X

Japonia intră într-o nouă eră. Calendarul va începe de la anul 1

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Akihito, imparatul Japoniei, si-a anuntat intentia de a abdica, la finele lui aprilie, adica peste circa 3 luni.  Va fi primul conducator din Tara Soarelui Rasare care va renunta la tron in ultimii 200 de ani.

Premierul Shinzo Abe a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca pe 1 aprilie cabinetul sau va adopta numele noii ere in care intra Japonia, noul “gengo” din calendarul nipon traditional, odata cu urcarea unui nou imparat pe tron.

Actualul nume al erei este “Heisei” – care inseamna “atingerea pacii” – si a fost ales pe 8 ianuarie 1989, cand imparatul Hirohito a murit si a lasat tronul liber pentru fiul sau Akihito. Astfel, dupa calendarul nipon, tocmai se incheie anul 30 al erei Heisei.

Imparatul Akihito, in varsta de 85 de ani, va abdica pe 30 aprilie, devenind primul conducator din ultimii 200 de ani care recurge la acest gest. Iar odata ce fiul sau Nirohito va urca pe tron, japonezii vor intra intr-o noua era, al carei nume va fi anuntat pe 1 aprilie.

Desi Japonia moderna tinde sa foloseasca tot mai mult calendarul gregorian, numele unei noi ere imperiale are o insemnatate deosebita pentru poporul nipon. Numele noii ere imperiale va fi utilizat si in documentele oficiale nipone.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button