X

Japonia intră într-o nouă eră. Calendarul va începe de la anul 1

Akihito, imparatul Japoniei, si-a anuntat intentia de a abdica, la finele lui aprilie, adica peste circa 3 luni. Va fi primul conducator din Tara Soarelui Rasare care va renunta la tron in ultimii 200 de ani.

Premierul Shinzo Abe a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca pe 1 aprilie cabinetul sau va adopta numele noii ere in care intra Japonia, noul „gengo” din calendarul nipon traditional, odata cu urcarea unui nou imparat pe tron.

Actualul nume al erei este „Heisei” – care inseamna „atingerea pacii” – si a fost ales pe 8 ianuarie 1989, cand imparatul Hirohito a murit si a lasat tronul liber pentru fiul sau Akihito. Astfel, dupa calendarul nipon, tocmai se incheie anul 30 al erei Heisei.

Imparatul Akihito, in varsta de 85 de ani, va abdica pe 30 aprilie, devenind primul conducator din ultimii 200 de ani care recurge la acest gest. Iar odata ce fiul sau Nirohito va urca pe tron, japonezii vor intra intr-o noua era, al carei nume va fi anuntat pe 1 aprilie.

Desi Japonia moderna tinde sa foloseasca tot mai mult calendarul gregorian, numele unei noi ere imperiale are o insemnatate deosebita pentru poporul nipon. Numele noii ere imperiale va fi utilizat si in documentele oficiale nipone.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.