X

“Humanity” nu “mankind”… Parlamentul UE îndeamnă deputații europeni să adopte un limbaj „neutru din punct de vedere al identității de gen”

Foto: Drapelul UE și simbolul de neutralitate a genului.

Confruntat cu o uniune fracționată afectată de disputa internă, Parlamentul UE a întreprins acțiuni decisive pentru a rezolva numeroasele probleme ale lumii reale din cadrul blocului, oferind o broșură care îi îndeamnă pe deputații europeni să înlăture cuvintele care identifică genul.

Funcționarilor și membrilor parlamentului li s-au trimis ghiduri privind utilizarea limbajului neutru în funcție de sex în toate lucrările și comunicările lor oficiale legate de UE, a informat Telegraph joi. Conform noilor orientări, parlamentarii europeni vor fi încurajați să elimine cuvinte de anumit gen: “chairman” cu “chair”, “man-made” cu “artificial” si  “mankind” cu “humanity”.

„Limba neutră din punctul de vedere al genului este mai mult decât o chestiune de corectitudine politică” , insistă ghidul. „Limbajul reflectă și influențează puternic atitudinile și percepțiile.”

Decizia a determinat reacții din partea țării din care provine limba engleza, în special din partea cetățenilor săi care par să sprijine Marea Britanie să părăsească blocul.

„Suntem bucuroși că plecăm”, a scris un britanic pe Twitter.

„Multumesc f *** plecam! O gramadă de r ****,“ un altul glumea, folosind cuvântul de gen neutru pentru «om-fecale.»

Alții au susținut că liniile directoare sunt un afront la limba engleză și încearcă să modifice inutil rădăcinile și înțelesul în spatele anumitor cuvinte.

Unii au subliniat că aceste cuvinte nu înseamnă nimic dacă nu sunt susținute de acțiuni.

Liniile directoare au apărut pentru prima dată în noiembrie, dar au fost orientate mai mult către traducători, care au fost sfătuiți să utilizeze termeni neutri din punct de vedere al genului atunci când traduc între limbi.

Parlamentul UE este doar cel mai recent dintr-o lungă linie de instituții occidentale ce se străduie sa faca schimbari. Totul, de la cântecele de Crăciun la limbajul „anti-animal”, a fost vizat de poliția PC-ului pentru că a afectat sentimentele vreunuia pe Twitter.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Transgender
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Sodoma și Gomora, după cum bine au profețit sfinții părinți despreț aceasta spurcată adunătură de la Bruxelles.
    Sa o sfărâme Dumnezeu așa cum a sfărâmat Turnul Babel!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.