X

Scandal între vicepremierul Salvini și premierul italian pe tema MIGRANȚILOR ajunși în Malta pe care opt țări europene printre care și România au ACCEPTAT să-i preia

Vicepremierul italian Matteo Salvini l-a acuzat miercuri pe premierul Giuseppe Conte că a dat dovadă de slăbiciune cedând în faţa presiunilor UE şi ale ONG-urilor de a accepta să preia – alături de alte şapte state ale UE, printre care şi România – migranţii de pe navele a două ONG-uri germane care au primit permisiunea să acosteze în Malta după acordul dintre cele opt state.

”Cei de la Bruxelles se prefac că nu înţeleg nimic şi facilitează activitatea traficanţilor şi a ONG-urilor. Mă opun şi mă voi opune total unor noi sosiri (ale migranţilor) în Italia”, a transmis Salvini într-un comunicat citat de AFP.

”Cedarea în faţa presiunilor şi ameninţărilor Europei şi ale ONG-urilor este un semn de slăbiciune pe care italienii nu îl merită”, a adăugat Salvini, care cu o zi în urmă şi-a lansat pe contul de Twitter hashtag-ul #SalviniNonMollare (Salvini nu renunţă), devenit printre cele mai distribuite pe reţelele de socializare din Italia.

Reacţia sa survine după ce premierul Giuseppe Conte a spus că este pregătit să aducă în Italia cu avionul grupul de migranţi pe care s-a angajat să-l preia din Malta, unde două nave ale unor ONG-uri germane au primit din partea autorităţilor acestei ţări permisiunea să acosteze după ce opt state membre ale UE (Germania, Franţa, Portugalia, Irlanda, România, Luxemburg, Olanda şi Italia) au acceptat să preia cei 49 de migranţi aflaţi la bordul lor, plus încă 131 de migranţi aflaţi deja în Malta.

 

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Refugiați
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.