. musulmanii sunt deja in Europa…si cat timp Romania e in UE nu are cum sa ii opreasca sa vina pe aici…singura solutie in caz de necesitate este sa fii capabil sa lupti pe viata si pe moarte cu cel care iti vrea raul , tie si alor tai…Evident rugaciunea isi are rostul ei…Dumnezeu ne are in paza…dar in cazul in care vreodata esti amenintat sa nu eziti sa iti aperi viata ( a ta sau fiicei, sotiei, fiului, mamei…etc)

 2. Având în vedere că cel mai mare terorist al planetei este guvernul SUA, vor putea fi acţionaţi în judecată apologeţii „parteneriatului strategic“.

 3. NEICĂ, NU MAI POT RĂBDA!

  O spun tare: nu-mi convine,
  Că un trust din țări străine,
  Dă azi ordine la mine!
  Că își bagă nasu-n toate,
  Ministere, Căi Ferate,
  Școli, spitale, atenanțe,
  Străzi, vapoare și Finanțe,
  Bănci, ogoare, fabrici, case,
  Chiar și-n teatrul lui Tărnase.
  Când să-și facă omul gustu’, 
  Hop, s-amestecă și Trustu’!

  NEICĂ, NU MAI POT RĂBDA!
  PĂI NU-I AȘA?

  Vasăzică dumneata,
  Ai venit în țara mea,
  Zori, nevoie vag nevag,
  Să mă-nveți tu ce să fac?
  Zori, nevoie, vreau nu vreau,
  Să mă-nveți pe un” s-o iau?
  Ca să fac ce nu e bine,
  Și s-ajung slugă la tine?
  Apoi dacă-i țara mea,
  Ce te-amesteci tu în ea?
  Păi nu-i asa?
  Eu să știi la tine-acasă,
  Nu mă amestec că nu-mi pasă,
  Însă, nici tu, vezi,  nu-mi convine,
  Să te faci stăpân la mine,

  NEICĂ, NU MAI POT RĂBDA!

  PĂI NU-I AȘA?

  Textul satiric scris de Constantin Tănase, în interpretarea lui Dem Rădulescu…

  https://m.dcnews.ro/marele-actor-dem-radulescu-atac-la-multinationale-acum-30-de-ani-video_633428.html

  DESPRE „BINEFACERILE” OCCIDENTULUI „CIVILIZAT”….DE IERI SI DE AZI…SAU DE LA „MODERNISMUL” ADUS DE „REGII” ALOGENI HOHENZOLLERNI, LA STATUL DE „DREPT” IMPUS DE BABILONIA SATANISTA COMUNISTA UE !

  ADICA…ASA CUM CONSTATA SI MARELE PATRIOT MIHAI EMINESCU IN VREMEA LUI, IN VREMEA „REGILOR” OCCIDENTULUI „CIVILIZAT”, SI…ASA CUM CONSTATAM SI NOI, PE PIELEA NOASTRA, IN ZIUA DE AZI :

  “Inaintea negrei strainatati care impânzeste tara, cad codrii nostri seculari, si impreuna cu ei, toata istoria, tot caracterul nostru. Moartea, decresterea populatiei indeplineste apoi restul : starpirea fizica a neamului românesc”;

  „Elemente străine, îmbătrânite şi sterpe, s-au amestecat în poporul nostru şi joacă comedia patriotismului şi a naţionalismului. Neavând tradiţii, patrie hotărâtă ori naţionalitate hotărâtă, au pus, totuşi, mâna pe statul român”;

  “straini superpusi fara nici un cuvant natiei românesti, o exploateaza cu neomenie, ca orice strain fara de păs de tara si popor”;

  “Acei ce conduc nu sunt decat straini, straini prin origine, prin moravuri, prin educatie – interesele strainilor dar, si numai aceste interese, sunt deziteratul…”

  “Politica straina impreuna cu strainii ce ne guverneaza tind la si la substituirea elementului român prin scursori din toate unghiurile lumii”;

  „am fost meniti sa ajungem zilele acestea de ticalosie, în care tara se înstraineaza pe zi ce merge în gândire si-n avutul ei…”

  „Am admis legiuiri străine?
  Ei bine nu le-am admis pentru român, cu trebuinţele căruia nu se potriveau. Am creat o atmosferă publică pentru plante exotice, de care planta autohtonă moare…”

  DACA NU NE VOM TREZI, DACA NU VOM CONSTIENTIZA SI NU NE VOM RIDICA IMPOTRIVA ASUPRIRII STRAINILOR DIN TARA NOASTRA, NU VOM REALIZA NIMIC, CI, VOM FI IN CONTINUARE ALUNGATI DIN TARA, JEFUITI, UMILITI SI BATJOCORITI DE ALOGENI !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.