X

Legenda tenisului Martina Navratilova (lesbiana) despre “femeile” transsexuale din sport: “Nu poți pur și simplu să te proclami femeie și să concurezi împotriva femeilor”

Credit: Don Morley/EMPICS via Getty Images.

O legendă a tenisului a fost catalogată ca ‘transfobă’ în urma criticării participării transexualilor în sporturi ca fiind ‘nedreaptă’

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

‘Nu poți pur și simplu să te proclami femeie și să concurezi împotriva femeilor’, a zis campioana de nouă ori a Wimbledon.

O legendă a tenisului a fost numită “transfobă” după ce a comentat că bărbații n-ar trebui să aibă dreptul să concureze în sporturi de femei.

Descrisă ca fiind una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din toate timpurile, Martina Navratilova a fost forțată să-și retracteze comentariile în care critica participarea transexualilor în sporturi drept “nedreaptă” după ce a fost ținta unui torent de critici din partea unui ciclist transexual.

“E clar că nu are cum să fie ceva echitabil. Nu te poți pur și simplu proclama femeie și să concurezi împotriva femeilor”, a postat Navratilova pe 19 decembrie. “Trebuie să existe anumite criterii, și posedarea unui penis concurând ca femeie nu se poate încadra în acele criterii…”

“Totul depinde de corectitutine pentru mine. Asta înseamnă examinarea fiecărui caz individual… nu poate exista un tipar”, a adăugat ea.

Comentariile l-au provocat rapid pe ciclistul transexual Rachel McKinnon s-o catalogheze pe Navratilova drept “transfobă”, argumentând că organele genitale n-au nici o legătură cu sporturile.

“Welp, presupun că Navratilova e transfobă”, a postat McKinnon înainte de a lansa o diatribă criticând campioana de nouă ori de la Wimbledon.

https://twitter.com/rachelvmckinnon/status/1075841076571836423

“Oameni: organele genitale sunt irelevante în ceea ce privește performanța în sporturi. Complet irelevante”, a insistat McKinnon. “Diferența dintre o femeie transexuală (în special dacă își administrează inhibitori de testosteron) cu penis…și o femeie transexuală fără penis nu e niciuna. Așa că axarea pe organele genitale e transfobă #SorryNotSorry #Facts.”

https://twitter.com/rachelvmckinnon/status/1075847260691423237

https://twitter.com/rachelvmckinnon/status/1075848308168503302

https://twitter.com/rachelvmckinnon/status/1075848474334236672

“De asemenea nici un sport nu implică organele genitale”, a adăugat McKinnon. “Nu lovești o minge de tenis cu un penis sau vagin. Dacă o faci, o faci greșit. (Hei, cine sunt eu să judec!) Axarea pe penis, considerând penis = bărbat = avantaj de performanță este sexistă și transfobă/transmisogină.”

Navratilova, o lesbiană și liberală potrivit postărilor ei politice pe Twitter, a părăsit ulterior conversația spunând că nu se va lăsa “intimidată” și va continua să susțină principiul conform căruia în esență concurarea bărbaților împotriva femeilor e nedreaptă.

“Se pare că deceniile de condamnare a nedreptății și a inegalității nu au nici o valoare pentru voi”, Navratilova i-a spus lui McKinnon, el răspunzând “Nu schimbă faptul că ai comis ceva foarte greșit astăzi. Faptele bune anterioare nu acordă nimănui o permisiune.”

La un anumit punct, McKinnon a întrebat de ce Navratilova se comportă nefamiliar cu el, “Realizezi că sunt un atlet campion mondial transexual?”

În cele din urmă Navratilova și-a cerut scuze: “Îmi cer scuze dacă am zis ceva transfob – nu am dorit să fac nici un rău. Mă voi educa mai mult pe acest subiect dar momentan voi tace în această privință.”

Dar a avut o ultimă replică tăioasă pentru McKinnon: “Rachel, poți fi un expert asupra tuturor lucrurilor trans dar ești o ființă umană abjectă.”

McKinnon, ce se identifică ca Queer, Lesbian, Pan, Polyam, Asexual și Trans, a câștigat un campionat de ciclism pe femei în octombrie. Femeia plasată pe locul 3 l-a criticat de asemenea zicând, “cu certitudine nu e drept”.

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button