X

Papa Francisc în sprijinul globalizării, critică țările care se opun migrației

Papa Francisc a făcut declarații tranșante în fața diplomaților din toată lumea.

Related image

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Papa Francisc a lansat un avertisment, luni, în legătură cu revenirea mișcărilor naționaliste și populiste.  Acesta a criticat statele care încearcă să rezolve criza refugiaților prin decizii unilaterale sau izolaționiste, relatează Reuters.

Papa Francisc a spus că mișcările de acest gen, dar și politicile „ușilor închise” , întorc ceasul umanității cu 100 de ani în urmă, în perioada periculoasă din marja conflagrațiilor, „într-o perioadă de sincope, pe fondul resurgenței tendințelor naționaliste”.

Partidele populiste anti-imigraționiste au devenit tot mai puternice în anul 2018, mai ales în state precum Italia, Franța, Olanda, Ungaria, Brazilia și Polonia.

„Reapariția acestor impulsuri ne slăbește pas cu pas sistemul de tip multilateral”, le-a spus Papa Francisc diplomaților din 183 de țări.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button