X

Spitalul municipal Sibiu. Fără ACORDUL familiei, medicii vor să DECONECTEZE de la aparate o tânără pe care au declarat-o în moarte cerebrală

O femeie din Sibiu acuză medicii de la Spitalul Municipal că au fost inumani, atunci când fiica sa, în vârstă de 23 de ani a intrat în moarte cerebrală.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fata a fost răpusă de o meningită care a evoluat fulgerător, însă familia ei nu crede nici acum că totul s-a sfârşit şi nu e de acord că tânăra să fie deconectată de la aparate. Mama spune că, deşi se afla în spital, nimeni nu a informat-o despre decesul fiicei, şi că a aflat totul abia după insistențe repetate.

Pe 4 ianuarie, Diana s-a simţit rău, iar mama şi fratele tinerei au urcat-o în maşină şi au dus-o la secţia de urgenţă a Spitalului Militar. De aici medicii au trimis-o cât au putut de repede la Spitalul Municipal, unde a fost diagnosticată cu meningita. Situaţia tinerei s-a agravat de la o zi la alta!

Lăcrimioara Elena, mama tinerei:

“Duminică seara i-au declarat moartea cerebrală, la 22:00. Noi fiind prezenţi pe holul spitalului. Luni dimineaţa acolo, nu ne-au spus absolut nimic, întrebam de starea ei, ziceau că este aceiaşi, gravă. Când am început să întreb anumite chestii mi-au spus: Doamnă nu mai aveţi ce face, copilul dumneavoastră e în moarte cerebrală”.

Femeia a fost atât de şocată, încât nu a putut accepta că fata ei a murit. A insistat că Diana să mai primească tratament şi abia atunci medicii au avut un răspuns tranşant.

Lăcrimioara Elena, mama tinerei:

“M-a repezit şi mi-a spus: Doamnă, ce nu ai înţeles? Pentru acest copil, nu se mai poate face nimic. E mort din punctul meu de vedere. Şi dacă vreţi să ştiţi am dreptul să o deconectez de la aparate și fără acordul dumneavoastră.”

Conducerea spitalului spune că pacientă a fost tratată conform protocolului, iar familia a primit toate informaţiile de care avea nevoie.

Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului municipal din Sibiu:

“Practic în cazul unui pacient cu moarte cerebrală, acesta se afla într-o situaţie ireversibilă. Este decedat din punct de vedere medico-legal. Medicii consideră că au informat familia în mod concret.”

Diana terminase Facultatea de inginerie din Sibiu şi acum făcea un master. Se gândea să-şi deschidă o mică afacere.

Cătălin Novac, prieten: “Diana era o persoană foarte bună, un prieten bun. Chiar îmi pare rău că s-a întâmplat asta, nu merita deloc.”

Familia nu şi-a dat acordul pentru că fata să fie deconectată de la aparate. Dar soarta ei, spun medicii, nu are cale de întoarcere: în cele din urmă, organismul ei va ceda.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Unde sunt TFl-iști care doreau spitale? Nu vor și doctori bine pregătiți și UMANI? De ce nimeni nu striga nimic la poarta spitalului? Lipsa umanității cadrelor medicale este strigătoare la cer. Majoritatea sunt măcelari care nu iubesc și nu înțeleg omul. Legea lor e doar banul. Când nerusinatii aceia stau 24 de ani cu acea tanara și o spala, o hrănesc, o schimba etc mai vorbim. Nimeni nu are dreptul sa o ucidă pe DIANA! Nimeni nu se revolta ca un doctoras are dreptul de a lua viata unei tinere? Moarte cerebrala= creierul nu funcționează în parametrii pe care ii știm noi. Omul este VIU, are puls, respirație, metabolism, temperatura constanta etc. Decuplarea este crima! Tăcem astăzi când e vorba de copilul altcuiva, dar când o sa fie al nostru??? Vrem spitale… o mizerie orchestrata de băieții care nu ne reprezinta. TFL-istii chiar nu vad ca nu apară drepturile lor, ci interesele altora? De ce tace clerul sibian? In Sibiu numai la spital sa nu ajungi. Problema fundamentala a sistemului medical nu este lipsa banului, ci lipsa vocației, lipsa umanității acestor indivizi care își spun medici. RUȘINE SA VA FIE!

    1. Dane, comentariul tau este atat de pertinent ca ar sta bine pe primele pagini ale tuturor ziarelor. Subscriu la tot ce ai scris aici.

  2. sa ma iertati ca poate gresesc dar nu consider buna inventia aparatelor moderne ce te mentín (artificial) in viata. poate au fost create chiar in scopul mentinerii oamenilor in “staza” pentru hacuire, prelevarea de organe. fiind vii, mentinuti de masinarii dar inconstienti).

  3. Cu cativa ani in urma un tanar a incercat sa se sinucida prin spanzurare de calorifer. Aparent imposibil, dar cu multa perseverenta de la diavol s-a tot chinuit pana ce a ajuns inconstient. Familia l-a gasit si a fost dus la siptal, bineinteles in morte cerebrala. Apropiatii si-au dat acordul prelevarii de organe. Cei “salvati” au primi organe de la un sinucigas. Groaznic!!!

  4. Se urmareste “hacuirea” Dianei?
    Povestea Dianei Ghişoiu a fost făcută publică la începutul săptămânii trecute, când familia a lansat un strigăt de ajutor după ce medicii au declarat că vor să o deconecteze de la aparate pe tânăra aflată în moarte cerebrală. Diana se afla în această stare din 6 ianuarie, la puţin timp după ce a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean din Sibiu.
    Mama Dianei speră într-un miracol care să-i salveze fata. Iar, săptămâna trecută, când unul dintre medici a sugerat ideea unui transplant de sânge, femeia a văzut speranţa, numai că şeful secţiei a refuzat iniţial acest tratament şi i-a spus părintelui că nu există şanse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button