X

Scandal între vicepremierul Salvini și premierul italian pe tema MIGRANȚILOR ajunși în Malta pe care opt țări europene printre care și România au ACCEPTAT să-i preia

Vicepremierul italian Matteo Salvini l-a acuzat miercuri pe premierul Giuseppe Conte că a dat dovadă de slăbiciune cedând în faţa presiunilor UE şi ale ONG-urilor de a accepta să preia – alături de alte şapte state ale UE, printre care şi România – migranţii de pe navele a două ONG-uri germane care au primit permisiunea să acosteze în Malta după acordul dintre cele opt state.

”Cei de la Bruxelles se prefac că nu înţeleg nimic şi facilitează activitatea traficanţilor şi a ONG-urilor. Mă opun şi mă voi opune total unor noi sosiri (ale migranţilor) în Italia”, a transmis Salvini într-un comunicat citat de AFP.

”Cedarea în faţa presiunilor şi ameninţărilor Europei şi ale ONG-urilor este un semn de slăbiciune pe care italienii nu îl merită”, a adăugat Salvini, care cu o zi în urmă şi-a lansat pe contul de Twitter hashtag-ul #SalviniNonMollare (Salvini nu renunţă), devenit printre cele mai distribuite pe reţelele de socializare din Italia.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reacţia sa survine după ce premierul Giuseppe Conte a spus că este pregătit să aducă în Italia cu avionul grupul de migranţi pe care s-a angajat să-l preia din Malta, unde două nave ale unor ONG-uri germane au primit din partea autorităţilor acestei ţări permisiunea să acosteze după ce opt state membre ale UE (Germania, Franţa, Portugalia, Irlanda, România, Luxemburg, Olanda şi Italia) au acceptat să preia cei 49 de migranţi aflaţi la bordul lor, plus încă 131 de migranţi aflaţi deja în Malta.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button