X

[VIDEO] Imnul României CIUNTIT ILEGAL pentru a nu deranja păgânii participanți la ceremonia de la Ateneul Român: Ultima strofă, cea despre ‘preoți cu crucea-n frunte’, a fost ELIMINATĂ

Klaus Iohannis Viorica Dăncilă patriarh iohannis ateneu

Gafă sau intenție? Aceasta este întrebarea după ceremonia de la Ateneul Român dedicată preluării României a președinției Consiliului Uniunii Europene. Așa cum era și firesc, evenimentul a fost deschis cu intonarea imnului de stat.

Copiii de la corul „Cantus Mundi” au interpretat prima strofă, iar continuarea a aparținut Corului Naţional „Madrigal-Marin Constantin”. Ceea ce a surprins neplăcut este faptul că ultima strofă a imnului în varianta scurtă nu a mai fost interpretată. Culmea, stofa este cea referitoare la preoți și religie.

„Preoți cu crucea-n frunte, căci oastea e creștină,
Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost’ pământ.”

Precizăm că, așa cum prevede Legea nr.75 din 16 iulie 1994, intonarea în variantă scurtă a imnului național prevede intonarea strofelor 1, 2,4 și 11. Este greu de crezut că artiștii Corului Naţional „Madrigal-Marin Constantin” ar fi comis o gafă, cea mai plauzibilă ipoteză fiind omiterea intenționată a ultimei strofe. Conform unor surse, decizia ar fi fost luată pentru a nu deranja anumiți diplomați străini.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

12 comentarii

  1. Mai grav mi s-a părut că Mălai Mare şi cu papion nici nu s-a sinchisit să aplaude la terminarea intonării imnului de stat al României, aşa cum au făcut-o până şi oficialii străini !
    O altă omisiune criminală este că numele Marelui Eminescu a fost uitat atunci câns s-a amintit de marui români ! În schimb a fost amintit unul ca Tristan Tzara !

  2. Exact… Au uitat de marele EMINESCU… Le cam stă în gât semiților… Mult lăudatul Tusk pt ca a vorbit in română a pomenit mai degrabă de Andrei Pleșu decât de Mihai Eminescu… Dar ce pretenție să ai de la străini, când provincialii noștri se leapădă de marile valori ale neamului românesc?

  3. În imn vorbeste despre preoții care au luptat pe front și care și.au jertfit viață pt tara…să nu.i comparăm cu cei din zilele noastre,cu toate că mai sunt și în zilele noastre preoți cu frica de Dumnezeu și sunt destui….,cat despre ereticul asta ce sa te astepti de la el care nu.i nici roman macar ,eu cred ca el a ordonat să nu se intituleze ultima strofă ,mai și pune mâna la inimă,vai si amar,ca să ne sfideze nu..?

  4. ” Cine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, si Fiul Omului se va rusina de el, cand va veni in slava Sa la sfarsitul vremurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.